Čidlo tachometru
Re: Čidlo tachometru
tak jeste jestli sis koupil novy ten kolik co to tam drzi za 30 kc az ten stary znicis aby si tam mel co dat. Krasna prace to menit 

- Honcke
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Mno kolík jsem nekoupil:-( Jedu si pro to zítra,Ford Šindelář Roudnice nad Labem a čidlo 1160 kč kdyby to chtěl někdo vědět.No ten kolík mě teda pěkně se*e.A to nejde vyndat aniž bych ho zkur*il?
- xmorfeuz
- Junior
pak napis postup a fotky
taky me to jeste ceka....poprve mi to vubec neslo 

- Honcke
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Já s tím jedu ke kámošovi do dílny-má všechno vybavení,a hlavně pořádnou porci know-how
Fotky snad nějaké hodím,postup napíšu.Bojím se že při mém štěstí to bude horor....

Fotky snad nějaké hodím,postup napíšu.Bojím se že při mém štěstí to bude horor....

- hanyz
- Nováček
už se to tu někde řešilo, pohledejte, jinak u mně stříkal jsem to WDečkem asi tak 6 krát už nevím v průběhu tří týdnu a pak jsem to normálně vyndal rukou. oprava během několika minut a ford chtěl za to peníze neskutečné...
Focus combi Ghia 1,6 r.2000, LPG Landi-Renzo
-
- Nováček
Ahoj zdravim vas vsechny,mam ten stejny problem s tachometrem. Muze mi nekdo prozradit v kterych mistech mam to cidlo hledat? Je tam ke vsemu pristup jak k penezum,uz ted jsem pekne nasranej,kdyz vzpomenu ze to budu rozebirat. dik vsem Mira Lovosice.
- Honcke
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím Forďáky,takže hlásím že čidlo hotové,dokonce mi přestal i kolísat volnoběh,což jsem přičítal volnoběžnému ventilu-vím,je to divné,ale volnoběh teď funguje jak má.Tacháč paráda,to je zas pocit když se můžu kochat pohledem na rychlost kdy chci
Jinak k instalaci:trvalo to cca 16 min,z toho 5 min čekání až vychladne bod od COčka,které muselo být přivoláno do akce
Kolík nechtěl ven,tak se na něj bodnul šroub,za ten se to vytáhlo,pak jen sykovky,kroutit co to šlo,prostříknout WD,kroutit,prostříknout,a bylo venku.Práce na chvilku.Čidlo i s kolíkem 1204 kč Ford Šindelář Roudnice nad Labem.

- Honcke
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Míra:dáme sraz,a poladíme to,máš to ke mě 2 km 

-
- Nováček
Honcke:Zdravim a rad bych teda dal radu,ja jsem primo z Podsedic,neni problem prijet jen dej vedet kdy mas casek a ja se zastavim. Mira.
-
- Nováček
Tak vas zase zdravim,nedalo mi to spat a tak jsem hledal a patral,no jinak kolik mam uz venku za pomoci COcka.To cidlo jeste nejde,ale pootaci se.Jinak Sindelar Ford Roudnice po me chtel 3300kc a Homolka Usti 1270kc,tak at mi to nekdo vysvetli!!!!!!Jo a ted uz vim,ze kdyz nekdo prijde a rekne vymen mi to,dostane bodlo a poleti pres vrata!Fakt bomba prace.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,tak jsem taky měnil to čidlo a chci se podělit o zkušenosti.Nejdříve jsem sehnal nové čidlo-ve Ford Charouz Náchod Vysokov 1166Kč.Pak jsem začal vytahovat ten kolík-nejdříve jsem musel ulomit to oko z plastu ,aby ho bylo zač chytit,ale s normálním nářadím se nehnul ani o kousek - sedřená ruka a těch nadávek
Tak jsem toho nechal a dva dny to prostříkával uvolňovacím sprejem a ještě jsem si sehnal kleště s aretací úchopu.Potom jsem se do toho zase pustil - zacvakl jsem kleště a postupně páčil a vykývával ven s občasným prostříknutím sprejem a sláva kolík byl asi za čtvrt hodiny venku
No a pak jsem ty kleště zacvakl shora na čidlo a v kleče na motoru začal tahat ,kývat a otáčet seč mi síly stačily,ale nemohl jsem ho vyrvat.Když už jsem pomalu myslel že to vzdám,tak jsem z posledních sil zabral a čidlo bylo venku!!!
Suma sumárum asi 2 hodiny práce,spousta nadávek a bez těch kleští si to neumím představit-určitě bych nezvítězil...a kolík jsem musel dát původní,protože ve Fordu mi řekli že bude asi v balení s čidlem,ale nebyl...Jinak musím po měsíci od výměny říct,že všechny problémy(spadnutí ručky tachometru a současný pokles výkonu motoru) zmizely,takže akce byla úspěšná. 

Ford Focus mk3 hatchback 1.6 Ti-VCT 92kW, r.v. 2012
-
chapi díky vám jsem našel závadu a úspěšně opravil . čauves Ivan
- Lašty
- Junior
zdravím, prosím vás kde to čidlo najdu
nějak ho nemohu objevit 

bývávalo Ford Focus 1.8 16 V Zetec 5 dvéř. hatchback r.v. 2000
Ford FocusII 1.6 16V 5 dvéř. hatchback r.v. 2007
- miki21
- Test driver
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- Lašty
- Junior
děkuji

bývávalo Ford Focus 1.8 16 V Zetec 5 dvéř. hatchback r.v. 2000
Ford FocusII 1.6 16V 5 dvéř. hatchback r.v. 2007