Tak dnes mám čerstvé turbo po repasi ( měl jsem zatuhlé naklápění lopatek) , nejdřív jsem si chtěl opravit jen ty lopatky, ale když už jsem ho měl vytažené, tak jsem ho nechal preventivně udělat celé nové
K té stk a vytáčení motoru, normálně ho taky netočím, ani toho nejsem zastáncem. Ale každý si musí uvědomit, že ten motor to
musí vydržet. A strach o turbo při ohřátém motoru je naprosto bezpředmětný a zbytečný. Benzíny točí daleko víc a mají daleko vyšší teploty, tom to možná hrozí, ale nám těžko. To jsou jenom strašáci JPP

A kdyby tam byla nějaká chyba, tak se to třeba i včas objeví, né pak v noci v lese bez signálu
A k té výměně: lištu jsem nevyndával, ani hadice jsem neodpojoval, nebyl důvod, ani katík ne, jen jsem ho povolil z těch dvou šroubů a odklonil na stranu. Nejhorší byl asi ten šroub na přírubě trubky k egr ventilu na straně u motoru, tam není přístup nic moc. A pak ještě zmiňovaný pravý šroub na parozích, je na něm navěšeno kde co, jinak pohoda.Naštěstí je to u Mondea celkově poměrně přístupné. Pár hodin a je to
Cena za repasi + tesnění zhruba 7 tisíc, což si myslím ujde, záruka 6 měsíců 3 x

Mondeo 06' kombi Tdci 6kvalt 96kw, xenony, vyhřívané skla, denní svícení, sony mp3, tažné...