Kontrolka mazania po naštartovaní na 1.6TDCi - 80kW

Odpovědět
BobTDCi
Zkušený
Zkušený

Re: Kontrolka mazania po naštartovaní na 1.6TDCi - 80kW

Příspěvek od BobTDCi » 26.01.2010 12:04

10mirec píše:no ked zasvietila, tak som uz nepridal plyn, aby zaberalo turbo, len pomaly dosiel a zastavil prakticky hned, bolo stastie ze som bol na opustenej ceste... tak snad som tolko skody nenarobil..

v prahe povedali, ze tlak je ok, tak len preplachli cistiacim olejom a neriesili. toto sa mi stalo v poprade, tak som bol ale najprv tam, kde mi povedal, ze by to chcelo vycistit vanu a vymenit saci kos, tak mozno sa do toho vyznal viac, mozno pojdem radsej tam..

podla mna fakt by to chcelo rucne precistit vanu a mozno aj vymenit ten saci kos..
3xturbo? :?: :?: :?: :!: To si ty platil tri turbá, alebo ako?
No vyzerá to tiež na nevyčistenie, nevymenenie či nevybratie tohoto sítka - v skrutke oleja pre turbo - alebo použili pri montáži turba silikón a upchali/priškrtili/ mazaciu "cestu"... :idea: :?: 8O :(
Přílohy
Olej pre mazanie turba - sítko v skrutke
Olej pre mazanie turba - sítko v skrutke
Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001

BobTDCi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od BobTDCi » 26.01.2010 12:07

Ešte aby ste vedeli kde tú skrutku hľadať:
Přílohy
Je pod turbom ...
Je pod turbom ...

10mirec
Nováček
Nováček

Příspěvek od 10mirec » 26.01.2010 13:16

nie, uz si druhy co sa pyta :)

turbo len jedno, 3x sa od jeho vymeny menil olej a olejovy filter.. tym som chcel poznamenat, ze tie spony by uz mali byt povacsine prec, ak ostali nejake v oleji..

sitko som dal skontrolovat pri poslednej prehliadke a je vraj ok
FF II kombi, 1.6 TDCi, 80kW, 5/2005

BobTDCi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od BobTDCi » 26.01.2010 16:48

10mirec píše:nie, uz si druhy co sa pyta :)

turbo len jedno, 3x sa od jeho vymeny menil olej a olejovy filter.. tym som chcel poznamenat, ze tie spony by uz mali byt povacsine prec, ak ostali nejake v oleji..

sitko som dal skontrolovat pri poslednej prehliadke a je vraj ok
Ok - jasné, ak neboli turbá, tak v pohode...
Špony by mali byť vonku - ale nemusia - tie väčšie môžu na´dalej zotrvávať v olejovej vani - preto ti vraveli dolu vaňu a vyčistiť a prípadne i sítko sacieho koša olejového čerpadla - až vtedy si budeš na istom.
Nie je to tak veľká investícia, aby nestála za to - ak si pozrieš cenu motora, ke´d tento zadrieš a budeš zháňať z búračky....
Ja by som to už dávno bol urobil - tých zopár korún v porovnaní s možným dopadom fatálneho vývoja....
Takže - ja osobne odporúčam - ale rozhoduješ ty.
Potom si prosím priprav foťák a odfoť čo v tej vani bolo...ďakujem-e. :idea: :idea: :idea: :roll: 8)

10mirec
Nováček
Nováček

Příspěvek od 10mirec » 26.01.2010 17:58

ok, dik moc za rady, ja som tiez toho nazoru, pojdem to dat vycistit, ked pojdem najblizsie do popradu, tam mi to hovorili, ze to treba vycistit, v prahe hovorili, ze nie.. takze je to jasne kam pojdem

ak sa bude dat urcite odfotim..

uvidim ako sa bude chovat ta kontrolka teraz dalej po nastartovani.. aky je tvoj nazor na tu sviznu jazdu, mohol som trochu pomoct, ak to bolo niekde upchate? ze uz teraz nesvietila tak dlho, aj ked bola dost velka zima..

