geocaching

Moderátor:phofy
Odpovědět
kozlow
.
.
Kontaktovat uživatele:

Re: geocaching

Příspěvek od kozlow » 19.09.2010 15:19

misoo píše:buduci rok planujem zacat s malym, uz bude mat takmer 3 roky, tak hadam to uz pochopi :)

ale mam otazku, funguje to tak ze ak nieco najdem v tej plechovke, tak by som si to mohol zobrat a vymenit za nieco vlastne rovnakej alebo vyssej hodnoty. ale ako mam vediet co mam vlastne z domu zobrat aby som trafil vyssiu hodnotu ? to ked tam bude nieco s vyssou hodnotou, tak to tam musim nechat co ? potom ale strati vyznam ucel cesty pre maleho ktory tam nepojde za turistickymi krasami, ale za "pokladom" !! :nixw:

Geocachuju rád, když mám přes týden dovolenku, tak vezmu fofo a vyrážím do nějaké okolní vsi, nebo města:) rád fotím, takže to všechnou kloubím dohromady:)

misooo, toť otázka :D já osobně tam neměním nic, protože nic co bych tam nechal hodnotného nemám:))) a koniny tam cpát nechcu. Proto různé putovní předměty vynechávám a stejně tak činí i mnoho dalších:)

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 19.09.2010 15:32

hmmm tak hej, len ak budem chodit s malym, tak tie predmety prenho budu hrat velku rolu ! uvidime :D

inac ako to funguje, staci z netu zobrat suradnice (mas turisticku navi?) a prist na miesto ? to je cele ?
a co ak sa pri jednej keske stretnu naraz viaceri geocacheri ?? a co ak ma niekto uvidi ako ju "zakopavam" ? nemoze ju potom niekto, alebo aj nejaky nezodpovedny geocacher jednoducho ukradnut ? ci toto je riziko a treba s tym jednoducho zit ?

kozlow
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kozlow » 19.09.2010 15:48

misoo píše:hmmm tak hej, len ak budem chodit s malym, tak tie predmety prenho budu hrat velku rolu ! uvidime :D

inac ako to funguje, staci z netu zobrat suradnice (mas turisticku navi?) a prist na miesto ? to je cele ?
a co ak sa pri jednej keske stretnu naraz viaceri geocacheri ?? a co ak ma niekto uvidi ako ju "zakopavam" ? nemoze ju potom niekto, alebo aj nejaky nezodpovedny geocacher jednoducho ukradnut ? ci toto je riziko a treba s tym jednoducho zit ?

já myslím, že na hračky z kinder vajec jsou všichni zvyklí a že jimi nepůjde nic zkazit :D Stačí, někteří kouknout doma na google mapy a jdou .. ale já mám přímo aplikaci v telefonu. S ní to je zábavnější a jednodušší. Postavím se uprostřed obce, zapnu.. a jdu za nejvzdálenější, pak se blížím zpátky k centru(rozuměj, místu parkování) a odlovuju ty bližší, dám si jídlo, birrella.. fičím dál :D

Je několik typů kešek, jedny jsou označeny souřadnicí kam dojdeš a pak jen hledáš, u jiných musíš zapojit matematiku a na místě původních souřadnic zjistíš údaje nové, a nebo mysterky.. kde musíš vyluštit hádanku. Já jsem ale na matiku dutý jak prázdný sud, takže to přenechávám zkušenějším.

