cislo barvy
- TobiZC
- Pokročilý
Myslela jsem proč tam není uvedené to slovo "metalíza" že tam není sublime je mi jasné, páč je to obchodní název fordu. Špatně jsem to napsala. Ale každopádně mě to hodně štve, jelikož v katalogu a na faktuře uvádí zelená sublime metalická barva karoserie, taky jsem si za ní připlatila a v techničáku to uvedené není. A já idiot si toho nevšimla. Takže kdybych auto někdy prodávala, tak jako nemetalické. Ach jo. Že mi z toho vyplývá nutnost další komunikce s ford Charouz mě dost kazí náladu.
...tím jsem myslela že mi to tak nechtěli zapsat do malého TP i když ve velkém to tak je, a tak jsem na celou věc kolem nejasností s metalízou přišla...
...tím jsem myslela že mi to tak nechtěli zapsat do malého TP i když ve velkém to tak je, a tak jsem na celou věc kolem nejasností s metalízou přišla...
Naposledy upravil(a) TobiZC dne 08.01.2008 00:45, celkem upraveno 1 x.
FoFo II. 5D HB, Collection, zelená sublime
1,6 Duratec 74 kW/100 k

1,6 Duratec 74 kW/100 k

- TobiZC
- Pokročilý
Zirafakova barva je stejně jako moje slibovaná a uváděná v materiálech a ceníkách fordu jako metalická barva karoserie. Rozdíl je v tom, že on to zapsané jako metalická v TP má a já ne. Nevím jak jinak to ještě napsat oč mi jde. 
...ale v podstatě jsem se dověděla na co jsem se ptala, jestli v TP metalíza zapsaná má být nebo ne. Takže další postup je jasný a tady nic dalšího zatím vědět nepotřebuji. Dík.

...ale v podstatě jsem se dověděla na co jsem se ptala, jestli v TP metalíza zapsaná má být nebo ne. Takže další postup je jasný a tady nic dalšího zatím vědět nepotřebuji. Dík.
1,6 Duratec 74 kW/100 k

1,6 Duratec 74 kW/100 k

- herizn
- Pokročilý
A dívala jsi se určitě dobře na ten TP?Možná jsi to přehlídla.Pro názornost uvadím,že já mám nápříklad v TP uvedeno jen barva:šedá-metal.....,ale v motorovém štítku už je uvedeno: O8,což je moondust silver......a v servisní knižce je kod barvy:XSC 2431....,což třeba těd lakýrník ocenil,při hledání barvy,když jsem nechával stříkat křídlo.
- TobiZC
- Pokročilý
Ach jo. Tak ještě to zkusím jinak - ve výpisu barev karoserií od Forda je barva zelená sublime mezi "metalické laky", na faktuře mám započítán příplatek za metalický lak. Ve velkém technickém průkazu mám údaj barva: "zelená sublime" z toho se odvíjející údaj v malém technickém průkazu barva: "zelená-světlá". V servisní knížce jsem údaj "kód barvy" vůbec nenašla. Pouze ve vyplněné tabulce na konci "vše o vašem vozidle" kolonka "označení barvy" mám "sublime". A v datech na motorém štítku se nevyznám vůbec. Takže tady bude asi každá rada drahá
Nicméně si skoro začínám myslet, že kdosi neuměl pořádně vyplnit jak servisní knížku, tak technický průkaz.

1,6 Duratec 74 kW/100 k

1,6 Duratec 74 kW/100 k

-
- Test driver
- TobiZC
- Pokročilý
Co pojišťovna. Bude něco s karoserií, oprava laku, vystaví mi fakturu na opravu metalického laku a pojišťovna mi řekne, milá slečno podle technického průkazu metalízu nemáte...s prodejí to byl příklad, nehodlám autí minimálně tři roky prodat...ale to sem nepatří...A i kdybych pominula všechny tyto věci, Tobě by nevadilo, že jsi si zaplatil za metalízu a nemáš ji uvedenou v TP? Už jen z principu. K Tvé poznámce o rozpoznání pouhým okem, jak poznám jestli jde o barvu metalickou nebo perleťovou? Je to přeci rozdíl, který určuje je dán pouze kódem barvy...nebo se mýlím?
1,6 Duratec 74 kW/100 k

