12V zásuvka (zapalovač)

panther7
Test driver
Test driver

Re: 12V zásuvka (zapalovač)

Příspěvek od panther7 » 22.10.2008 07:26

Ale nevím, proč ho chceš vytáhnout ten zapalovač ven - if ti vadí, nebo jen vyzkoušet if ti funguje, protože se zbavovat 12V přípojky-myslím zbytečné.
Ford Focus 1,8TDCi 85kW, Trend Celebration 6/2008 Combi
Obrázek fotogalerie
Obrázek

martologize
Nováček
Nováček

Příspěvek od martologize » 22.10.2008 10:22

Já jsem taky nováček :oops: :lol:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

KASHA
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od KASHA » 22.10.2008 10:57

vyfoť to helmute jak to vypadá a uvidíme, třbea jeto fakt přilepený, vím, že v II má mladá jenom takovou černou plastovou čepičku, která se oddělá,nemá tam ten kolík na zapalování cigár, jestli tam máš ten kolík na žhavení, tak to musí jít vyndat, jinak ta záslepka, může být přilepená, že tam fakt 12V přípojka není, což mi ale připadá jako dost velká blbost, aby to nemělo 12V zásuvku.
FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA :o), GHIA...kůže, navi...bla bla bla

martologize
Nováček
Nováček

Příspěvek od martologize » 22.10.2008 13:44

to panther7: Nikdo neříká, že se jí chci zbavit. Jde mi jen o to, že nemám kam připojit navigaci

to KASHA: Až dorazím domů, určitě to vyfotím a hodím to sem.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

panther7
Test driver
Test driver

Příspěvek od panther7 » 22.10.2008 14:52

OK já sem si to myslel, že by toho byla škoda se zbavovat, tak jak říkal KASHA-nafot a pak to budem řešit dál
Ford Focus 1,8TDCi 85kW, Trend Celebration 6/2008 Combi
Obrázek fotogalerie
Obrázek

ihrdlick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ihrdlick » 11.11.2008 14:58

Jak kompletně vytáhnu zásuvku 12V ze středového panelu ? Mám strach, že zlomím ten zelený plast :? Chci ho nalakovat a lepit kolem dokola pásku moc nechci..... díky
Obrázek
1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA

martologize
Nováček
Nováček

Příspěvek od martologize » 25.12.2008 02:20

Tak už jsem vyřešil. Omlouvám se, že jsem se neozval dřív, ale nějak jsem nestíhal. Jinak jsem to udělat tak, že jsem vzal prostě na "tvrdo" (samozřejmě šetrně) kleštěma. Povedlo se a zapalovač jsem ze zásuvky vytrhl. Bylo to tím, že to tam opravdu nějaký Helmut nacpal tak, že se ty spodní packy, (co to drží když se tam zamáčkne ), byli tak ohnutý, že to vůbec nešlo ven.

Ale je tu další problém[. Mám dotaz ohledně pojistek nebo odkud jde přívod k zapalovači. Nemám k FoFo2 manuál, přemýšlel jsem, že ho někde stáhnu, ale nechtělo se mi zatím hledat, říkal jsem, že se raději zeptám zkušenějších :).
Proměřoval jsem napětí, ale kde nic, tu nic. Žárovka svítí, ta je asi na obvodu světel, že? Ale jakmile zamáčknu zapalovač dovnitř, tak se prostě nenahřeje. Nejde tam proud/napětí. (jak by řekl profesor proud nechodí, ale teče ^^ ). Tak jestli je na to ve skříni nějaká pojistka. Nebo odkud to tam teče. Popřípadě jestli by nebyl problém, kdybych to natáhl ze zapalování.
(moje myšlenka ---> po nastartování se zásuvka zprovozní)

Odpověd : ihrdlick ---> Dostal jsem se k tomu tak, že jsem rozebral ten boční kryt (od spolujezdce) a potá jsem normálně zásuvku vytlačil ven. Je tam na takových myslím dvou nebo tří packách, takže kdyžtak stím trošku zakynklej a mělo by to jít bez problému... popřípadě nafotím. Akorát ho asi nevyndáš celý, protože když se podíváš do vnitř, tak je na to ze strany přidělaná ta malinkatá žárovka. A tu nevím, jak sundat, snad Ti poradí zkušenější.
Doufám, že jsem alespoň trošku pomohl.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

ihrdlick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ihrdlick » 25.12.2008 09:17