BobTDCi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od BobTDCi » 26.01.2010 19:59

Mohlo to byť tým, ale zariskoval si, lebo ak by tam toho bolo viac - mohlo sa pokojne stať že sa toho aj viac nahormadí niekde zasa v nejakom kritickom mieste a zasekne a upchá nejakú časť - takže si to pokojne mohol aj upchať a zadrieť - myslím si.
Ale zdá sa že to vyšlo - tým pádom je možné predpokladať, že niekde niečo bolo a ono to posunulo asi do filtra - tam je najväčšia plocha, teda to tam najmenej vadí - ak to tam naozaj je. Alebo je to vo vani - niečo z toho.
Uvidíš keď otvoríte vaňu - tešíme sa na foto.
:roll: :idea: 8) 8) :mrgreen:

mixsiak
Nováček
Nováček

Příspěvek od mixsiak » 08.02.2010 07:47

potrebujem poradit..
po vymene turba a oleja a filra atd..sme nastartovali..nic ..pekne to slo potichucky aj turbo sa pekne tocilo a po pridavani teda resp po zohriati motora a vytacani do otacok. to zacalo jemne klepat.resp ako keby cosi niekde o nieco buchotalo na spodku motora na strane pri pravom kolese..
ked sa pridaju plyn a zvysia otacky prestane to robit..jemen to klepoce len pri volnobehu.´.
a ked je motor studeny vobec to nerobi..
cim to moze byt?
motor 1,6 TDCI 80 kw

diky
Ford Focus C-max 1,6 TDCI 80 kw, GHIA 2006

BobTDCi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od BobTDCi » 08.02.2010 17:11

mixsiak píše:potrebujem poradit..
po vymene turba a oleja a filra atd..sme nastartovali..nic ..pekne to slo potichucky aj turbo sa pekne tocilo a po pridavani teda resp po zohriati motora a vytacani do otacok. to zacalo jemne klepat.resp ako keby cosi niekde o nieco buchotalo na spodku motora na strane pri pravom kolese..
ked sa pridaju plyn a zvysia otacky prestane to robit..jemen to klepoce len pri volnobehu.´.
cim to moze byt?
motor 1,6 TDCI 80 kw

diky
Po výmene TURBA???? Takže si stále myslíš, že netreba meniť olej po superregenerácii DPF - čo ti robili vo Forde? Tak máš asi dve možnosti - remenica - voľnobežka altíka, prípadne spojka-remenica klímy - ale možno aj niečo nepríjemné ako časovaná bomba v motore... Každopádne poriadne po hube dostalo každé uloženie v tvojom motore - počnúc hlavnými ložiskami kľuky a ojníc a končiac trebárs uložením vačiek i samotných trecích plôch vačiek a zdvihátok....
Keď to človek nepočuje - je to iba silne tápajúci tip....nič viac.
Nechcem ťa strašiť, ale asi budeš na fofo nadávať-hoci to an inie j ejeho vina...
PO tomto čo ste mu "urobili" by nebol happy žiaden motor, turbo..proste nič. :oops: :cry: :cry: :o :?

mixsiak
Nováček
Nováček

Příspěvek od mixsiak » 08.02.2010 17:42

BobTDCi píše:
mixsiak píše:potrebujem poradit..
cim to moze byt?
motor 1,6 TDCI 80 kw

diky
Po výmene TURBA???? Takže si stále myslíš, že netreba meniť olej po superregenerácii DPF - čo ti robili vo Forde? Tak máš asi dve možnosti - remenica - voľnobežka altíka, prípadne spojka-remenica klímy - ale možno aj niečo nepríjemné ako časovaná bomba v motore... Každopádne poriadne po hube dostalo každé uloženie v tvojom motore - počnúc hlavnými ložiskami kľuky a ojníc a končiac trebárs uložením vačiek i samotných trecích plôch vačiek a zdvihátok....
Keď to človek nepočuje - je to iba silne tápajúci tip....nič viac.
Nechcem ťa strašiť, ale asi budeš na fofo nadávať-hoci to an inie j ejeho vina...
PO tomto čo ste mu "urobili" by nebol happy žiaden motor, turbo..proste nič. :oops: :cry: :cry: :o :?
co co sme mu urrobili ..hmm.

ta regeneracia vo forde mu neprospela a to viem..oni vraveli ze olej nemenia ..no podal toho vsetkoho mali..

ale to ja neovplivnim, ked sa clovek spolieha nato ze vo forde v autorizovanom servise vedia co robia...takze teraz , mi to robia chalani co maju troska viac v hlave ako ty co su ako ucni vo forde..takze podla nich to vyzera na tlak oleja..ale to my povedia az dnes ked to premeraju...zaujimave je ze za studena to nerobi ten buchot..a je to od spodu motora a niez vrchu a od hlavy atd...

ak je tlak oleja zly co to mzoe byt<< ked mi kontrolka nesieti ziadna

BobTDCi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od BobTDCi » 09.02.2010 09:49