Správně byste se měli chovat nenápadně, ale geokačeři se už nějak vždycky poznají ... :) Většinou se vzdálí, abys mohl v klidu odlovit, zalogovat a zakopat, ale někteří se přidají s dovolením k tobě. Při odlovu si musíš počínat tak, aby tě nikdo neviděl (mudlové=nezasvěcení geocachingu). Tím minimalizuješ riziko zničení kešky. Občas se čeká půlhodiny.. někdy se pro ni musíš vrátit jindy. Docela vtipné jsou v tomhle ty v centru velkých měst. Odlovíš v pohodě, z povzdálí se zaloguješ..ale pak čekáš než ji můžeš vrátit..a čekáš ..a čekáš ... :)

A k tomu setkávání geocacherů. Jednou jsem odlovoval kešku v odolené vodě, ve višňovém háji. Rovinka, kopeček.. já šel kilometr od města, někdo šel kilometr z pravé strany.. sešli jsme se na kopci a hledali společně:) jak romantické :D ten den jsme tam byli pro tu kešku jen my dva.. takže docela náhoda.

Geocaching je ale fakt super s ohledem na tu turistiku. nedávno jsem odlovil keš v "račí zátoce". V 21 letech jsem poprvé viděl ve volné přírodě raka, na kterého bych jinak snad ani nenarazil:) Navíc člověk se vychodí, je nadšen že něco našel, něco nafotí, vyčistí si hlavu, večer si dá pivo a spí jako zabitý.

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 19.09.2010 15:52

hmmm pekne, a to sa mi na tom paci, to spoznavanie novych miest na ktore by som v zivote nenatrafil :) :palec_nahoru:

a co sa tyka deti, tak to vidim tak realne pre 5-10 rocne, pred este tomu nebudu rozumiet a po uz ich to nebude zaujimat, alebo si budu chodit sami, ne s trapnymi fotrovcami :lol:

diky za info ! :palec_nahoru:

PS: a kedze si spominal to fotenie, daj sem nejake fotky nech vidime ako vyzera geocaching v akcii :palec_nahoru:

kozlow
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kozlow » 19.09.2010 16:08

Tak tak. Navíc se ke každému místu dovíš na serveru i spoustu zajímavostí, které bys jinak musel všude složitě vyhledávat. V Práglu na Václaváku je taky jedna hrozně vtipně umístená keška.. ale nebudu to tady vykecávat :D

V dětech se moc nevyznám ( :D ), takže věk neodhadnu, ale pravda, mít takového georobota, tak odlov je snažší. Kolikrát se člověk musí plahočit křovím a prostrkávat ruce do různých děr.... :D odlov se dá s dítkem i dobře maskovat:) Takový kačer je méně nápadnější než samostatná jednotka bloumající okolo zdi, nebo šplhající po dopravních značkách :D

a fotky? teď jsem v práci, kouknu doma, jestli mám něco extra zajímavého :) Ale spíš to jsou statické fotky, příroda a tak..jak strkám pracku do děr nikde na fotce nemám :D

http://www.youtube.com/watch?v=D7I5Y5BiqBA
mostní konstrukce jsou oblíbené :)

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 19.09.2010 21:46

2misoo: věk dítěte není rozhodující, já vidím sílu geocachingu v tom, že máš cíl cest, výletů atd. My třeba začali kešovat, když se nám narodila dcerka. Vybíráme se kešky, které jsou dostupné s kočárkem a sice georobotek ještě nechápe, většinou tedy spíš chrápe :D a rodiče se baví :-) Jestli máš už učet na geocaching.com, pošlu login, aby jsi mohl mrknout, jaké keše už "ulovila".
Navíc ted se sousedy, co mají 2 a 6 letého georobota plánujeme výlet do sousední dědiny, kde je multi keš, která má mít plyšáky. Normálně bychom tam nešli, co tam taky dělat, ale takhle má cesta cíl, najít poklad...
A až bude dcerka starší, tak začne (snad) lovit mystery keše a zase je jiný rozměr zábavy.
Jinak navigaci nemusíš mít. Zní to divně? Ano, nebot souřadnice zadáš na mapy.cz či google mapy, zvolíš fotografie/satelitní snímky a máš místo, kde je keš... Pokud máš program, např. Geodet či jak se to jmenuje, tak to stáhne za Tebe... Pak bud print nebo zapamatovat. Samozřejmě jde o základní kešky, tzv. traditional. A pak se to začne nabalovat, nabalovat až skončíš u mobilu s GPS ;-)
A když koukneš na mapu, tak se podivíš, kolik kešek je v tvém okolí, v místech, kudy chodíš, atd.
Později začneš sledovat tracking věci, začneš se vracet, do již navštívených kešek, prostě budeš kačer ;-)
Ale pokud to nebudeš umět, tak jak to chceš učit dítě? Za mě - jdi do toho, vyzkoušej si to. A bud Tě to chytne nebo ne.

