Koupě ojetého Focusu - vaše doporučení

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 29.08.2007 18:04

TheBusDriver píše:
romosch píše:Zýtra až pojedu z práce tak se u něj stavím a zeptám se.
Asi to nebude novější jak 2000 a na barvě ti nezáleží?
A km?
Z Prahy to sem máš kousek! :wink: :wink: :wink:
Barva narozhoduje, nemusí být jen nutně bílá, ale i přes to se přenesu :-). Kilometry taky nejsou rozhodující, doložených a spolehlivých 160tkm je mi milejší než 50tkm bez záruky, však to znáte.
co mas proti bile barve? :wink: :wink: Bili jsou jedinecni :)
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

TheBusDriver
Nováček
Nováček

Příspěvek od TheBusDriver » 29.08.2007 18:08

[quote="zewl co mas proti bile barve? :wink: :wink: Bili jsou jedinecni :)[/quote]

A sákryš, teď jsem si to u vás rozlil. Berte to tak, že jsem třeba nespravedlivě zaměřený ze zkušeností z dětkého věku. No, nejsem, ale lepší výmluva mne nenapadla :-) Tak třeba mám jenom špatnej vkus.

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 29.08.2007 18:10

ne, v pohode, treba jsi zvykly jezdit bilym autobusem v praci, tak k tomu mas uz z principu odpor.. Narazim na tvou prezdivku :wink:

hlavne at dobre poridis s koupi, to je dulezity, barva jde stranou.. Ja taky pri koupi neresil barvu. Priority jsou nekde jinde.
Obrázek

tonmen
Nováček
Nováček

Příspěvek od tonmen » 29.08.2007 19:15

TheBusDriver píše:
zewl píše:Myslim, ze Foki taky nejak dovazi auta, nevim podrobnosti, protoze jsem u neho auto nebral (neznal jsem tohle forum v dobe koupe), ale jini uz od neho brali, ale vic nevim, nestaral jsem se o to, zkus ho kontaktovat, mu bych veril.
Já bych mu taky věřil, jenže se u mě může situace změnit a nechci Fokimu přidělávat starosti s nejistým zákazníkem a mrhat jeho důvěrou v lidi - z fóra vím, že už tak dost zkoušenou. Teď hlavně získávám názory a zkušenosti, takže na Fokiho bych se obrátil až tehdy, kdy se na mě (zájem, placení) bude moci 100% spolehnout i on. Důvěra za důvěru (možná jsem naivní).
Moje rada zní.Pokud nenajdeš nějakou důvěryhodnou koupi a budeš se v tom trochu plácat, tak na fokiho se můžeš určitě spolehnout.Určitě ti nebude vyprávět nějaké bludy o stavu vozidla a z mých vlastních zkušeností je na něj stopro spolehnutí (kupoval jsem od něj).taky on razí heslo důvěru za důvěru.
Ford Focus 1.8 tdci combi, 2004,

Obrázek

TheBusDriver
Nováček
Nováček

Příspěvek od TheBusDriver » 29.08.2007 19:17

Přezdívka má kořeny trochu jinde, s autobusem jsem zkoušel jet dvakrát a byla to hodně zajímavá zkušenost.

Každopádně díky za jakékoliv zkušenosti (i negativní) k tématu, postřehy a zhodnocení jestli moje poptávka (nároky vs. rozpočet) jsou reálné na koupi spolehlivého kusu FoFo, případně doporučte, kde ubrat, kde přidat.

Děkuji

Jasio
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasio » 30.08.2007 00:49

Máš to teď snažší, když se je koho zeptat. Já 12 let neřídil a náhle jsem se rozhodnul, že zas začnu. Nikoho z fofem jsem neznal. Přez půl roku jsem prohledávál bazary a recenza na netu, zakládal si dobré tipy a vývoje cen, Vybral jsem si oblast, kde bylo nejvíce hezkých kousků tzv.pohromadě -Východní čechy- a vyrazil na lov. Začal jsem v okruhu Chrudim, Pardubice, Hradec a skončil v Jaroměři. Ve skutečnosti ty kousky, co jsem si vybral na netu byly buď pryč, nebo šunty. Viděl jsem na lovu mnohem hezčí fofa, ale pěknou 1,6 Ghiu v kombíku jen jednu. A to ještě zcela náhodou, cestou domů a 5min. před zavíračkou. Znát tenkrát Fokiho, ušetřil bych si spostu lítání. :wink:
P.S. K rozpočtu - bylo to 1.10.2005 a nachystal jsem si 240 litrů strop. Koupil jsem za 177.
Je Ford Kuga 1.6EB, 110kW Titanium 11/12
Je Ford Focus C-Max 2.0i, 107kW Ghia 02/05
byl Ford Focus Combi 1.6i, 74kW Ghia 02/99
Obrázek
Obrázek

