Klimatizacia do bytu
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klimatizacia do bytu
Už jenom jak někdo do rozpočtu frkne položku sleva,tak zavírám a hážu do koše...To mě vždycky nadzvedne....
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ked maju marzu 100%, tak sa im davaju zlavy... si myslia ze ked mi tam daju mrzkych 10%, tak sa od radosti pocuram, ci co...

- madbugie
- Zkušený
kurňa normálne musím ísť pozrieť tých kúrenárov, čo stojí tá rezačka trubiek...
toto nie je normálne... takéto ceny... aby si za jednodennú montáž (ked ide všetko ako po masle tak poldennú) a dvoch ludí, a aj to ten druhý je tam do počtu aby ti pomohol niečo podržať prípadne zdvihnúť tú 50 kg klímu, vysolil skoro tolko ako samotná klimatizácia (ktorá sama o sebe nestojí 5 korún) sakra že moc... (som chcel napísať niečo mrzkejšie ale asi by ma nejaký BOT vyhviezdičkoval... )
čo ja viem ked som si to rátal tak mi rozdiel v cene invertera a klasickeho tep. čerpadla vyšiel že 4 roky mi klíma pobeží "zadarmo", čiže aj keby šetril inverter 50 % oproti klasike, čomu neverím tak je to 8 rokov a to už možno bude čas na "novú" klímu čiže návratnosť že bauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...
možno je tichší ten kompresor ked nejde naplno, ale cez plastové okno to ani nepočuť akurát v noci jemné vrčanie ale ked sa zavrú dvere na kuchyni tak ani to... a že to hučí susedom s otvorenými oknami nie je môj problem... ja tiež niesom povinný čuchať ich cigaretový smrad ked fajčia na balkonoch...
toto nie je normálne... takéto ceny... aby si za jednodennú montáž (ked ide všetko ako po masle tak poldennú) a dvoch ludí, a aj to ten druhý je tam do počtu aby ti pomohol niečo podržať prípadne zdvihnúť tú 50 kg klímu, vysolil skoro tolko ako samotná klimatizácia (ktorá sama o sebe nestojí 5 korún) sakra že moc... (som chcel napísať niečo mrzkejšie ale asi by ma nejaký BOT vyhviezdičkoval... )
čo ja viem ked som si to rátal tak mi rozdiel v cene invertera a klasickeho tep. čerpadla vyšiel že 4 roky mi klíma pobeží "zadarmo", čiže aj keby šetril inverter 50 % oproti klasike, čomu neverím tak je to 8 rokov a to už možno bude čas na "novú" klímu čiže návratnosť že bauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...
možno je tichší ten kompresor ked nejde naplno, ale cez plastové okno to ani nepočuť akurát v noci jemné vrčanie ale ked sa zavrú dvere na kuchyni tak ani to... a že to hučí susedom s otvorenými oknami nie je môj problem... ja tiež niesom povinný čuchať ich cigaretový smrad ked fajčia na balkonoch...

------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

- madbugie
- Zkušený
a to ma napadá že nemám vymenené okná a v lete sa žalúzie premenia na horúci "radiátor", zdá sa že teraz ich vymeníme možno aj za 3sklá čo by ten rozdiel ešte znížilo, takže inverter eee...
jedinú výhodu toho digitálu by som videl v tom že má menšie rozptylové pole (neviem ako by som to nazval) tuším reguluje po 0,5 °C narozdiel od klasiky že 1 °C
čo znamená že ked je nastavená 23 °C tak chladí kým nie je 22°C a potom vypne a zapne zasa ked bude 24°C kežto u inverteru by to asi bolo 22,5 až 23,5 °C (teda ak to dobre chápem ten "system" )
ale kedže tá moja potvora stála 18 000 a tá istá ale inverter stála 32 000 tak som to neriešil lebo za to by bola vlastne dalšia jednotka do menšej izby... (aj tak sme tie prašule nemali takže bolo rozhodnuté)
jedinú výhodu toho digitálu by som videl v tom že má menšie rozptylové pole (neviem ako by som to nazval) tuším reguluje po 0,5 °C narozdiel od klasiky že 1 °C
čo znamená že ked je nastavená 23 °C tak chladí kým nie je 22°C a potom vypne a zapne zasa ked bude 24°C kežto u inverteru by to asi bolo 22,5 až 23,5 °C (teda ak to dobre chápem ten "system" )
ale kedže tá moja potvora stála 18 000 a tá istá ale inverter stála 32 000 tak som to neriešil lebo za to by bola vlastne dalšia jednotka do menšej izby... (aj tak sme tie prašule nemali takže bolo rozhodnuté)
+ 100 fordích koníkov

- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ja mam sice okna vymenene, ale tie zaluzie hreju jak slak.. ani nemusi byt leto, staci ked svieti slnko.. uz som rozmyslal aj nad vonkajsimi roletami, ale zatial som to nechal takmadbugie píše:a to ma napadá že nemám vymenené okná a v lete sa žalúzie premenia na horúci "radiátor"
- madbugie
- Zkušený
??? no možná niekde udelali soudruzi chybu... čo sú to za sklá ?
čo mám v kuchyni plasťáky tak tie žalúzie sú len tak trošičku teplejšie ako interiér ale zato v obyvačke sú úplne žeravé doslova ako horúci radiátor...
možno ťa trošku odžubkali oni lúbia uvádzať plnené argonom a podobne ale skutek utek...
čo mám v kuchyni plasťáky tak tie žalúzie sú len tak trošičku teplejšie ako interiér ale zato v obyvačke sú úplne žeravé doslova ako horúci radiátor...
možno ťa trošku odžubkali oni lúbia uvádzať plnené argonom a podobne ale skutek utek...
+ 100 fordích koníkov

- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
co su to za skla to netusim.. nepozadoval som nejake specialne, ked som menil.. bolo to asi pred 5 rokmi
- madbugie
- Zkušený
ešte možno aj aká je farba tých žalúzií,... teraz som skúšal tuto v robote máme také sivé a sú príjemne teplé... zavesím tam teplomer odmeriame exaktne...
zmerané interiérová teplota 26, žalúzie 33... a slniečko smaží...
zmerané interiérová teplota 26, žalúzie 33... a slniečko smaží...
Naposledy upravil(a) madbugie dne 20.04.2010 10:35, celkem upraveno 1 x.
+ 100 fordích koníkov

- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
zaluzie treba strieborne co svetlo odrazaju, kolega take ma a ma okna na juh a ked to zatiahne, tak je vnutri ovela chladnejsie
inac priplatok za inverter bola ak sa mi dobre zda tak nejakych 100 evri, takze to neni take zle. ale mozno sa mylim, nemam dnes cas to kuknut...

inac priplatok za inverter bola ak sa mi dobre zda tak nejakych 100 evri, takze to neni take zle. ale mozno sa mylim, nemam dnes cas to kuknut...
- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no aspon budem vediet nabuduce.. ja mam 2 okna na zapad, tam svieti cele popoludnie
- madbugie
- Zkušený
tak to určite nie... za 100 € by nebolo o čom... ked som ja kupoval tak to bolo ešte "novinka" a rozdiel bol 10 000,- a viac na rovnakom type klímy...
akurát som spravil včera dezinfekciu vnútornej jednotky vypláchal filtre a môžeme voňavúčko chladiť
akurát som spravil včera dezinfekciu vnútornej jednotky vypláchal filtre a môžeme voňavúčko chladiť

+ 100 fordích koníkov

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to sa treba aj o to starat ??? brrrrrr
inac mam dalsiu zatial tusim najlepsiu ponuku :
znacka Sinclair (vraj stred ako LG, Samsung...) kompletka za 1700,-
firma http://www.klimainfo.sk

inac mam dalsiu zatial tusim najlepsiu ponuku :
znacka Sinclair (vraj stred ako LG, Samsung...) kompletka za 1700,-
firma http://www.klimainfo.sk
- Přílohy
-
- sinclair.pdf
- (85.24 KiB) Staženo 233 x
- madbugie
- Zkušený
no ked to je aj s montážou, tak je to fajn cena... (sinclair nemaju oni japonske čerpadla ? alebo licencovane? už nepamatam)
po 3 rokoch som prvý krát čistil výparník (začalo to trošku páchnuť, nie ako v aute kde sa zvykne objaviť desný smrad), ono dnes tie klímy majú všelijaké "čistiace" srandičky, ionizátory, plazmy a pod. proti bakteriam... ked som ja pred 3 rokmi vyberal tak za každú takú debilinku "navyše" chceli nekrestanske peniaze...
takisto predpokladám že za 1 či 2 ked spozorujem zníženie chladiaceho výkonu bude treba sústavu "prepláchnuť" a znovunaplniť chladivom... to je normálne na každý spoj sa ráta 1 - 3 % úbytok zmesi ročne
a prachový filter budeš čistiť každú sezonu to sa nedá ošáliť, ale nič zložitého... neboj...
po 3 rokoch som prvý krát čistil výparník (začalo to trošku páchnuť, nie ako v aute kde sa zvykne objaviť desný smrad), ono dnes tie klímy majú všelijaké "čistiace" srandičky, ionizátory, plazmy a pod. proti bakteriam... ked som ja pred 3 rokmi vyberal tak za každú takú debilinku "navyše" chceli nekrestanske peniaze...
takisto predpokladám že za 1 či 2 ked spozorujem zníženie chladiaceho výkonu bude treba sústavu "prepláchnuť" a znovunaplniť chladivom... to je normálne na každý spoj sa ráta 1 - 3 % úbytok zmesi ročne
a prachový filter budeš čistiť každú sezonu to sa nedá ošáliť, ale nič zložitého... neboj...
+ 100 fordích koníkov

-
zdravim ja by som vam vedel pomoct s montazou klimatizacie aj s vyberom. Zaoberam sa tym aj v praci aj sukromne a urcite by sme sa dohodli. skuste sa mi ozvat na cislo 0918 372 033 alebo na email horvathmartin@centrum.sk