kdo se spalil pri prodeji - podvodné jednání / inzeráty
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto souhlasím lidi někdy neví co chtěj a nemaj ani trošku, jak to napsat férovosti, alespoň zavolat a rozumě to vysvětlit, já tohle zažil trochu taky když sem prodával prvního fíka, lidi volaj, že přijedou na 100% a když sedíš doma na zadku aby si to nepropás aono nic, pak tam voláš a chlapík ti ani nebere telefon a pak druhý den pošle sms, že už něco má, vždyť i ta sms by stačila a co se týče seriozního jednání něktří mají kulový ponětí co to vůbecd znamená.
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
- stan
- Junior
ja som podobny problem pri kupe, konkretne v Trencine, jeho meno nezabudnem, do talefonu mi povedal neburane v tip top stave malo km garazovane, toho casu zije v Australii a predvedie mi ho svagor, pre istotu som sa spytal este raz ci nie je burany kedze som to mal 400km k nemu, vzal som dovolenku, prisli sme na miesto a uz ked ho vyberal z garaze uz som citil zradu, na kufri pod zamkou chybala gumena podlozka, banalita ale preco chybala, kvalt paka osuchana pri garantovanych 60t km a to som videl so 100t km a neboli tak odrane, pre istotu som este vybavil servis ford v TN tak ho dali na zvihak a po pol hodine ma zavolali, zospodu bolo pekne vidiet kde plechy nelicovali (obychany z oboch stran) , podvozok komplet hrdzavy kedze jazdil v zime po zasolenych cestach a tak ho na 1/2 roka zagarazoval, este mi jeden mechanik v servise potvrdil ze pozna to auto a ze tam asi 1/2 roka dozadu bolo a malo uz vtedy cez 100t km, tam mi aj povedali ze maju 2 1,6 a mali cez 300t km bez poruchy, clovek mi potom este volal ci ho berem, ked som mu povedal ze je burane a oklamal ma tak este tvrdil ze urcite ne a to som videl este farbu na zadnych svetlach aj napriek tomu povedal "tak co, dohodneme sa?" keby bol pri mne tak ho ... este mi potom pisal ospravedlnujuci mail a ze mi preplati moje naklady (hovado) kedze o buracke nevedel a zrejme niekto z rodiny auto buchol a nepovedal mu to
moje naklady 800km tam/s5, den dovolenky, servis 600skk a moje a manzelkine nervy a to s nami siel aj rocny syn, tak som si povedal ak auto tak v dosahu do 100km s historiou kupene na SK, radsej priplatim, 3 mesiace som sledoval inzerciu a 99% focusov bolo buranych, alebo s poruchou motora a z toho 90% tvrdilo ze nie pretoze oni auto bez strelenych ABG nepovazovali za burane, takze serioznost aj u predajcov/dovozcov na vysokej urovni 

ford mondeo kombi mk4 1.8tdci titanium, mondeo mk3 ST titanium X 2.2 tdci 136kW
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- tonmen
- Nováček
to foki:
mrzí mě, že máš problémy z kupci, holt v lidech se člověk těžko vyzná.Proto jsem se zatím ani nijak závazně nevyjadřoval ke koupi já,protože když už něco člověk slíbí v takové věci jako je koupě vozu, měl by slovo dodržet.
ale i z pohledu kupce vozu na objednávku je to taky o velké důvěře k prodejci, protože složení 100% zálohy oproti dočasnému nic,může být riziko.
mrzí mě, že máš problémy z kupci, holt v lidech se člověk těžko vyzná.Proto jsem se zatím ani nijak závazně nevyjadřoval ke koupi já,protože když už něco člověk slíbí v takové věci jako je koupě vozu, měl by slovo dodržet.
ale i z pohledu kupce vozu na objednávku je to taky o velké důvěře k prodejci, protože složení 100% zálohy oproti dočasnému nic,může být riziko.

