Parkovací systém
- Ahmed
- Test driver
Kdybys mel display tam, kde ja, tak neni problem. Pri couvani neni duvod se otacet, staci v zrcatkach hlidat patnik, at to nedevastuje zbytecne gumy a vzdalenost poznas podle pipani. Display hodne pouzivam kvuli mereni vzdalenosti, abych nechal autu za mnou dost mista a zase abych nebyl moc daleko. Vetsinou parkuju na 0,8 - 0,7m. Abych pravdu rekl, tak jsem si na to dost zvykl a je to uleva pro narazniky a clovek si nemusi tolik davat pozor. Dost to pomaha, kdyz couvas a za autem se ti plantaji lidi nebo ti tam nekdo projde.
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jo ono to má něco do sebe a velice rychle se na to zvyká ,ale pak má člověk problém, když couvá z jiným autem 

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

- Ahmed
- Test driver
No, u kombika si ty vzdalenosti jakz takz zapamatujes a s kratsim autem nebyva problem. Clovek ale nesmi spolehat na to, ze mu to piskne, kdyz je neco za autem... kdyz tam nejsou senzorySkubi píše:jo ono to má něco do sebe a velice rychle se na to zvyká ,ale pak má člověk problém, když couvá z jiným autem

- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
na kolik tě to asi tak baj voko vyšlo? a byl velký problém s dírama pro senzory do nárazníku? 

- Ahmed
- Test driver
Koupil jsem to od kolegy z prace za 1000,- protoze zjistil, ze si to na auto namontovat nemuze. Koupili si to 3 na internetu, takze meli nejakou mnozstevni slevu - kazdeho to stalo cca 1300,- + si k tomu koupili vrtak (je tam tusim 4ka vrtak jako vodici a na nem 20ka takovy ten rezaci krouzek). Diry nebyly problem, akorat to byl dost velky problem rozmerit na tom zakulacenem narazniku. Udelal jsem tam dve cary na kazde strane z toho vykrojeni pro viko kufru a pak osu a od toho jsem to uz nameril. No a nakonec tema dirama protahnout kabelaz, nechtelo se mi kvuli tomu sundavat naraznik. Da se to zvladnout za odpoledne, nejvic mi fakt zabralo asi rozmereni a odzkouseni, jestli to na tech mistech bude dobre fungovat, protoze vice der, nez senzoru, by nevypadalo moc dobreSkubi píše:na kolik tě to asi tak baj voko vyšlo? a byl velký problém s dírama pro senzory do nárazníku?

- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
dík, ale jak jsem řekl, nemíním se do toho pouštět, ale člověk nikdy neví 