TheBusDriver
Nováček
Nováček

Příspěvek od TheBusDriver » 30.08.2007 12:48

To tonmen - díky za doporučení. Určitě chci nejdřív projít osobně pár nabídek, teď si spíš třídím názory i tady na fóru, abych na vlastní oči viděl, co se sehnat dá nebo nedá a získal zkušenosti s bazary. Popravdě, nikdy jsem auto nekupoval, vždycky jsem měl štěstí, že jsem ho dostal, takže výběr byl jasný :-)

To Jasio - úplný začátečník zase snad nejsem, pár aut (asi sedm) jsem už měl, takže jakýs takýs přehled o tom, jak se auto má chovat a co značí problémy mám, ale stejně když narazím na nějakého vyčůránka, bude mít navrch. Kdybys měl chvilku a napsal, s čím ses v bazarech setkal, jak jsi se vyhnul šuntům apod. byl bych ti vděčný, každá rada dobrá.

Děkuji

tonmen
Nováček
Nováček

Příspěvek od tonmen » 30.08.2007 13:04

TheBusDriver píše:To tonmen - díky za doporučení. Určitě chci nejdřív projít osobně pár nabídek, teď si spíš třídím názory i tady na fóru, abych na vlastní oči viděl, co se sehnat dá nebo nedá a získal zkušenosti s bazary. Popravdě, nikdy jsem auto nekupoval, vždycky jsem měl štěstí, že jsem ho dostal, takže výběr byl jasný :-)

To Jasio - úplný začátečník zase snad nejsem, pár aut (asi sedm) jsem už měl, takže jakýs takýs přehled o tom, jak se auto má chovat a co značí problémy mám, ale stejně když narazím na nějakého vyčůránka, bude mít navrch. Kdybys měl chvilku a napsal, s čím ses v bazarech setkal, jak jsi se vyhnul šuntům apod. byl bych ti vděčný, každá rada dobrá.

Děkuji
Jo a jěště ti možná pomohu s tímto odkazem-www.sdruzeni-sova.cz/
Nevím, jestli jsi při brouzdání po netu na tyhle stránky narazil, ale najdeš zde v souhrnu velmi užitečné rady při koupi ojetého vozu,přímo od občanského sdružení sova.
Ford Focus 1.8 tdci combi, 2004,

Obrázek

TheBusDriver
Nováček
Nováček

Příspěvek od TheBusDriver » 30.08.2007 13:11

Ano, jejich "příručku" mám staženou a vytištěnou. Trochu paradoxně jsem z ní dostal pocit, že když vás chce někdo "ojebat", tak se mu to prostě podaří. Ale základní rady, které jsou tam obsažené jsou hodně inspirující, třeba dát si pozor na zástavu nebo předmět exekuce mě před tím nenapadlo.

Díky za tip

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 30.08.2007 13:16

Pokud budeš všechno respektovat, tak si ani nic nekoupíš páč jistotu 100% nebudeš mít nikdy. Bohužel. :wink:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

TheBusDriver
Nováček
Nováček

Příspěvek od TheBusDriver » 30.08.2007 13:19

silverwolf píše:Pokud budeš všechno respektovat, tak si ani nic nekoupíš páč jistotu 100% nebudeš mít nikdy. Bohužel. :wink:
To je pravda, ze čtení, jak chce každý na autě kupujícího očůrat se ze mě stane paranoik, musím ubrat. Díky

Jasio
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasio » 30.08.2007 14:18

No nevím jestli ti nějak pomůžu, ale snad si z toho něco vezmeš. Za prvé, jsem byl velmi překvapený a zklamaný zároveň, tím co bazary nabízejí na netu a skutečným stavem. Perfektní kousky nabízeli třeba tady: http://www.auto-re.cz/files/viewer.php? ... kost_6.JPG
- prý si ty nejlepší kousky mezi sebou přehazují 3 bazary v okolí
- má to na zahradě, takže žádný big bazar a velkoprodej čehokoliv
- auta vždy perfektně připravena na prodej
- velmí ochotní lidé a auto ti předvedou podle požadavků a s pýchou na to co nabízí
- škoda, že 1,6 prodal den před mým příjezdem...měl tam 2,0 a hooodně jsem váhal.

