Za jízdy motor zhasnul, rozblikala se kontrolka žhavení
- Palec4
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Za jízdy motor zhasnul, rozblikala se kontrolka žhavení
to tam u vas mate jak na sibire ale nachuja naftu??
- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
Predpokladal jsem, ze dobre osetrena nafta by nemela nic udelat pri -16 °C, kterym byla minuly tyden vystavena. "Je neco shnileho ve state danskem" 

S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

- Milano
- Nováček
a já jsem byl tady na fóru za osla, když jsem psal mé zkušenosti s Vervou, potažmo s Benzinou....taky známýmu zamrzla loni v zimě Verva při -17C a mě Q-diesel i s Vifem dokonce při - 11C
Bylo mi řečeno, že vůbec nevím co píšu, že prej u Vervy to možný není, tak pánové, abyste tu nebyli za osly taky, pač Benzina když něco deklaruje, tak se jí prostě musí na 100% věřit a žádný zkušenosti uživatelů na to nemůžou mít pražádnej vliv, pač jsou to pravděpodobně jen oslové, co si neumí vyměnit ani naftovej filtr....

Bylo mi řečeno, že vůbec nevím co píšu, že prej u Vervy to možný není, tak pánové, abyste tu nebyli za osly taky, pač Benzina když něco deklaruje, tak se jí prostě musí na 100% věřit a žádný zkušenosti uživatelů na to nemůžou mít pražádnej vliv, pač jsou to pravděpodobně jen oslové, co si neumí vyměnit ani naftovej filtr....
Focus sport 3D 2003 1.8 TDci 85 kw, xenony, vyhř. čelní okno, zrcátka i sedačky Recaro, el. nastavitelná sedačka řidiče + zrcátka, palubní počítač, digi klima, egr off, kat off, černá perlet'
- toti
- Kontaktovat uživatele:
Tak patřím taky mezi postižené jakousi nekvalitní naftou, ale můžu si za to sám, potřeboval jsem nataknovat tak jsem vzal v pondělí 13.12.v Brtnici na bezejmenné čerpačce a už hledám typ aditiva, kterej doliju do nádrže...mám ještě 3/4.
-
Tak přátelé, já ten stejný problém, přes víkend v noci Focus venku v -14°C, poté po 15km blikání žhavení a motor zhasl, následně ještě 2x. Když jsem ho nechal pořádně zahřát a přes den se pak oteplilo, problém vyřešen...
Nafta: OMV Alpin diesel.... Prej Alpin... Never more
Nafta: OMV Alpin diesel.... Prej Alpin... Never more
Focus 1,8TDCi 74Kw 2003
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Minulej rok jsem v prosinci do nádrže nalil naftu co jsem kupoval ještě v září. Měl jsem levnej zdroj, tak jsem se pár set litry zásobil a dopadlo to tak že mi ve filtru zmrzla. Koupil jsem zimní Vif, ten jsem rozlil do zbejvající letní nafty a vše bylo ok. Doporučuju VIF.toti píše:Tak patřím taky mezi postižené jakousi nekvalitní naftou, ale můžu si za to sám, potřeboval jsem nataknovat tak jsem vzal v pondělí 13.12.v Brtnici na bezejmenné čerpačce a už hledám typ aditiva, kterej doliju do nádrže...mám ještě 3/4.
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
-
- Nováček
Tak pánové dnes došlo i na mě. Při větším záběru do kopce se rozblikalo žhavení a motor zhasnul. Ventily len lítaly. Po opětovném nastartování motor ok, cca pro 1km opět stejný problém s tím rozdílem, že mi už po dalším nastartování zůstala svítit kontrolka motoru. Tak mám strach, že se tam něco podělalo, poradí někdo? Díky
Ford Focus Combi, 1,8 TDCI, rok 2004
- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
To uz moc nevypada na naftu, mne se kontrolka rozblikala az pri akceleraci. Tady to vidim na diagnostiku ...
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem v tom zas, opět kontrolka žhavení a chcíp. Fakt to tomu motoru pod -10 stupňů nesvěčí. Dnes jsem se snažil přilejt do nafty VIF a ono to prostě neteče(-12°), je to normální? Koukám že VERVA i VIF stojí pěkně za ....... . (a to jsem pro jistotu natankoval na jiné benzině)
Ford Focus combi, 1.8 TDCi 74kW, r.v. 2004
- Noah
- Junior
xwolf píše:Tak jsem v tom zas, opět kontrolka žhavení a chcíp. Fakt to tomu motoru pod -10 stupňů nesvěčí. Dnes jsem se snažil přilejt do nafty VIF a ono to prostě neteče(-12°), je to normální? Koukám že VERVA i VIF stojí pěkně za ....... . (a to jsem pro jistotu natankoval na jiné benzině)
Njn na plechovce je skladovat tusim do +5 tak proto asi netece pri -12