Já už jsem to popisoval v "lakování plastů"...jde to celé ven upe krásně. ta žárovička jde taky, když trošku nadzvedneš ten plast nebo více za ní potáhneš. Těleso zapalovače jde vyndat, potlačil jsem do takové jedné pacičky uvnitř, pak do druhé a celé to vyjelo van.
Obrázek

Twisster
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Twisster » 25.12.2008 09:35

Neviem ako je to na fofo2 ale ja na jedotke co mam na stredovom paneli zasuvku na zapalovac, tak zapalovac normalne funguje, zastrcim ho dnu, za chvilu vyskoci a ked ho vytiahnem je nazhaveny. Ale ked tam dan napr. Nabijacku alebo nieco ine tak nejde. Ale mam este jednu zasuvku za rucnou brzdou a tam mi ide aj nabijacka a vlastne vsetko. Moze byt ta zasuvka na stredovom paneli odlisna? A je mozne ze je teda urcena len pre zapalovac? Ako to mate ostatni na fofo1?
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black
Obrázek

ihrdlick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ihrdlick » 25.12.2008 10:53

Co se týče nabíječek,mp3 playrů apd., tak s tím musíš ve středovém panelu vždycky trošku hýbat a najít tu "správnou polohu". já jsem taky vyčistil tu zásuvku, jelikož tam byl popel a ta ploška s + pólem byla už zoxidovaná. Zkus to pořádně vyčistit, pohýbat se spotřebičem a mělo by to jít. :wink:
Obrázek

martologize
Nováček
Nováček

Příspěvek od martologize » 26.12.2008 20:25

Omlouvám se, že to sem zase dávám, ale nějak jsem nepochytil odpověď... děkuji...

Ale je tu další problém. Mám dotaz ohledně pojistek nebo odkud jde přívod k zapalovači. Nemám k FoFo2 manuál, přemýšlel jsem, že ho někde stáhnu, ale nechtělo se mi zatím hledat, říkal jsem, že se raději zeptám zkušenějších .
Proměřoval jsem napětí, ale kde nic, tu nic. Žárovka svítí, ta je asi na obvodu světel, že? Ale jakmile zamáčknu zapalovač dovnitř, tak se prostě nenahřeje. Nejde tam proud/napětí. (jak by řekl profesor proud nechodí, ale teče ^^ ). Tak jestli je na to ve skříni nějaká pojistka. Nebo odkud to tam teče. Popřípadě jestli by nebyl problém, kdybych to natáhl ze zapalování.
(moje myšlenka ---> po nastartování se zásuvka zprovozní)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jiri02
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jiri02 » 26.12.2008 20:51

martologize píše:Mám dotaz ohledně pojistek nebo odkud jde přívod k zapalovači. Nemám k FoFo2 manuál, přemýšlel jsem, že ho někde stáhnu, ale nechtělo se mi zatím hledat, říkal jsem, že se raději zeptám zkušenějších.
Manualy na jdes zde na foru. Nechce se mi hledat za Tebe, zkus treba "Manualy v PDF". Tam se mozna doctes, ze co se tyce pojistek k zapalovaci, jiny kraj (nebo verze) - jina pojistka.
Rozhodne bych neexperimentoval s privody, neni privod jako privod, nektere jsou po casoce prodleve odepinanne. Pojistku zjistis spolehlive tak, ze budes sledovat pritomnost napeti v zasuvce v kufru (snad ji tam mas) pri vyndani urcite pojistky. Ta sama je i na predni zapalovac. Mozna je po Tve jemne operaci praskla.
FoFo II, Combi, 1,6 Ti-VCT Kumulovana spotreba (od zacatku provozu):Obrázek

martologize
Nováček
Nováček

Příspěvek od martologize » 02.01.2009 00:12

Tak v pořádku, manuály jsem pohledal a našel. Zítra se na to podívám, snad to nějak zvládnu :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 2004 - 2011“