Zajimavé 2 kousky jsem měl vyhlídnuty tady (dnešní nabídka) http://www.autohk.cz/herkules/index.php ... l&id=59174 http://www.autohk.cz/herkules/index.php ... l&id=58326 , ale oba byly pryč a místo toho tam byl docela pěkný, černý, vutuněný, na pěkných alu, ale toho jsem se bál, protože nikdy nevíš jaké úpravy tam nakonec byly udělány.
- můj pohyb po bazaru byl bez zájmu prodávajícího.

Další bazary (většinou ty velké) už nestály za nic.
Co se mi na autech nelíbilo a na fotkách nebylo vidět ?
- při pohledu z blízka obouchané
- naprasklé přední sklo
- podomácku opravovaný výfuk
- v místě uložení rezervy, znaky oprav nátěru - ze spodu vidět sváry (prý nebourané)
- silně opotřebený interiér (sedačky a hlavice řad.páky)
- novým lakem přetřen začínající rez
- přední nárazník nepasoval ke zbytku vozu
a někdy i neochotný, či neschopný personál.

Věř hlavně své intuici a při semenších pochybnostech se nenech zviklat prodávajícim ani svým druhým já a jdi od toho. To správné auto tě musí oslovit samo a většinou na něj narazíš náhodou, protože se dlouho na place neudrží.

Zkus taky licitovat s cenou. Nabídní sám kolik za to dáš a proč (něco si už najdeš). Já měl třeba poškozený lak na místě, kde bylo křídlo a ujednal jsem slevu 5.000,-

Už dost lidí si nechalo podle svých požadavků dovézt auto od Fokiho a ještě jsem nezaregistroval, že by si někdo stěžoval a pokud se vyjímečně vyskytl nějaký problém, o kterém Foki ani nemusel při prodeji vědět, vždy se o jeho řešení postaral. A to je oproti bazaru, který se po prodeji auta nestará o tvoji spokojenost, velká výhoda.
Jsem zvědav jak pořídíš. :wink:
Obrázek
Obrázek

TheBusDriver
Nováček
Nováček

Příspěvek od TheBusDriver » 30.08.2007 14:26

Jasio - super, tohle přesně jsem potřeboval, zkušenost toho, kdo už si nákupem prošel. Bohužel odkazy nefungují, ale to není zaz takový problém. Pro jistotu bych chtěl, aby auto, které by přicházelo v úvahu viděl jeden garážník od nás, kterého sice neznám úplně osobně, ale od lidí, kteří si u něj nechali něco dělat byla jen chvála. Myslíš, že z bazaru by dovolili s autem k němu zajet nebo bude stačit ho vzít s sebou?

Díky za vyčerpávající popis, určitě pomůže

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 30.08.2007 14:32

TheBusDriver píše:...Pro jistotu bych chtěl, aby auto, které by přicházelo v úvahu viděl jeden garážník od nás, kterého sice neznám úplně osobně, ale od lidí, kteří si u něj nechali něco dělat byla jen chvála. Myslíš, že z bazaru by dovolili s autem k němu zajet nebo bude stačit ho vzít s sebou?...
pokud je bazar solidni a nic neskryva, nemel by byt problem s autem zajet ke garaznikovi. Tohle mi tehdy tenkrat rekli, ze je to mozne i v AAA :!: Ale tam nechod, to byl jenom priklad :wink: Buhvi, jak by to vubec dopadlo, kdybych opravdu chtel s nejakym jejich autem jet k nejakymu garaznikovi..
Obrázek

Jasio
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasio » 30.08.2007 14:45

Odkazy fungují (zatím). S tím garážníkem to záleží na vzdálenosti, ale lepší je si ho vzít sebou....nejlépe na celý den, tak můžete skouknout víc aut. Jejich zájmem je získat tvoje prachy, tak si klaď svoje podmínky. Když se budou vykrucovat, tak něco skrývají a čekají na blbějšího kupce. :wink:

P.S. Brácha si v AAA koupil Mazdu a cestou domů mu upadl výfuk. :evil:
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“