Chudák Damon, jel dneska do F-M a cestou mi vzal ty jeho kola. Ráno kolem půl deváte psal, že stojí na 174 km D1 na Brno a v poledne, že zase stojí v koloně před Hranicema na Moravě.
Zima v ČR
- Skubi
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Tak dneska to je opravdu síla, hlavně tady na Moravě ale už to postupije do Čech. Ráno jsem jel z Přerova do Olmika a raději jsme si na UŽASU zařadil i předek
Chudák Damon, jel dneska do F-M a cestou mi vzal ty jeho kola. Ráno kolem půl deváte psal, že stojí na 174 km D1 na Brno a v poledne, že zase stojí v koloně před Hranicema na Moravě.
tak doufám, že dorazil dobře. Někteří od nás se totiž ze směru od Ostravy ráno vůbec nedostali do práce.
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

- Ahmed
- Test driver

- driver
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- driver
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- opicak
- Junior

Pánové važte slova. Mám co do činění se zimní údržbou, trošku se tím živím a na tohle a na výlevy kamioňáků kecajících do mikrofonu z otevřeného okýnka v tričku s krátkým rukávem o tom jak silničáři zaspali, jsem alergickej ! Mluvil jsem s kolegou – nočním dispečerem, který měl včera směnu. Čekalo se ochlazení, ale ne tohle. Vy jste někdo něco takového snad čekal? Vzhledem k letošnímu počasí, měli všichni řidiči jen domácí hotovost. To pro dispečera znamená minimálně co hodinku profrčet Ostravu, hlavně krizová místa, kde fouká a celou noc hlídat. Sněžit začalo po druhé hodině. Začal svolávat lidi a ve 3 naklusalo 14 řidičů,nachystali a nakopli mašiny a od půl 4 se jezdilo. Koho z vás by potěšil telefonát ve 2 v noci? Za ty prachy žádný med, tomu věřte. Tak s dovolením – trochu úcty.Ahmed píše: Po 6h se uz probudili silnicari .....
focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA

-
Radek 1.8 16V
- Test driver

Mě upřímně řeči o "spících silničářích" taky celkem vytáčí, a to s nima nemám nic společnýho. Každej, když se ráno vyspinká a vyrazí do práce, tak by chtěl mít tu svoji silnici uklizenou a vymetenou od sněhu a nejlíp suchou. Jenomže u nás je téměř 60000km komunikací (pro představu rovník má asi 40000km
) a někdy to prostě trochu dýl trvá než přijde řada na tu moji okresku před mým barákem. Takže myslím, že by to chtělo někdy trochu míň nadávat a trochu víc dávat pozor na cestu. Kromě toho nevím jestli by mě těšila práce hrnout před sebou tuny sněhu, když mi to za prdelí za pět minut stejně zapadá - a ještě si nechat nadávat.
- Skubi
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
navíc silničáři tu jsou pro snížení následků zimy a ne aby cesta byla při kalamitě suchá
hold dřív pomáhalo s odklízením kdejaké JZD a pod. , ale dnes jim to nikdo neproplatí
hold dřív pomáhalo s odklízením kdejaké JZD a pod. , ale dnes jim to nikdo neproplatí
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

- UcuLeLembo
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
Taky se musim zastat silničářů.Otec teda jezdí pro Technické služby a neni to žádnej med.Třeba letos když řádila chřipka,tak s nudlí u nosu byli na celé město tři.Jezdil 48h s třema hodinama spánku.Je to paráda když to co projedeš ti za pár minut zapadá a ty jezdíš jak pitomec a čekáš až přestanou padat ty bílý sračky
- opicak
- Junior

