Automatické zamykání dveří
- Tad
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: Automatické zamykání dveří
Protože to nejspíš bude funkční pouze na FF 1. generace
- deejaayy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
hmmmm,tak nevadí,no se nezblazním ,ne?Tad píše:Protože to nejspíš bude funkční pouze na FF 1. generace

- ybuba
- Pokročilý
Vím, že to neřeší původní dotaz
, ale ohledně automatického zamykání "stojícího" auta mám zkušenost, že se auto někdy samo zamkne a někdy ne (blíže jsem to nezkoumal, protože hned po vystoupení auto zamykám). Jaké jsou pro toto zamknutí nutné výchozí podmínky (myslím vytáhnutý klíček ze zapalování, neotevření žádných dveří nebo kufru apod.)
. Díky za info

_djproces píše:spanielsko????????????? i ja mam odtialxixi No cano napolovicu je to pravda to automaticke zamykanie dveri... To znamena ze odomknes auto a ak do 30 sekund neotvoris ziadne dvere auto sa samo zamkne. To ma aj moj oco na octavii. Je to super lebo ak nahodou vo vrecku odomknes auto o ides prec samo sa zamkne
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

-
Já mám s automatickým zamykáním zkušenosti, že pokud je auto zamčené, odemknu ho dálkovým ovládáním a nic nedělám... tj. neotvírám dveře, nesteruju, prostě vůbec nic, tk potom se po chvilce samo zamkne. Což e logické, protože pokud otevřeme dveře nebo uděláme cokolikv jiného, tak je zřejmé, že jsme neodemknuli náhodou...
- ybuba
- Pokročilý
Aha
, takže by to mělo fungovat asi něco jako pojistka proti nechtěnému otevření dálkovým ovládáním na klíčku (např. při zmáčknutí v tašce nebo v kapse apod.) ...
Hned při nejbližší příležitosti (až nebudu zase spěchat
) to ověřím, díky za radu

Hned při nejbližší příležitosti (až nebudu zase spěchat

George89 píše:Já mám s automatickým zamykáním zkušenosti, že pokud je auto zamčené, odemknu ho dálkovým ovládáním a nic nedělám... tj. neotvírám dveře, nesteruju, prostě vůbec nic, tk potom se po chvilce samo zamkne. Což e logické, protože pokud otevřeme dveře nebo uděláme cokolikv jiného, tak je zřejmé, že jsme neodemknuli náhodou...
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

- deejaayy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ne chlapi mi se jednalo pouze o to,že švagr měl v Meganu takovou blbůstku,že když se rozjel,tak se mu po pár metrech zamkly dveře,jinak s tím náhodným odemknutím to vím. 

- BobTDCi
- Zkušený
Áno Mégane II. i Clio II. to mali buď ako tlačidlo - po stlačení sa zamkli dvere i kufor ale otvorili sa až keď si dvere otvoril vodič - takže to funguje i ako detská poistka - kým bol syn malý a mal tendencie chytať všetko v dosahu bol by si ich otvoril kedykoľvek
- alebo pri naštartovanom motore stlačiť a držať cca 5sekúnd a dvere sa zamkli vždy keď auto prekročilo rýchlosť 10km/h. Deaktivácia je totožná s aktiváciou funkcie automatického zamykania.
Užitočná funkcia, kým si dozadu nesadne "lomidrevo" keď práve máte aktivovanú funkciu automatické zamykanie a on sa nerozhodne rýchlejšie ako vy otvoriť zadné dvere - Vás na to "upozorní" v Cliu také malé puknutie obalu otváracej páčky ...ale to už je ireverzibilný dej

Užitočná funkcia, kým si dozadu nesadne "lomidrevo" keď práve máte aktivovanú funkciu automatické zamykanie a on sa nerozhodne rýchlejšie ako vy otvoriť zadné dvere - Vás na to "upozorní" v Cliu také malé puknutie obalu otváracej páčky ...ale to už je ireverzibilný dej

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
- Ondro
- Junior
Automaticke zamykanie pri prekroceni rychlosti 7 km/h funguje paradne na FFI. Na FFII po FL bohuzial vobec
Skoda, na FFI som to celkom ocenil.

Ford Focus 1,8 TDCi 85 kW - kombi, tango metla, Trend X, pružiny Eibach

galeria - https://www.facebook.com/p.php?i=1652257 ... 5CAFTF6ZR3
pre otvorenie - 2 x klik na fotku

galeria - https://www.facebook.com/p.php?i=1652257 ... 5CAFTF6ZR3
pre otvorenie - 2 x klik na fotku
- Shotas
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
U me funguje bez problemu, nic jsem aktivovat nemusel, ale nezkoumal jsem pri jake rychlosti.
Focus Combi 2008 Celebration (Trend), 1,6 Duratec 74kW/100k, Tango Red - Galerie
Dlouhodobá spotřeba se drží na 8,1l/100km (jezdime ted hodne mesto). Najeto 90 000 km

Dlouhodobá spotřeba se drží na 8,1l/100km (jezdime ted hodne mesto). Najeto 90 000 km

-
- Test driver
Co
tebe funguje autozamykanie po rozjazde?To si asi jediny,co to zatial ma.Popis to blizsie.

- davka
- Nováček
automatické zamykání fočuse si funguje. Ale není to hned po rozjezdě nebo při překročení 7km/h. Děje se to nezávisle na rychlosti i době jízdy, prostě si to zamkne kdy chce (jednou při 40km/h jindy třeba při 180km/h (samozřejmě myslím nejvyšší povolenou rychlost:o)
-
- Test driver
davka...ale ty mas Focus jednotku,ale tu sa jedna o Focus 2 

- Shotas
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Az budu pristi vikend doma a pojedu na moravu, tak to zkusim vysledovat, kazdopadne pokud si dobre pamatuji, tak pokud po jizde neotevru dvere u ridice, tak se nikdo nedostane do kufru. a po rozjezdu opravdu neco v zamcich cvakne, ale ty packy nad vnitrnimi klikami se nehnou.
mozna zamykani kufru a dveri je neco jineho
mozna zamykani kufru a dveri je neco jineho

Focus Combi 2008 Celebration (Trend), 1,6 Duratec 74kW/100k, Tango Red - Galerie

-
- Test driver
no a je to jasne
kufor ano,ale ostatne dvere nie.takze nic 

-
- Nováček
Mám pocit že toto souvisí s tím zda máš na fofo standartní zamykání nebo na 2x. Kdy po druhém kliknutí na zamknutí se dveře zabloukují ještě jinak a focus nejde otevřít ani zevnitř. Ja toto nemám a ani mi nefunguje automatické zamykání dveří, ale myslím že stejným způsobem se budou i zamykat dveře. Sice se páčka nehne, ale budou zamknuté.
Nebo to prostě nejde na MK2, ale není mi jasné proč by tuto vychytávku dali pryč ...
Nebo to prostě nejde na MK2, ale není mi jasné proč by tuto vychytávku dali pryč ...