1,6 Duratec 74 kW/100 k

-
- Test driver
Dolezite je,co mas v dokumentacii k autu a tam je,ze je to metaliza,takze kvoli poistovni by som sa netriasol.
Je pravda,ze aj na predchadzajucom aute som mal v TP seda metaliza,ale uvedomujem si to az teraz.Ak ti na tom tak velmi zalezi,tak do toho chod,ale urcite zmena nebude jednoducha a nic nebude riesit.
Rozdiel medzi perletou a metalizou
Jednoducho asi...Obe sa na slnku krasne trbliecu/ligocu/,no perlet ma mozno trosku vacsie zrno.
Ja som skor myslel,ze rozoznas bez problemov standartny nemetalicky lak od metalizoveho,alebo perletoveho.Postav vedla seba dve taketo auta a uvidis sama.Na slnku je to priam nepriehladnutelne.
Osobne by som to vobec neriesil.
Je pravda,ze aj na predchadzajucom aute som mal v TP seda metaliza,ale uvedomujem si to az teraz.Ak ti na tom tak velmi zalezi,tak do toho chod,ale urcite zmena nebude jednoducha a nic nebude riesit.
Rozdiel medzi perletou a metalizou

Ja som skor myslel,ze rozoznas bez problemov standartny nemetalicky lak od metalizoveho,alebo perletoveho.Postav vedla seba dve taketo auta a uvidis sama.Na slnku je to priam nepriehladnutelne.
Osobne by som to vobec neriesil.
- TobiZC
- Pokročilý
Mezi dokumentaci k autu počítám především velký a malý technický průkaz a servisní knížku. Ani v jednom z nich není zapsáno, že jde o barvu metalickou. Já mám nápad...nebudu to tady řešit vůbec. Díky všem za postřehy. Něco s tím už vyvedu a omluva za natažení vlákna. Bylo to naprosto zbytečné.zirafak píše:...Dolezite je,co mas v dokumentacii k autu a tam je,ze je to metaliza....
1,6 Duratec 74 kW/100 k

1,6 Duratec 74 kW/100 k

- vitacz
- Zkušený
Re: cislo barvy
To TobiZC:
Ale mel by jsi ji mit napsanou v kupni smlouve, ne?
Chtel jsem se zeptat. jak to teda je s tim cislem barvy? To ze je na stitku u motoru jsem asi mozna pochopil, ale kde to tam najdu v te zneti znaku?
Ale mel by jsi ji mit napsanou v kupni smlouve, ne?

Chtel jsem se zeptat. jak to teda je s tim cislem barvy? To ze je na stitku u motoru jsem asi mozna pochopil, ale kde to tam najdu v te zneti znaku?
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re:
ona se ta sublime dela i nemetalická ? pokud ne tak kazdy kdo se o tobude zajimat (myslim treba tu pojistovnu) vi ze to je metaliza , a pokud by se ti neco stalo tak pojistovna ti bude pocitat "sublime " a to jim vypadneze to je metaliza . kdybys tam mela jen zelena-zakladni , tak bych to pochopil protoze to by byla barva ale takhle ?TobiZC píše:Mezi dokumentaci k autu počítám především velký a malý technický průkaz a servisní knížku. Ani v jednom z nich není zapsáno, že jde o barvu metalickou. Já mám nápad...nebudu to tady řešit vůbec. Díky všem za postřehy. Něco s tím už vyvedu a omluva za natažení vlákna. Bylo to naprosto zbytečné.zirafak píše:...Dolezite je,co mas v dokumentacii k autu a tam je,ze je to metaliza....
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- BAZOWSKI
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Ja mam farbu Tango.TobiZC píše:Zase jednou nevím lépe, kam to písnout, takže tady. Zapisuje se do velkého techničáku metalíza? Jaký je rozdíl mezí ní a perletí? Proč se o barvě (sublime, tango atd.) zmiňují ve fordu jako o metalíze, účtují za ní příslušný poplatek a pak není uvedená v TP? Je to v pořádku?
...(jo a kdyby jste někdo věděl o vlákně kde by se nějak lépe rozebíraly údaje z TP, tak mě kopněte. Už jsem řešila údaje z TP 3x pokaždé něco jiného a myslím, že zařazení nebylo až úplně vhodné )
V TP mam napisane ... ORANŽOVÁ METALÍZA TMAVÁ.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: cislo barvy
to tobi: v ford materialech je sublime met 5GQEWWA
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :