m.a.x.i.m.u.s píše:koumess: Ty samonastavovací zadní tlumiče jsou trošku něco jiného než chápeš ty...
Tyto tlumiče po naložení auta, rozjetí se a několika zhoupnutí na nerovnostech vozovky "nadhodí" zadek nahorů do normální polohy a vypadá to jako by jsi žádný náklad nevezl, protože u normálních tlumičů a naloženém autě by ti zadek klesl a zůstal kleslý. Je to takové mechanické vyrovnávání světlé výšky kufru jako má třeba hydroactiv Citroen, ale tam vše řídí elektronika.
Ve standartu se toto dodávalo do kombi V6 nebo k příplatkovému podvozku u výbavy na přání.
Jinak byl příplatek 14900,-
...

to jsi mě opravdu pobavil,ještě mi pověz jak jinak to chápu
Ano,tak přesně ty co popisuješ mám ve scorpiu kombi z roku 95 v kombinaci s tažným (svého času stál 12500,- kus, dnes je to na stejné ceně s mondeem) a rovněž mám (resp.měl) tyto tlumiče v mondeu opět v kombinaci s tažným. ...doufám,že to nemusím letět všechno sfotit...
Fajn,proč nejde tažné k ST220 už taky víme - není schválené - kolem toho můžem brblat ale to je tak všechno.
A ještě by si mi mohl objasnit tak pěkně jako jsi popsal funkci nivomatů, nemožnost kombinace tažného zařízení a samonivelace u fokusu kombi,jak se uvádí v tom prospektu ,co jsi výše připojil,protože tomu vztahu já opravdu nerozumím a rád se poučím.dík

FM 01 kombi,107kW. ...à essence