chcípl motor za jízdy
- Johnie
- Nováček
- Drah
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak se bohužel musím přidat se svým prvním problémem na FoFo - včera cestou z práce mi za jízdy při vyřazené rychlosti chcíplo auto. Jak tu popisujete, rozsvítila se baterka a olej. Po nastartování v pohodě, až když jsem dojížděl ke křižovatce před barákem a dobržďoval (zase při vyřazený rychlosti), stalo se to samý.
Koukal jsem, že tu radíte, že to může být buď zanesený volnoběžný ventil nebo čidlo tachometru. Tachometr mi doposavad neblbnul, tak bych ho vyloučil, naftu tankuju hlavně u Shellu, takže nekvalitní snad taky není... zbývá teda volnoběžný ventil. Máte někdo radu, kde v Praze a okolí nejlíp a ne draze nechat zkontrolovat, jestli je to opravdu ono? Nebo jak to poznat sám...?
Díky!
Koukal jsem, že tu radíte, že to může být buď zanesený volnoběžný ventil nebo čidlo tachometru. Tachometr mi doposavad neblbnul, tak bych ho vyloučil, naftu tankuju hlavně u Shellu, takže nekvalitní snad taky není... zbývá teda volnoběžný ventil. Máte někdo radu, kde v Praze a okolí nejlíp a ne draze nechat zkontrolovat, jestli je to opravdu ono? Nebo jak to poznat sám...?

Díky!

Dočasně: lítačka na MHD
PRODÁNO: Ford Focus combi, Ghia, 1.8TDCi, 85kW, r.v. 10/2002
PRODÁNO: Ford Focus combi, Ghia, 1.8TDCi, 85kW, r.v. 10/2002
- Jairo
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jedna sa o nieco taketo? http://www.ford.sklep.pl/sklep,1502,309 ... 938,0.html
Bol - Ford Focus 1.6 16V HB 1999 Zelena metaliza

- Matko
- Nováček
Mam podobny problem. Ked pri brzdeni motorom pred krizovatkou vyslapnem spojku a dobrzdim to brzdou, tak otacky idu dost dole. Mam pocit, ze to ma tendenciu zdochnut. Precital som forum a podla vsetkeho to bude bud volnobezny ventil, MAF senzor, cidlo polohy skrtiacej klapky, alebo nejake to cidlo klepania?
Volnobeznak som nasiel a vycistil, ale ani nebol velmi zaneseny ani stav sa potom moc nezlepsil. Chcel som pokracovat MAF senzorom, ale neviem ho najst. Podla vsetkych foto a navodov by mal byt priamo za vzduchovym filtrom, ale ja ho tam nemam. Mam FF, 1.6 2001, Zetec-S. Poradte prosim niekto, kde ho mam hladat a ako ho pripadne vymontovat.
Je tam este nieco, co mozem skusit skontrolovat/vycistit/premazat sam bez toho, aby som musel do servisu?
Volnobeznak som nasiel a vycistil, ale ani nebol velmi zaneseny ani stav sa potom moc nezlepsil. Chcel som pokracovat MAF senzorom, ale neviem ho najst. Podla vsetkych foto a navodov by mal byt priamo za vzduchovym filtrom, ale ja ho tam nemam. Mam FF, 1.6 2001, Zetec-S. Poradte prosim niekto, kde ho mam hladat a ako ho pripadne vymontovat.
Je tam este nieco, co mozem skusit skontrolovat/vycistit/premazat sam bez toho, aby som musel do servisu?
- E-man
- Nováček
- canndale
- Zkušený
Ja som zistil ze mi to robi toto dochcipavanie len vtedy ked brzdim na neutrale trosku intenzivnejsie.. uz so si zvykol ze ako brazdit, aby to neciplo, ale aj tak sa mi to nepaci... nemoze to mat suvislost s posilovacom brzd, alebo niecim takym? (alebo je to prave ta podtlakova hadica?)
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
- canndale
- Zkušený
- thomazzz
- Nováček
- Matko
- Nováček
Vela stastia na diagnostike prajem ... mne osobne nikdy nic nezistili. Vzdy mi povedali, ze to auto je objektivne v poriadku a ze to co im popisujem, je len moj subjektivny pocit ... takze mam asi cakat kym sa nieco nevysype tak, ze to aj v tom servise budu schopni zmerat... len mam trosku strach aby to potom nebola nejaka "velka" porucha ...
Nemate inak niekto skusenosti s demontazou toho MAF senzoru na 2001 1.6 Zetec-S? Rad by som ho aspon obzrel, chcel by som vylucit co najviac moznych pricin kolisania otacok a naznakov chcipania na semafore.
Nemate inak niekto skusenosti s demontazou toho MAF senzoru na 2001 1.6 Zetec-S? Rad by som ho aspon obzrel, chcel by som vylucit co najviac moznych pricin kolisania otacok a naznakov chcipania na semafore.
5dv Ford Focus 1.6 Trend - 2001 - Biely, 139 000km, 7,6 l/100km.<br>
- canndale
- Zkušený
Mne tak povedalii na hrkanie prednej napravy na predoslom aute.. ze auto nieje na pocuvanie, ale na jazdenie a ze si mam dat hlasnejsie radio... do toho servisu som uz nikdy nesielMatko píše:Vela stastia na diagnostike prajem ... mne osobne nikdy nic nezistili. Vzdy mi povedali, ze to auto je objektivne v poriadku a ze to co im popisujem, je len moj subjektivny pocit ... .....

Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Small CX3
- Jiri02
- Pokročilý
- hiposek
- Nováček
chcipani motoru
tak my taky chcipa při dobrždovani na neutralu ale jen když je auto studene.když se zahřeje tak je v pohodě.na diagnostice my řekly špatna teplota nasavaneho vzduchu,tudiž ja myslim že je to vaha.kamarad to mněl to same na octavii.vyměnil a je to dobre.mam 1,6 16v 99rcombi
- KreX
- Nováček
Tak vidím, že podobný problém nemám sám. Po pěti měsících od koupě Fofa 98 1,8 se mi to stalo poprvé, a za poslední měsíc třikrát. Někdy po krátké trase, někdy po ujetých 40km, takže studeným motorem to asi není. Stává se to při dobržďování se spojkou. Vyzkouším pár rad co jsem tady četl a uvidíme...
BTW: Taky by mě zajímala ta podtlaková hadice (kde ji najít)
BTW: Taky by mě zajímala ta podtlaková hadice (kde ji najít)