Projekt dřevostavby - půdorys str. 4
-
- Test driver
Re: Projekt pro stavební povolení - dřevostavba
Tym v podstatě potvrdil můj příspěvek z 19.05.2013 20:51.
Pokud to staví člověk, co tomu rozumí, tak zas tak dokonalý projekt nepotřebuješ.
Pokud budeš stavět na klíč, tak potřebuješ dokonalý projekt.
Pokud to staví člověk, co tomu rozumí, tak zas tak dokonalý projekt nepotřebuješ.
Pokud budeš stavět na klíč, tak potřebuješ dokonalý projekt.
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Eidž:
Ok
foki:
ty máš dřevostavbu nebo zděný? na bordel si představuji pochozí část pod střechou. Jen nevím kam třeba pneu, protože v létě je tam asi docela dost teplo...
O zákazu vypouštět dešťovku do kanalizace jsi se dozvěděl kde? Ve stavebním povolení?
ZaQik:
Tyhle měřáky musí dodat člověk od vodáren? Nějaké cejchované a do určitých míst?
Vzhledem k situaci s odpadní vodou u nás ve městě mi asi Stavební nařídí nevypouštět dešťovku do kanalizace, pak bude asi nejideálnější ta nádrž na dešťovku.
tym:
Jen piš,poslechnu si to rád
Tu studnu si zjistím, nejlíp asi zajít po sousedech jestli někdo studnu má, případně se snažil jí na pozemku najít. Jak jsem psal, parcela je nad městem na kopci.
hunger:
Asi určitě na ohlášení.Do těch 150m2 se vejdeme...
Ok
foki:
ty máš dřevostavbu nebo zděný? na bordel si představuji pochozí část pod střechou. Jen nevím kam třeba pneu, protože v létě je tam asi docela dost teplo...
O zákazu vypouštět dešťovku do kanalizace jsi se dozvěděl kde? Ve stavebním povolení?
ZaQik:
Tyhle měřáky musí dodat člověk od vodáren? Nějaké cejchované a do určitých míst?
Vzhledem k situaci s odpadní vodou u nás ve městě mi asi Stavební nařídí nevypouštět dešťovku do kanalizace, pak bude asi nejideálnější ta nádrž na dešťovku.
tym:
Jen piš,poslechnu si to rád

Tu studnu si zjistím, nejlíp asi zajít po sousedech jestli někdo studnu má, případně se snažil jí na pozemku najít. Jak jsem psal, parcela je nad městem na kopci.
hunger:
Asi určitě na ohlášení.Do těch 150m2 se vejdeme...
- ZaQik
- Admin
meraky zajistis Ty, vodarny je jen zablombuji
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- hunger
- Pokročilý
Tak Koto sousedi musi byt podepsani na situacím výkresu. Mel by to byt paragraf 104 stavebního zákona.
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8
Ford Mondeo MK3 1.8
- tym
- Test driver
Já taky sousedy obcházel, je to spíš asi pro urychlení, když stavěl soused za náma, pro podpis nebyl a pak mi přišel dopis od SÚ s jeho projektem a lhůta na vyjádření, takže to je asi pro případ že nepůjdeš za sousedama, SÚ si je obešle sám.
Ale už je to asi 5 let co jsem vyřizoval papíry, možná se to měnilo.
Dřevostavbu jsem zvažoval taky, nakonec jsem zamítl, jediné plus - rychlost mě celkem nezajímala. Cena stejná, nebo i spíše vyšší než dům klasicky zděný svépomocí (dřevostavbu si těžko postavíš svépomocí), náročnější na dobré provedení, větší riziko vad při špatném provedení (nutnost perfektní parotěsnosti atd.), tragická schopnost akumulace (neplést s izolační schopností, ta je beztak daná izolací samotnou) a zřejmě nižší cena při případném prodeji za xxx let. Navíc za dřevostavbu považuju klasický srub z 2x4 nebo kulatin někde na Šumavě, dřevěná konstrukce pobitá OSB deskami podle mě není dřevostavba, kolem mě jich jinak roste spousta. To byly tak nějak ve zkratce moje důvody.
Ale už je to asi 5 let co jsem vyřizoval papíry, možná se to měnilo.
Dřevostavbu jsem zvažoval taky, nakonec jsem zamítl, jediné plus - rychlost mě celkem nezajímala. Cena stejná, nebo i spíše vyšší než dům klasicky zděný svépomocí (dřevostavbu si těžko postavíš svépomocí), náročnější na dobré provedení, větší riziko vad při špatném provedení (nutnost perfektní parotěsnosti atd.), tragická schopnost akumulace (neplést s izolační schopností, ta je beztak daná izolací samotnou) a zřejmě nižší cena při případném prodeji za xxx let. Navíc za dřevostavbu považuju klasický srub z 2x4 nebo kulatin někde na Šumavě, dřevěná konstrukce pobitá OSB deskami podle mě není dřevostavba, kolem mě jich jinak roste spousta. To byly tak nějak ve zkratce moje důvody.