- Ahmed
- Test driver
- Fireice
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
A prosim tě,když jsi vrtal ty díry na nárazníku,nepoškodil sis nějak víc lak?Jde o to,že pokud do lakovanýko plastu zakrojim nějakym ozubenym vykružovákem,sloupne se mi cca.1mm barvy po obvodu toho řezu.Dali k tomu nějaký mezikruží co by překrylo tu hranu mezi nárazníkem a senzorem?A další otázka je, kudy jsi protáhl kabel od senzorů do kufru.Musel jsi vrtat?A ještě jedna.Jakou barvu mají čela senzorů.Páč kdyby byli třeba stříbrný,tak se k mé modré moc nehodí. Uvažuji totiž o stejném systému co používáš ty.Dík moc za rady.Ahmed píše:Koupil jsem to od kolegy z prace za 1000,- protoze zjistil, ze si to na auto namontovat nemuze. Koupili si to 3 na internetu, takze meli nejakou mnozstevni slevu - kazdeho to stalo cca 1300,- + si k tomu koupili vrtak (je tam tusim 4ka vrtak jako vodici a na nem 20ka takovy ten rezaci krouzek). Diry nebyly problem, akorat to byl dost velky problem rozmerit na tom zakulacenem narazniku. Udelal jsem tam dve cary na kazde strane z toho vykrojeni pro viko kufru a pak osu a od toho jsem to uz nameril. No a nakonec tema dirama protahnout kabelaz, nechtelo se mi kvuli tomu sundavat naraznik. Da se to zvladnout za odpoledne, nejvic mi fakt zabralo asi rozmereni a odzkouseni, jestli to na tech mistech bude dobre fungovat, protoze vice der, nez senzoru, by nevypadalo moc dobreSkubi píše:na kolik tě to asi tak baj voko vyšlo? a byl velký problém s dírama pro senzory do nárazníku?
- Ahmed
- Test driver
S dirama problem neni, protoze vykruzovak mi udelal otvor presny a nic kolem to neposkodilo a i kdyby jo, tak ten senzor je samozrejme na konci o 1-2 mm sirsi, takze by to zakryl. Kabely jsem dovnitr protahl pod pravym zadnim svetlem - sundal jsem ho, dirou prostrcil kabely, dal do rady vedle sebe, omotal izolackou, aby to drzelo tvar a nacvaknul svetlo. Jsou trosku prelomene, ale pokud tam das tu izolacku, tak se ti neposkodi. Jinak si muzes vyvrtat diru nekde v miste, kde to tolik netlaci. Ale mi to od te doby funguje bez problemu, az na to, ze mi odesel jeden senzor - ale to mohlo byt narazem nejakeho cizopasnika, protoze byl zniceny primo ten senzor - postupne jsem ho kuchalFireice píše:A prosim tě,když jsi vrtal ty díry na nárazníku,nepoškodil sis nějak víc lak?Jde o to,že pokud do lakovanýko plastu zakrojim nějakym ozubenym vykružovákem,sloupne se mi cca.1mm barvy po obvodu toho řezu.Dali k tomu nějaký mezikruží co by překrylo tu hranu mezi nárazníkem a senzorem?A další otázka je, kudy jsi protáhl kabel od senzorů do kufru.Musel jsi vrtat?A ještě jedna.Jakou barvu mají čela senzorů.Páč kdyby byli třeba stříbrný,tak se k mé modré moc nehodí. Uvažuji totiž o stejném systému co používáš ty.Dík moc za rady.Ahmed píše:Koupil jsem to od kolegy z prace za 1000,- protoze zjistil, ze si to na auto namontovat nemuze. Koupili si to 3 na internetu, takze meli nejakou mnozstevni slevu - kazdeho to stalo cca 1300,- + si k tomu koupili vrtak (je tam tusim 4ka vrtak jako vodici a na nem 20ka takovy ten rezaci krouzek). Diry nebyly problem, akorat to byl dost velky problem rozmerit na tom zakulacenem narazniku. Udelal jsem tam dve cary na kazde strane z toho vykrojeni pro viko kufru a pak osu a od toho jsem to uz nameril. No a nakonec tema dirama protahnout kabelaz, nechtelo se mi kvuli tomu sundavat naraznik. Da se to zvladnout za odpoledne, nejvic mi fakt zabralo asi rozmereni a odzkouseni, jestli to na tech mistech bude dobre fungovat, protoze vice der, nez senzoru, by nevypadalo moc dobreSkubi píše:na kolik tě to asi tak baj voko vyšlo? a byl velký problém s dírama pro senzory do nárazníku?

- Fireice
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- No1
- Člen klubu
2 Ahmed: nahodou bys nevedel odkaz na tu stranku, kde to kolega koupil, ze? Libilo by se mi to pro zenu. Kdybych do toho sel, asi bych Te otravoval s ce nejpresnejsi navodem "jak na to" (dost uz jsi toho napsal, ale urcite najdu nejaky otazky).
Mam ale kouli (na sroubech, takze ji nesundavam) - nebude to problem?
FORD FOCUS 1.6 16V KOMBI r.v. 2001, Silver Moondust - kde tomu je konec.....?
FORD FOCUS 2.0 CC MK2FL r.v.2009, blue foto
FORD FOCUS 2.0 CC MK2FL r.v.2009, blue foto
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
Musel bys ty senzory umistit tak, aby jim ta koule nevadila, maji urcity uhel. Treba v katalogu Focusu pisou, ze kdyz mas tazne, tak to nemuzes kombinovat se senzorama, ale urcite by se to dalo nejak vychytat. Daji se ale koupit i systemy, kde jsou jenom 2 senzory nebo si namontujes jenom dva.No1 píše:2 Ahmed: nahodou bys nevedel odkaz na tu stranku, kde to kolega koupil, ze? Libilo by se mi to pro zenu. Kdybych do toho sel, asi bych Te otravoval s ce nejpresnejsi navodem "jak na to" (dost uz jsi toho napsal, ale urcite najdu nejaky otazky).
Nikdy si tu stranku nemuzu zapamatovat, ale muzu ti to pohledat. Nebo si najdi nejaky typ, co se ti libi a pak uz jenom hledej nizsi cenu.
- Ahmed
- Test driver
Uz jsem to nasel: http://www.dobry-obchod.cz
http://www.dobry-obchod.cz/sindex.php?k ... x=&limit=0
Ale posledni dobou tam maji nejake extremni ceny.
http://www.dobry-obchod.cz/sindex.php?k ... x=&limit=0
Ale posledni dobou tam maji nejake extremni ceny.