1.6tdci škrtící klapka?
-
- Nováček
Re: 1.6tdci škrtící klapka?
jj, já si myslel. Pokud by měla být klapka v tamtom díle jak jsem posílal foto, tam žádná není. Kamarád má i Mazdu s tímto samým motorem- také bez dpf a taky bez klapky.
Dnes mi přišel nový naft + vzduch. filtr, vstřiky mám komplet absolutně vyčištěné, otestované-tam mi řekli rovnou že to vstřikama nebylo, přetěsněné, egr komplet vyčištěný. Zítra to sestrojím a jdu to protáhnout- ze začátku to bude kouřit určitě protože stejně to bude nalítané vše ve výfuku, tak to protáhnu a uvidím, buď se to zlepší a nebo ne, dám pak vědět jak to dopadlo.
Dnes mi přišel nový naft + vzduch. filtr, vstřiky mám komplet absolutně vyčištěné, otestované-tam mi řekli rovnou že to vstřikama nebylo, přetěsněné, egr komplet vyčištěný. Zítra to sestrojím a jdu to protáhnout- ze začátku to bude kouřit určitě protože stejně to bude nalítané vše ve výfuku, tak to protáhnu a uvidím, buď se to zlepší a nebo ne, dám pak vědět jak to dopadlo.
- TomFocus
- Test driver
V mazdě tenhle motor NENÍ!
Podvozkový díly některý ano, ale motor od PSA nikoliv (diesel).
Podvozkový díly některý ano, ale motor od PSA nikoliv (diesel).
- dusanlulka
- Junior
- TomFocus
- Test driver
Ha... Omluva 

- paveld
- Nováček
Na té fotce s dvěma klapkama, to je opravdu až novější 80kW s DPF... taky mám 80kW z roku 2005, kde ještě DPF z výroby není a ten motor odpovídá té první fotce s jednou klapkou - tzn. asi vypadá stejně jako 66kW verze.
2005 Focus MK2 1.6TDCi 80kW
-
- Nováček
Teď je to nějaký zamoptaný.. jesti jsi měl namysli první fotku tu ode mne- tak tam právě žádná klapka není.paveld píše: 13.06.2020 16:43 Na té fotce s dvěma klapkama, to je opravdu až novější 80kW s DPF... taky mám 80kW z roku 2005, kde ještě DPF z výroby není a ten motor odpovídá té první fotce s jednou klapkou - tzn. asi vypadá stejně jako 66kW verze.
------------------------------------------------------------------------------------
Jinak teď už na motoru zvrchu nemám ani kapku oleje, zatím jsem najezdil asi 200km a žádný olej, vstřiky pořádně utěsněné, ten speciální díl o kterém se tu pořád bavíme kde není ta klapka (plast. vlnovec u chladičů na spolujezdcové straně) kolem něj to taky předtím nepatrně rosilo- také opatlaný komplet tmelem

Nicméně posledně to zas zdechlo- respektive u mě to udělá vždy to,že motor běží pořád, ale rosvítí se všechny kontrolky a přestane reagovat plynový pedál. Pak nechám cca 5min odpočinout a zas to jede. Teď jdu ještě měnit plyn pedál- to by totiž vysvětlovalo, co ukázala ta diagnostika "chyba šktící klapky' protože na motoru žádná není, tak by to mohl být potenciometr pedálu. Pak dám zas vědět jestli to pomohlo
- Jemar
- Zkušený
Mohly by to být i budíky, studeňáky na připojovacím konektoru.
- hihi
- Zkušený
A to je oprava za nula peněz. Vyndat budíky, a z druhé strany propájet konektory připojených kabelů. Někde je tu vlákno, jak na to (dělal jsem to i já). Oprava je to tak na hodinu se vším všudy. Doporučuji udělat jako první.
(Kvůli ekologii použili cín s malým podílem olova a ten je moc tvrdý. Časem spoj popraská - jsou tam mikrotrhlinky a háže to spoustu podivných chyb. Stačí praštit za jízdy do přístrojovky, když se to hned nějak změní, je to v ní.)
(Kvůli ekologii použili cín s malým podílem olova a ten je moc tvrdý. Časem spoj popraská - jsou tam mikrotrhlinky a háže to spoustu podivných chyb. Stačí praštit za jízdy do přístrojovky, když se to hned nějak změní, je to v ní.)
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
-
- Nováček
jj, akorád to řeším, budíky jsem dal kamarádovi, který mi to propájí, prý by to tím určitě mělo být, tak uvidím.
-
- Nováček
Budíky jsou opravené, už je to v pořádku, akorád pořád řeším nadměrné kouření...