-
- Test driver
No, buď máš tzv. těžkou stavbu, kde je velká teplotní setrvačnost nebo tzv. lehkou, což je např. dřevostavba. Pokud zvolíš správné vytápění/klimatizaci, tak je to OK.
Co se týká rychlosti stavby, tak jednoznačně největší fofr jsou ty domky z panelů (ať už dřevěných či betonových). Prostě uděláš desku, 3 týdny zraje, pak přijede jeřáb a do 48 hodiny je barák. Pak řemesla.
Dřevostavba versus dutá cihla heluz - bydlel jsem o 3 měsíce dřív než soused a to začal o měsíc dřív. A dřevostavbu nemám
Pokud si to dobře načasuješ a jsi v objednávání dostatečně dopředu, tak to pěkně odsýpá. Nejhorší jsou prostoje, kdy buď technologicky musíš čekat nebo čekáš na materiál či lidi.
V každém případě je to super jízda.
Co se týká rychlosti stavby, tak jednoznačně největší fofr jsou ty domky z panelů (ať už dřevěných či betonových). Prostě uděláš desku, 3 týdny zraje, pak přijede jeřáb a do 48 hodiny je barák. Pak řemesla.
Dřevostavba versus dutá cihla heluz - bydlel jsem o 3 měsíce dřív než soused a to začal o měsíc dřív. A dřevostavbu nemám

V každém případě je to super jízda.

Seat Altea XL-prodáno
- tym
- Test driver
Pokud u novostavby potrebujes klima, je to znamka blbeho a nebo nedokonaleho projektu.Eidž píše:No, buď máš tzv. těžkou stavbu, kde je velká teplotní setrvačnost nebo tzv. lehkou, což je např. dřevostavba. Pokud zvolíš správné vytápění/klimatizaci, tak je to OK.
A velka tepelna setrvacnost, jinymi slovy schopnost akumulace je (alespon pro me) dulezita.

-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro upřesnění - obvykle se to sice dělá (přepínání přes šoupě studna vs přípojka), ale oficiálně to být nesmí.Kóťa píše:.. Pak se dá udělat do objektu dvojí přívod a nějakým způsobem v případě potřeby přepínat zdroj vody studna x vodovodní řád?
Jiný zdroj:
Jiný zdroj vody nesmí být na rozvod vnitřní instalace připojen, což vychází
z normy ČSN EN 1717: Vnitřní vodovody. Nesmí být propojen s přípojkou pitné
vody.
Zdroj: Technický standard vodohospodářských staveb
Vodárny Kladno – Mělník, a.s. (VKM) a Středočeské vodárny, a.s. (SV)
Je: Ford Focus combi III Titanium 2018 1.5 16V 110kw, Caribou, po FL
Bylo: Ford Focus combi II Style 2008 1.6 16V 74kw, Vision Blue, po FL
Bylo: Ford Focus combi II Style 2008 1.6 16V 74kw, Vision Blue, po FL
-
- Test driver
Proč?tym píše: Pokud u novostavby potrebujes klima, je to znamka blbeho a nebo nedokonaleho projektu