- mansart
- Zkušený
Foki:
Tak s tím,že ti ani nedá vědět, tak úplně vím jak na tom jsi. já takhle prodávám už asi 2 měsíce svojeho peugeota. vždycky se někdo ozve že má zájem (občas se dojede i podívat) tak já řeknu dobře ja vám ho teda zatím podržím. Čekám dva, tři dny jestli něco napíše že teda co. A nic. A to není jednou. To už bylo aspoň tak 5x.Tak už vážně mě to sere a přemýšlím, že se na to vyseru a dám ho normálně do bazaru ať se s těma lidma sere ten co na to má nervy

Tak s tím,že ti ani nedá vědět, tak úplně vím jak na tom jsi. já takhle prodávám už asi 2 měsíce svojeho peugeota. vždycky se někdo ozve že má zájem (občas se dojede i podívat) tak já řeknu dobře ja vám ho teda zatím podržím. Čekám dva, tři dny jestli něco napíše že teda co. A nic. A to není jednou. To už bylo aspoň tak 5x.Tak už vážně mě to sere a přemýšlím, že se na to vyseru a dám ho normálně do bazaru ať se s těma lidma sere ten co na to má nervy

- stan
- Junior
to mansart: novym musis stale povedat ze uz mas zaujemcu a dalsi cakaju, ale ten kto da prvy peniaze tak bere a urcite by som necakal to oni si vyberaju a nie ty, popripade im zavolaj s5 a povedz ze mas zaujemcu ale kedze si im dal slovo ze auto podrzis tak nech sa vyjadria cim skor, ludia su nerozhodny a ty musis iniciovat predaj tlacit ich, vezmi si za priklad obchodakov
btw: ja nie som obchodak
mne sa tu na fore ozvali dvaja vazny zaujemcovia o brzy ze ci to viem poslat postou a ked som povedal ze ano a aj cenu postovneho uz sa neozvali, taktiez som chcel nieco kupit a mal som cloveka v CZ a aj tak sa predavajuci neozval, proste je to tak aj tu na fore, ja to berem ze si to poriesili inac a nevzrusujem sa 

- stan
- Junior
- stan
- Junior
zabudol som to podstatne, auto som ponukol v pobocke v Presove a cenu nahodili po telefonickom kontakte s centralou v Turanoch, takze ho ocenil clovek ktory ho ani nevidel, tak som sa porucal a potom svokor kupil citrona z A.A. Turany a videl som protokol o prevzati, v podstate to auto malo iba zavady alebo buduce zavady od pneumatik cez motor az po karoseriu
a svojim podpisom potvrdil ze suhlasi so vsetkym , maju to dobre osetrene
, zatial mu sluzi aj ked vydava divne zvuky 

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
V utery jsme objizdeli vytipovane autobazary s kamaradem, ktery shani peugeota kombi benzin 2-2,2l. Bezna taxa na rezervaci 1000,-Kc/den. Tato zaloha se pri koupi odecita z ceny a kdyz se nekoupi, tak propada majiteli nabizeneho auta k prodeji. Zkusenosti se vsemi byly stejne, ani jeden prodejce nerekl, co s autem bylo, i kdyz to vedeli. Cekali, jestli pri obhlidce na zasahy prijdeme sami. Stocene km byly samozrejmosti, ani se nesnazili u dovozovych aut odstranit znacky technicke kontroly s uvedenym poctem najetych km.foki píše:tak dalsi spálení , volal mi nejaky pan ze by mel zajem o toho stribrneho , abych mu ho zamluvil , ja mu ho rezervoval , dneska jsem mu volal protoze jsme se dohodli na nedeli dopoledne jestli by to slo presunout po obede a on mi zdelil ze uz si sehnal jineho a nebyl ani schopen zavolat ze na to sere , kdybych mu nevolal tak bych sedel doma cekal a on by nedorazil . a pak se lidi diví jak se k nim prodejci chovaji kdyz maji takoveto zkusenosti .
Jako nepsana slusnost je, ze svou rezervaci v pripade nezajmu odhlasim jako prvni ja a ne az se mi prodejce ozve.