přídavná dálková světla...

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Blekota
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blekota » 19.10.2007 11:13

..tak sokolíci, nerad bych tady šířil bludy. Proto jsem zvedl telefon a zavolal dvoum různým autoelektrikářům v Brně . Info je následující:
- jakákoliv přídavná světla ( mlhovky, dálkový, maják apod. ) MUSÍ mít samostatný vypínač
- přídavná dálková světla MUSÍ být zapojena tak, aby svítila zároveň s origi dálkovýma ( na tom jsem se shodli :wink: )
Každopádně je každýho věc, jak si to zapojí..
Blbý je, že do interiéru FF se to bude dost blbě dávat, a to je to, co mě na tom nejvíc odrazuje :roll:
nyní: FF3 Metal Grey 1,5 TDCI
dříve: FF2 Tango red 1,6
ještě dříve: FF1 Dark blue 1,6

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 19.10.2007 11:27

A zkoušel jsi se zeptat ,proč má mít přídavná dálková světla extra vypínač ???? A k čemu tam má být ???? Když je nijak jinak nezapneš ,než jen s dálkama ???? Jak jsem psal ,měl jsem před tím Fiestu ,která měla origo přídavná světla a ŽÁDNÝ VYPÍNAČ a ani kontrolka tam NEBYLA (TAK JAK SI TO MÁM VYSVĚTLIT) . A ohledně autoelektrikářů ,ptal jsem se na všechny tyhle věci dvou a bylo mi řečeno ,že nic takového není potřeba!!!!!!! Asi jsou jiné předpisy pro Moravu a Čechy :lol: :lol: :lol: :lol:
Už mě nebaví pořád psát něco dokola ,každý ,ať si tam dá co chce a zapojí jak chce . :evil:

Blekota
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blekota » 19.10.2007 12:17

Wolf2 píše:..Už mě nebaví pořád psát něco dokola ,každý ,ať si tam dá co chce a zapojí jak chce . :evil:
BRAVO, v tom s tebou souhlasim :wink:

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 19.10.2007 12:26

Nevím s čím ty chceš semnou souhlasit ,ale .... :wink:
A ještě jsi mi neodpověděl na mé předešlé otázky :lol: :lol:

Blekota
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blekota » 19.10.2007 13:35

:roll:
Souhlasil jsem s tebou, že to nemá cenu psát furt dokola a ať si to každej udělá jak chce.
Myslím, že to už nemá cenu tady rozebírat, co ty na to?? :wink:

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 19.10.2007 13:43

Blekota píše::roll:
Souhlasil jsem s tebou, že to nemá cenu psát furt dokola a ať si to každej udělá jak chce.
Myslím, že to už nemá cenu tady rozebírat, co ty na to?? :wink:
Pochopil jsem to od tebe jinak ,tak že omluva :wink: Máš recht ,každý ,ať si to zapojí jak kdo chce :wink:

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 19.10.2007 14:46

a my ostatni vime furt houby :)
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 19.10.2007 17:28

silverwolf píše:
Kota píše:Věřim,že Wolf2 to má zmáknutý a nelže nám tu.
Koto, Koto! Vzpomeň na wolfa co proved Karkulce :!: :!: :lol: :lol:
Ale ta holka si o to vyloženě řikala.... :D
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 19.10.2007 17:30

Rozebírat to tu je potřeba...Od toho je to fórum,ne?Chápu,že každý má na věc jiný názor,ale tak ubijte druhého argumenty a fakty :D Jinak co když tedy šoupnu ten vypínač do motorového prostoru?To by mi asi neprošlo,co?Mám v popelníku taky jeden vypínač na podsvícení teploměru,tak to dám kdyžtak tam...

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 19.10.2007 18:36

Kota píše:Rozebírat to tu je potřeba...Od toho je to fórum,ne?Chápu,že každý má na věc jiný názor,ale tak ubijte druhého argumenty a fakty :D Jinak co když tedy šoupnu ten vypínač do motorového prostoru?To by mi asi neprošlo,co?Mám v popelníku taky jeden vypínač na podsvícení teploměru,tak to dám kdyžtak tam...

A ještě jedna otázka?Kde nejlépe najít a napojit se na kabel k dálkovým světlům na kterých při jejich rozsvícení bude +12V???Jinak zbytek jsem snad už pochopil....Pod ovladačem bude?

Jari
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jari » 19.10.2007 19:00

Já si myslim,že v pojistkový skřince si najdeš pojistku dál.svět.odtuď by si měl vzít plus,a zapojit na další relé a od něho k přid. světlům.Každý nový spotřebič by měl mít nový rele-aby Ti to nevyhořelo.Nejsem autoelektrikář-popisuji jen jak nám to dělaj u nás na dílně na nákl.auta.
Jen pro zajímavost,kámoš si sám zapojoval DVD-natáhl to na zapalovač a při cestě do chorvatska tam dal ještě lednici a strašně se divil,že mu to v rakousku chytlo :cry: :cry:
Ford Focus combi 1.4 16V r.v.2001
Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 20.10.2007 10:11

Jari píše:Já si myslim,že v pojistkový skřince si najdeš pojistku dál.svět.odtuď by si měl vzít plus,a zapojit na další relé a od něho k přid. světlům.Každý nový spotřebič by měl mít nový rele-aby Ti to nevyhořelo.Nejsem autoelektrikář-popisuji jen jak nám to dělaj u nás na dílně na nákl.auta.
Jen pro zajímavost,kámoš si sám zapojoval DVD-natáhl to na zapalovač a při cestě do chorvatska tam dal ještě lednici a strašně se divil,že mu to v rakousku chytlo :cry: :cry:
Já si rád nechám poradit.Elektrikář sice sem,ale autoelektrika je pro mě španělská vesnice.Nevím co kde hledat.... :oops: Takže určitě bych to rád udělal tak,jak to má být.... :wink: A když to budu brát z pojistkovky,tak tam bych taky mohl vzít +12 přímo z baterky,ne?Z těch volných pozic...????

Jari
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jari » 21.10.2007 11:14

Musíš to mít propojený nějak z origo dálkovýmy.Nevím,jestli u FF ovladač přerušuje kostru nebo plus,to si musíš zjistit a podle toho se to zapojí.Tak jak jsem to psal,tak to je při přerušení +.Ovladač dá impuls do orig.relé-to sepne a odtud by si mněl mít vytáhlej proud k novýmu relé a pak k příd. světlům.Jinak zítra jedu na dílnu s Fofem(měnit spojku),tak když bude čas,tak se tam kluci kouknou,jak by to šlo co nejednodušeji,a dám vědět.
Obrázek

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 21.10.2007 11:53

A proč tak složitě ,prostě vemu ten svazek kabelů co vede třeba do pravého světla a proměřím drát po drátu ,až najdu kabel kterým vede 12V na dálku a mám hnedka 12V na ovládání cívky relátka přídavných světel :wink:

Jari
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jari » 21.10.2007 12:24

Nojo,ale to buděš mít relátko někde v motorovém prostoru,a to si myslím,že je trochu prasárna.Ale jde to tak udělat.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“