Seat Altea XL-prodáno
- tym
- Test driver
No jestli se ti barák v létě přehřívá, máš buď malou izolaci stěn nebo střechy, nebo nevhodnou skladbu oken na J, nebo JZ bez venkovního stínění. U správného projektu klimatizace není třeba, tou řešíš většinou nedokonalý projekt, nebo nějaké chyby... 

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
cervenou 38cm + 10cm polystyren , strechu mam vazniky + 38cm vatu a nejak si nedovedu predstavit jak bych tam rval treba susak na pradlo ( ted kdyz jsem tam byl kvuli antene tak jsem byl zaprasenej jak svine ) nebo nejake veci - duvod v zavorce .Kóťa píše: foki:
jj v povoleni , mam tam podminku zamereni jimky na destovou vodu pred zasypanim geodetem .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Test driver
Orientačně se udává, že jeden člověk je 100 W z pohledu generování tepla. Žiješ v baráku nebo jej v létě zavřeš a zatemníš okna a jdeš pod stan na zahradu?tym píše:No jestli se ti barák v létě přehřívá, máš buď malou izolaci stěn nebo střechy, nebo nevhodnou skladbu oken na J, nebo JZ bez venkovního stínění. U správného projektu klimatizace není třeba, tou řešíš většinou nedokonalý projekt, nebo nějaké chyby...
Nevím, jestli sedí 100 W nebo ne. Ale návštěva v zimě znamená, že vypnout topení je vhodná věc.

A v létě zaizolovaný barák znamená, že teplo nejde dovnitř. Ale ani ven.
A právě u lehké stavby si léto bez klimy neumím představit. U těžké stavby využívám právě akumulaci nočního chladu.
Seat Altea XL-prodáno
-
- Pokročilý
A pak si pustíš TV s obrazovkou jako kráva - dalších 200W , počítač - dalších 100W , světlo . Ono se to nasčítá, izolace to nezachrání chladit je třeba.Eidž píše:Orientačně se udává, že jeden člověk je 100 W z pohledu generování tepla.
Ještě lepší (a dražší) je rekuperace - pocitově to dává lepší vzduch a když je udělané sání zemním kolektorem tak to i chladí. Já mám klimu, ale stavět něco nového tak určitě rekuperaci.Eidž píše:A právě u lehké stavby si léto bez klimy neumím představit. U těžké stavby využívám právě akumulaci nočního chladu.
-
- Test driver
tak tak, lidi obvykle staví barák, aby měli větší komfort a pohodlí, než v bytovém doměPeS píše:chladit je třeba
ještě pozemek, stavba, už citelné DPH - pak začne investor dělat škrty a právě klimu, venkovní žaluzie apod. jdou jako první
ono třeba v letošním létě asi na klimu nepřijde

Seat Altea XL-prodáno
- tym
- Test driver
V techto dnech naplno clovek pozna vyhodu akumulace. Kolik dni uz je venku zima? A nemusel jsem topit. Az dnes, nejsem doma a zena volala ze musela zapnout kotel, protoze tam je uz jen 21!
Jinak v lete staci pres noc vetrat na severni strane a dum se dik teplotnimu posunu a akumulaci staci vychladit tak, ze klima neni treba. A to mame velka okna na Jz bez stineni, jen trojskla. V nejvetsich vedrech v lete je v podkrovi kolem 25 max. Az dodelam stineni, bude to tak do 23. Dneska bych udelal jinak jen to, ze bych pridal rizene vetrani. Bez zemniho vymeniku. Klima potreba neni. Ale do starsich domu a bytu samozrejme je to jiny pripad. Plus jde vyuzit v prechodnem obdobi k topeni aby clovek nemusel treba rozbihat podlahovku.