Kým sem nedáš zvuk nahratý - na video z mobilu trebárs - tak je to ťažké uhádnuť. Ak to sem aj dáš - ide o to ako bude ten zvuk verný realite - pretože isté kmitočty(frekvencie) tie mikrofóny akoby zosilňujú a iné akoby nesnímali vôbec. Ak nahráš vypočuj si to zopárráz ak sa podobá daj to sem - ak nie, tak skús nahrávať z iného miesta ako predtým - kvalita záznamu je veľmi diferentná aj v závislosti od miesta snímania zvuku - kým nenájdeš najvernejšiu podobu.
Ale i tak ťa vystríham - čo najskôr by som šiel k niekomu, kto reálne vie posúdiť - či sa jedná trebárs o remenicu kľuky/urvaná tlmiaca-prenosová guma/, alebo trebárs posunuté panvičky kľukového hriadeľa - to sa stáva práve ak niekto nemení olej včas, alebo tam dáva sajrajtový - v tvojom prípade by to bolo ten prepálený olej pri regenerácii "nakŕmený sadzami dosýtosti"...

10mirec
Nováček
Nováček

Příspěvek od 10mirec » 15.02.2010 20:27

Tak co sa tyka povodnej temy..

Auto mam vraj opravene, odniesol som ho nakoniec do Popradu, dnes mi volali, ze uz to mam.

Mazanie vraj bolo dost upchate, musel sa vymenit aj saci kos olejoveho cerpadla, vsetko precistit vratane vane, atd. Prakticky vsetko co zanedbal prazsky servis po vymene turba...

Mam aj fotky, tak vam ich sem hodim v piatok.

Takze snad sa oplatilo to dat rozobrat a vycistit..

BobTDCi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od BobTDCi » 17.02.2010 17:29

Tak snáď už bez problémov - držím prsty a už aby tu boli foto.
Takže ako som sa domnieval....
Teším sa...že to máš z asebou.

mixsiak
Nováček
Nováček

Příspěvek od mixsiak » 18.02.2010 19:27

BobTDCi píše:Kým sem nedáš zvuk nahratý - na video z mobilu trebárs - tak je to ťažké uhádnuť. Ak to sem aj dáš - ide o to ako bude ten zvuk verný realite - pretože isté kmitočty(frekvencie) tie mikrofóny akoby zosilňujú a iné akoby nesnímali vôbec. Ak nahráš vypočuj si to zopárráz ak sa podobá daj to sem - ak nie, tak skús nahrávať z iného miesta ako predtým - kvalita záznamu je veľmi diferentná aj v závislosti od miesta snímania zvuku - kým nenájdeš najvernejšiu podobu.
Ale i tak ťa vystríham - čo najskôr by som šiel k niekomu, kto reálne vie posúdiť - či sa jedná trebárs o remenicu kľuky/urvaná tlmiaca-prenosová guma/, alebo trebárs posunuté panvičky kľukového hriadeľa - to sa stáva práve ak niekto nemení olej včas, alebo tam dáva sajrajtový - v tvojom prípade by to bolo ten prepálený olej pri regenerácii "nakŕmený sadzami dosýtosti"...
zdravim ta..

tak porad..ten zvuk co som spomynal to robi len ked je zohraity motor a to len an volnobech..ked sa pri tak nic.. ani ked je studeny motor tak nic..

moze to byt napinacia kladkda ta hidraulicka co je na vačkovom hriadeli..
..a avies poradit ako to vyaretovat vackovy hradel..su tam nejake znacky alebo co..

10mirec
Nováček
Nováček

Příspěvek od 10mirec » 19.02.2010 14:13

tak auticko je hotove, zatial fici krasne, tak snad to tak vydrzi, mechanik povedal, ze tak zadrbane mazanie este nevidel.. dal mi aj stare suciastky, ale neviem ci zreklamujem zanedbanie postupu pri vymena turba...

Ale co zaujimalo vas, tak mam fotky.. Olejova vana tam sice nie je.. ale je tam saci kos olejoveho cerpadla, na ktorom je tie spony krasne vidiet...

najlepsie je to vidiet na tom obrazku ff2, kadial normalne prechadza olej, to bolo plne spon...

takze dobre, ze som to riesil relativne vcas...
Přílohy
ff3.jpg
ff2.jpg
ff1.jpg
ff0.jpg

BobTDCi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od BobTDCi » 20.02.2010 15:31

Dobré!!!! :idea: :idea: :idea: :roll:
Tak teraz povedz - koľko po naštartovaní trvá, kým zhasne kontrolka mazania?
Koľko pri studenom ráno a koľko pri teplom motore?
No ja by som im to každopádne šiel ukázať - aj spolu s faktúrou - a časť od nich žiadal.
Ozaj koľko ten špás vyšiel?
8O :? :roll: :?:

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 2004 - 2011“