Ford Focus 1.8 TDCi 2003 combi
Ford Focus 1.5 TDCi MK3.5 2016 Titanium
Ford Focus 1.5 TDCi MK3.5 2016 Titanium
-
Zdravim,
vcera vecer jsem jel domu z prace a asi po 5km mi pri zrychleni za jizdy chcipnul motor a u toho taky svitila kontrolka zhaveni. Chvilku jsem pockal, auto nastartoval a hura dal. Jenze po dalsich 5km mi to zase pri zrychleni chciplo znovu. Pak jsem musel cekat dyl, nez jsem auto nastartoval. Nechal jsem ho chvilku bezet, slapnul na plyn a aotu okamzite chciplo. Pak uz me jen kolega odtahnul.
Dneska bylo auto na diagnostice a prej mam v pr... cerpadlo a za opravu chce kolem 20ti.!!! To se mi jako fakt davat nechce. Snad to bude tou zamrzlou naftou. Auto mi stalo skoro dva dny a venku je docela kosa. I kdyz, zadnej extrem treba -15 neni.
vcera vecer jsem jel domu z prace a asi po 5km mi pri zrychleni za jizdy chcipnul motor a u toho taky svitila kontrolka zhaveni. Chvilku jsem pockal, auto nastartoval a hura dal. Jenze po dalsich 5km mi to zase pri zrychleni chciplo znovu. Pak jsem musel cekat dyl, nez jsem auto nastartoval. Nechal jsem ho chvilku bezet, slapnul na plyn a aotu okamzite chciplo. Pak uz me jen kolega odtahnul.
Dneska bylo auto na diagnostice a prej mam v pr... cerpadlo a za opravu chce kolem 20ti.!!! To se mi jako fakt davat nechce. Snad to bude tou zamrzlou naftou. Auto mi stalo skoro dva dny a venku je docela kosa. I kdyz, zadnej extrem treba -15 neni.
-
- Nováček
podle mně je ve většině případů na vině špatná nafta-ucpanej filtr.od poloviny prosince koukám po stojanech u různých pump a všude je nálepka nafta pro mírné klima.loni mě zamrzla zimní do -25 a to tam bylo adit.a pak jsem dotankoval pul nadrže alpinu u omw a taky death.14dní se nejezdilo vubec pak občasné výpadky motoru a nakonec výměna filtru a vyčištění vstřikovačů.klepu se každý den při předpovědi počasí co se bude dít.
FF I kombi 1,8 Tdci 2003,85kw,šedá ghia v kůži,204tis km,5,3/100km
- Milano
- Nováček
to rasg focus:
No ono to může být více příčin...Dle mýho názoru, kdyby kleklo čerpadlo, tak už to znovu nikdy nenahodíš. Rozhodně bych dal auto do diesel servisu, kde mají kvalitní diagnostiku a borci tam tak nějak ví, o čem se baví, než ve Fordu či mechanicky zdatného garážisty...
Ale dle tvýho popisu to ukazuje na nízký tlak v railu, což může být i ucpaný palivový filter. Kdyby výměna filtru nepomohla, tak ti jdou vstřikovače do přepadu, to si můžeš udělat klidně baňkovej test, kolik tam na volnoběh nateče.
Když nic z toho, tak diesel servis
No ono to může být více příčin...Dle mýho názoru, kdyby kleklo čerpadlo, tak už to znovu nikdy nenahodíš. Rozhodně bych dal auto do diesel servisu, kde mají kvalitní diagnostiku a borci tam tak nějak ví, o čem se baví, než ve Fordu či mechanicky zdatného garážisty...
Ale dle tvýho popisu to ukazuje na nízký tlak v railu, což může být i ucpaný palivový filter. Kdyby výměna filtru nepomohla, tak ti jdou vstřikovače do přepadu, to si můžeš udělat klidně baňkovej test, kolik tam na volnoběh nateče.
Když nic z toho, tak diesel servis

Focus sport 3D 2003 1.8 TDci 85 kw, xenony, vyhř. čelní okno, zrcátka i sedačky Recaro, el. nastavitelná sedačka řidiče + zrcátka, palubní počítač, digi klima, egr off, kat off, černá perlet'
- koprik2
Ahoj všem, tak se mi to stalo bohužel také. Za jízdy při přeřazení z dvojky na trojku mi motor cuknul, rozblikala se kontrolka žhavení a motor chcípl. Vyřadil jsem, otočil jsem klíčkem do nuly, pak zpátky ale nenastartoval. Motor točil, ale nechytl. Nevíte čím by to mohlo být? Auto je u mechanika, ale ten má ještě týden dovolenou, tak mám zatím čas přemýšlet ... Ještě dneska se tam stavím a zkusím to nastartovat, je to už cca 5 dní co se mi to stalo a od té doby jsem to nezkoušel.
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Diagnostika pomuze odhalit problem...