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 19.09.2010 22:44

jo jo, uz som kukal a v okoli je toho spusta :) mobil s gps mam, dokonca sa da prepnut na turisticky mod, tak uvidime. ale vidim to tak na jaro, teraz sa mi uz do toho nechce kedze asi nezvysi cas...
kazdopadne vam dakujem za info, viem o com to je a co od toho cakat. na jaro vyskusam a dam vediet co a ako :palec_nahoru:

kozlow
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kozlow » 20.09.2010 00:04

Já se těším i na podzimní kešky:)

člověk kolikrát najde i takové čičiny
2010-04-22 17.50.27.jpg

nebo takovédlenc potvory :D Podobná potvora na mě číhala vedle otvoru do jedné keše - díra ve stromě. Vypadal jako nalepený, ale když se pak začal hýbat. No nádhera:)
2010-08-07 15.51.20.jpg

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 20.09.2010 08:18

noo pozeram ze je to celkom nebezpecny sport :lol:

inac ak by som chcel vytvorit nejaku kesku, tak to musi byt v nejakej typickej krabici/truhlici, alebo staci ked to je hocico splnajuce dany ucel ? to by ma bavilo hadam viac ako hladat... dal by som nejaku flasku aspon meter pod zem, nech si ucastnik zajazdu zamaka. na flaske budu ciarky (po cca 2dl) a kazdy kto kesku najde, musi stiahnut jednu ciarku. :twisted:

kozlow
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kozlow » 20.09.2010 09:43

:D

Může to být cokoli. Některé kešky jsou ve formátu fotografie :) Někdo si dá za okno webku s možností, aby ji ovládal kdokoli přes net.. ty před ni přiběhneš, tvůj komplic u PC namíří na tebe..a vyfotí tě, čímž je odlov splněn.

Teď je otázka jaký by byl poměr těch, co stáhnou míň jak dvě deci a víc jak dvě deci... :D

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 20.09.2010 22:44

No, zajímavý námět. Ale jako autor keše by jsi musel neustále doplnovat, resp. by jsi měl keš rychle mimo provoz.... :bebng:

Seat Altea XL-prodáno

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 23.09.2010 17:09

Tak jsem taky kačer.Dnes jsem poprvé odlovil...Jako za mlada :totlsmile: Ne,fakt mě to bavilo.Člověk se vydal ven,nechal se pokousta od komárů nebo co to bylo a pak konečně touženou keš našel...Určitě brzo vyrazím na další!!! :wink:
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 24.09.2010 00:21

Jo jo, je to silně návykové :-)

Seat Altea XL-prodáno

markkepi
.
.

Příspěvek od markkepi » 05.10.2010 20:20

je to perfektna hra.....doteraz som pouzival iphone ,ale ma velmi slaby gps senzor...dokupil som si garmina a s FOFOM mame nove dobrodruzstva!!!.:-)
Focus mk3 ST
Kuga 4x4

exMonDie 2,2 TDCi
ex Slivka 2.0i
exFord Focus II 1.6 66kW TDCi
exFord Focus I 1.4i

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 05.10.2010 22:04

markkepi píše:je to perfektna hra.....doteraz som pouzival iphone ,ale ma velmi slaby gps senzor...dokupil som si garmina a s FOFOM mame nove dobrodruzstva!!!.:-)
Cau podobne som sa aj ja upgradoval. A na FoFo mam takuto nalepku:
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“