To jste mě pánové potěšili,že se silničářů konečně někdo zastal. Jak tu bylo velmi dobře řečeno výše, zimní údržbou se rozumí zmírňování závad sjízdnosti a schůdnosti komunikací.
Tohle je skoro přesná citace zákona podle kterého se vypracovává plán zimní údržby.
Další věc je,že existují jednoduchá pravidla o kterých spousta smrtelníků ani neví a jsou také přesně podle zákona.
Konkrétně u nás v Ostravě jde o rozdělení komunikací a chodníků do 3 „kategorií důležitosti“ které jsou následně dál děleny do jednotlivých okruhů s přesným stanovením komunikací a jejich částí. (podrobný abecední seznam).
A ty jednoduchá pravidla jsou:
I stupeň důležitosti: zahájení prací : v pracovní době do 30 minut od zjištění, že vrstva napadaného sněhu dosáhla 5cm nebo se zhoršila sjízdnost vytvořením kluzkosti (náledí), v době mimopracovní při domácí hotovosti pracovníků do 60 minut při stejných podmínkách.
II stupeň důležitosti: zahájení v závislosti na I stupni – ukončení nejpozději do 12 hodin.
III stupeň důležitosti: zahájení v závislosti na I. a II. stupni – ukončení nejdéle do 48 hodin.
Tohle je „výcuc“ z plánu zimní údržby. Nechci tím nikoho otravovat a házet sem odborné výklady. Ale možná si uděláte představu jak to všechno funguje a na základě těchto informací budete v obraze. Chci jen naznačit, že při dodržení všech pravidel, zákonů a vyhlášek, při ježdění řidičů bez svačiny a kafe celou 12hodinovou šichtu, se může v případě kalamity stát, že komunikace ve III. stupni důležitosti bude poprvé „protažena“ až za 2 dny po vytvoření 5cm vrstvy sněhu a bude vše podle zákona. Vyplývá to z výše uvedených bodů. Ale vysvětlujte nevrlému dědovi, bydlícímu u komunikace zařazené ve třetím stupni,že děláte co můžete, když on nemůže se svým trabantem na letních gumách vyrazit na nákup!!
Tohle je ale extrém a můžu říct,že i v loňské kalamitní zimě, kdy řidiči jezdili už skoro spící za volantem, bez odpočinku se nic takového nestalo a nedělal se žádný okruh na hranici limitu.
Ale už dost, jsou i slušní řidiči, jak jsem tu viděl, kterým je jasné,že zima je zima a v zimě se prostě jezdí jinak.A po černém a suchém asfaltu to nebude.
A navíc – jaro je za dveřmi

Tohle je skoro přesná citace zákona podle kterého se vypracovává plán zimní údržby.
Další věc je,že existují jednoduchá pravidla o kterých spousta smrtelníků ani neví a jsou také přesně podle zákona.
Konkrétně u nás v Ostravě jde o rozdělení komunikací a chodníků do 3 „kategorií důležitosti“ které jsou následně dál děleny do jednotlivých okruhů s přesným stanovením komunikací a jejich částí. (podrobný abecední seznam).
A ty jednoduchá pravidla jsou:
I stupeň důležitosti: zahájení prací : v pracovní době do 30 minut od zjištění, že vrstva napadaného sněhu dosáhla 5cm nebo se zhoršila sjízdnost vytvořením kluzkosti (náledí), v době mimopracovní při domácí hotovosti pracovníků do 60 minut při stejných podmínkách.
II stupeň důležitosti: zahájení v závislosti na I stupni – ukončení nejpozději do 12 hodin.
III stupeň důležitosti: zahájení v závislosti na I. a II. stupni – ukončení nejdéle do 48 hodin.
Tohle je „výcuc“ z plánu zimní údržby. Nechci tím nikoho otravovat a házet sem odborné výklady. Ale možná si uděláte představu jak to všechno funguje a na základě těchto informací budete v obraze. Chci jen naznačit, že při dodržení všech pravidel, zákonů a vyhlášek, při ježdění řidičů bez svačiny a kafe celou 12hodinovou šichtu, se může v případě kalamity stát, že komunikace ve III. stupni důležitosti bude poprvé „protažena“ až za 2 dny po vytvoření 5cm vrstvy sněhu a bude vše podle zákona. Vyplývá to z výše uvedených bodů. Ale vysvětlujte nevrlému dědovi, bydlícímu u komunikace zařazené ve třetím stupni,že děláte co můžete, když on nemůže se svým trabantem na letních gumách vyrazit na nákup!!
Tohle je ale extrém a můžu říct,že i v loňské kalamitní zimě, kdy řidiči jezdili už skoro spící za volantem, bez odpočinku se nic takového nestalo a nedělal se žádný okruh na hranici limitu.
Ale už dost, jsou i slušní řidiči, jak jsem tu viděl, kterým je jasné,že zima je zima a v zimě se prostě jezdí jinak.A po černém a suchém asfaltu to nebude.
A navíc – jaro je za dveřmi
focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA

- Jari
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
To opicak:Vono se nečekalo ochlazení??Vždyť nás tím krmněj od neděle!Podle meteo...mnělo napadnout v nížinách 15cm.,na horách až 30 a to hlavně na Moravě!!
Každý ráno vyjíždím 2.00 od baráku,a když něco napadne,tak můžu říct,že JZD kmitá celou noc,ale jen co se dostanu na E-35(I třída!!!)tak je to nesjízdný.Když se zastavim na kafe na benzínce,a zeptam se,kdy jeli naposlet silničáři,většinou řeknou,že je neviděli!! A to nastupujou směnu v 21.00.Jak už sem tady na FF psal,rozvážím pečivo,je jasný,že nemůžu mít očištěnou každou stezku,kde něco chtěj,ale promiň na hlavním tahu by mněli jezdit neustále.Jedná se o úsek Litomyšl-skoro Jaroslav.Píšu skoro,poněvadž tam začíná jinej okres,a tam kmytaj.Jak je to možný??Přece maj stejný pravidla né?
Ona asi bude pravda 50/50
Neboj i já nadávám na "tiráky"se sjetejma gumama,taky mám CB,někdy je to radost poslouchat,jak si mezi sebou nadávaj.
Každý ráno vyjíždím 2.00 od baráku,a když něco napadne,tak můžu říct,že JZD kmitá celou noc,ale jen co se dostanu na E-35(I třída!!!)tak je to nesjízdný.Když se zastavim na kafe na benzínce,a zeptam se,kdy jeli naposlet silničáři,většinou řeknou,že je neviděli!! A to nastupujou směnu v 21.00.Jak už sem tady na FF psal,rozvážím pečivo,je jasný,že nemůžu mít očištěnou každou stezku,kde něco chtěj,ale promiň na hlavním tahu by mněli jezdit neustále.Jedná se o úsek Litomyšl-skoro Jaroslav.Píšu skoro,poněvadž tam začíná jinej okres,a tam kmytaj.Jak je to možný??Přece maj stejný pravidla né?
Ona asi bude pravda 50/50
Neboj i já nadávám na "tiráky"se sjetejma gumama,taky mám CB,někdy je to radost poslouchat,jak si mezi sebou nadávaj.
- PedroH
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
No vzhledem k tomu, že Kalousek chce šetřit, kde se dá, tak bych tomu i celkem věřil
Chce dokonce šetřit i na hasičích - což je podle mě naprostá volovina, páč stavy lidí na směnách nejsou zdaleka naplněné - jediné, kde by se mohlo ušetřit, jsou úředníci - těch je habaděj a stejně jejich práce není kvalitní - když se člověk na něco zeptá, tak ho odkážou na zákony a vyhlášky, které si každý úředník vykládá jinak
Chce dokonce šetřit i na hasičích - což je podle mě naprostá volovina, páč stavy lidí na směnách nejsou zdaleka naplněné - jediné, kde by se mohlo ušetřit, jsou úředníci - těch je habaděj a stejně jejich práce není kvalitní - když se člověk na něco zeptá, tak ho odkážou na zákony a vyhlášky, které si každý úředník vykládá jinak