Mohu se podělit o svou skušenost. U mého předchozího(focus 1,6 tdci 2008) vozu jsem si všiml pohybu světel při brždění také. Věnoval jsem tomu dosti času abych zjistil jestli je v těch pohybech nějaká logika a dospěl jsem k následujícím závěrům:
Motorky pohybují světly v těchto režimech:
1- pokud se přepíná spínač světel z denního svícení na noční nebo naopak. Při svícení denním motorek světla nadzvedne do dálky a při svícení nočním naopak sklopí. Vzhledem k tomu, že při dením svícení zároveň mírně pohasne jas žárovek považuji tuto vlastnost za akceptovatelnou a dejme tomu logickou.
2 - pokud se však týká pohybů světel při brždění o nějaké logice se nelze vůbec bavit protože podle mých skoušek se světla pohybují doslova jak se jim zachce. Prostě někdy popojedou malinko nahoru a někdy dolu a někdy vůbec.
Co je ale podstatné , na tento jev jsem upozornil servis a ti na mně koukali jako blázni. Proto, že bylo auto ještě v záruce tak se tím museli zabývat a zjistili, že se nejedná o závadu ale vlastnost. U všech vozů na salóně se to projevovalo naprosto stejně. Nicméně mi nikdo nebyl schopen vysvětlit proč výrobce tuto (vlastnost) do vozu zabudoval.
Nicméně na mém novém voze se tento jev již nevyskytuje a mě to vůbec nevadí

.