Příspěvek
od pkadecka » 01.04.2011 08:13
Jak nám dělali lino: měli jsme tam nějaký starý, to jsme rozřezali a vyhodili, pak už tam byl jen beton, chlapík to okouknul (nebyl jsem u toho, vlastně jsem ho nikdy neviděl, jednala s ním vždycky manželka, která je na mateřský) a řek, že je to docela dobrý, že ani nebude muset dělat stěrku. Po obvodu místnosti byly nějaký dřevěný lišty, ty jsem vytrhal a taky vyhodil. Borec tu stěrku přecejen udělal, ale že by tím tu podlahu nějak vyrovnal, se mi moc nezdálo, někde to bylo vyloženě hrbolatý i když to něčím přebrousil (čímž vyrobil něco prachu, jako bonus, ale byt byl ještě prázdnej). Jakej to byl debil, se ukázalo až když to lino pokládal. 1) Ten chlap přijel sám a donutil manželku, aby mu pomohla tu těžkou roli vytahat po schodech do 2. patra, tohle vědět, tak přijedu z práce (mám to 10-15 minut). 2) Měl jsem podle zdi připravený UTP kabely, že to schovám do podlahový lišty, toho blba to evidentně zaskočilo a lino zaříz před kabelama, že jsem měl obavu, aby to ty lišty vůbec zakryly - a taky že v jednom rohu jsem musel dodělat kus lina, aby tam nebyla vidět holá podlaha. Taky do některejch kabelů říznul nožem, naštěstí všechny zásuvky fungovaly. Jo a jak moc je ta stěrka hrbolatá, jsem poznal když jsem dělal ty podlahový lišty. 3) Největší průser se ukázal až když jsme měli udělaný ty lišty a nastěhovanej nábytek. Ten kretén tam něchal nějakej bordel, nějakej ulomenej kousek plastu, což je fajn, když pak zjistíte, že uprostřed místnosti máte v linu bouli. Takže vystěhovat půl obýváku (naštěstí jen křesla, gauč a TV stolek), sundat lišty, odhnout lino, vyhodit ten kousek plastu a zase vrátit lino a lišty zpátky.
Škoda, že jsem během stěhování a zařizování neměl čas si zajet do těch koberců, abych jim tam osobně vynadal. Příště si lino položim sám.
Hele, jestli je to lino, tak neni křivá podlaha taková tragédie, kdyby to byla plovoucí podlaha, to by bylo něco jinýho. Lino se přecejen trochu poddá a navíc nehrozí, že by začalo vrzat nebo se ty desky od sebe rozjely nebo aby některá hrana vystoupla 1mm abys to pak cejtil při každým kroku bosou nohou.