sedadlo ridice

lijab
Nováček
Nováček

Re: sedadlo ridice

Příspěvek od lijab » 18.03.2008 10:29

Před fofo jsem měl Nissan Almera a tam byly sedačky o hodně níže (nastupovalo se jako do tanku) a boční vedení měly skoro jako ve fofo ST. Takže ten vysoký posaz mi ze začátku docela vadil. Zato manželka, která měří 160cm si ten výhled z fofo nemůže vynachválit :D .

Měl jsem problém s vrzáním sedadla. Servis to chtěl řešit rozebráním sedadla a obalením něčeho, něčím, co v sedadle vrže. Prý práce na dva dny!!! Nějak se mi to nezdálo, tak jsem koupil v cyklo prodejně olej s teflonem (PanOil), mechanizmy pod sedadlem promazal. Zdá se že to pomohlo :D .
Ford Focus Gold Collection, 1,6 / 74 kw, silver moondust, 2007
Obrázek

Norbert
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Norbert » 18.03.2008 15:25

Ja mám proti tomu sedadlu inú výhradu a to bočné vedenie, proste že je o ničom. Prejavuje sa to náklonmy v rýchlejšich prejazdoch v zátačkách a človek sa necíti byť istý. Nemáte niekto skúsenosti s niečim iným? nemusí to byť zrovna Reccaro, ale proste niečo lepšie a ideálne s nastavením bedrovej opierky

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 18.03.2008 16:57

Nasa verzia Sport ma to bocne vedenie trochu lepsie a asi su aj tvrdsie... Ale bedrovu opierku nemam :roll: (aj ked musim zaklopat, zatial mi nechybala)

dogart
Nováček
Nováček

Příspěvek od dogart » 19.03.2008 21:15

S výškou posedu problém nemám a to mám 193, vyhovuje mi to jak to je (i když mám sedačku úplně dole). Horší však už je že je pak blbý výhled nahoru (semafory,..), přední okno mohlo být delší - na druhou stranu zas to má výhodu proti slunku.
Co mě ale vyloženě štve je umístění zpětného zrcátka, v ostřejší pravotočivé zatáčce je vidět úplně kulový, to je celkem nepříjemný. Ale to je spíš problém nás vyšších, při nižším posedu to zas ttakový problém být nemusí.
FF2 Collection 1,6 Duratec 74kW kombi, 12/2007, Tango red
Obrázek

Gromik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gromik » 06.08.2008 08:56

Asi máme každý jiné chutě :-) Já měřím asi 183cm a když jsem prvně sedl do Fofíka II, hned jsem hledal páčku na zvednutí sedadla a ještě si sedadlo zvednul, poněvadž jsem měl pocit, že vidím kulové - mám holt rád kolmější posez. Se semafory nemám problém. Takže já můžu souhlasit jen s tím horším bočním vedení, jako řidič se sice držím volantu, takže to tak neprožívám, ale při techničtějších pasážích se přítelkyně vedle mě musí držet opěradla, aby pořád nelítala ze strany na stranu :-)
Ford Focus II 1.6 (74kW) Trend, 5dv.hatchback, 03/2007, Fotogalerie.
Obrázek
Obrázek

Gromik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gromik » 06.01.2009 10:24

silverwolf píše:
maverick píše:Nezda sa vam, ze aj ked date sedadlo ridice do max. dolnej polohy tak stale sedite dost vysoko? Neda sa to este nejako zostelovat aby to slo este nizsie?
Taky bych bral, kdyby se to dalo poštelovat ještě níž. Mám 181 cm a i ta nejnižší poloha se mi zdá pořád dost vysoko.
Já měřím podobně a poslední dobou jsem mě trápí jedna věc, a to že nevidím na pravý přední blatník (resp. vůbec na kapotu). Přes počáteční vlnu nadšení z Fofíka jsem to nevnímal, ale teď přes vánoce jsem zase jezdil chvílí Felicií a tam je krásně vidět na předek. Pak jsem sednul zpět do Fofíka a předek jsem neviděl. Když povyjedu sedákem nahoru, tak potom zase nevidím dobře přes levý sloupek - už se sedím moc vysoko.

Tak se chci zeptat, jak to máš ty, když měříme stejně? Že nevidím kapotu mi zase tak nevadí, vím, kde mám auto, ale zajímalo by mě jak to mají ostatní :)
Obrázek
Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 06.01.2009 20:30

Důvod je prostý, kapota je zakulacená - vypouklá :wink: Kámoš mě asi 4 roky zpátky vezl passatem a tam z místa řidiče byla vidět akorát velká boule a další metr kapoty jsi musel odhadnout :mrgreen: Myslím, že u fofo je to v normě. U takových krabic, jako je felicie, peugeot 205, apod. vždycky uvidíš na kapotu líp, protože je celá rovná.
Podle mně mnohem horší než kapota je bok auta a zrcátka. Ať dělám co dělám, tak prostě nejdou zrcátka nastavit tak, abych viděl pod auto na patník při parkování. Je tam akorát hrana, která je někde uprostřed dveří a tam je to taky vyboulené. U fofo I vidět bylo.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

Gromik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gromik » 06.01.2009 20:52

Tak se zrcátkem problém nemám, přijedu z chodníku a jen ho sklopím směrem dolů a vidím krásně. Mám ale fakt problém s tím výhledem na pravý přední blatník - blbě se odhaduje, jestli už můžu "ztočit" předek k chodníku - paradoxní je, že čím víc si sedadlo různě přenastavuji, tím je to horší. Čím výš ho zvednu, tím hůř zase vidím přes levý sloupek v zatáčkách. Škoda, že Fofík neumí "reset" sedačky do defaultního nastavení :mrgreen: .. poněvadž, jak jsem auto dostal, jen jsem si trochu posunul sedák a jezdil sem ... až poslední dobou s tím furt laboruju a hledám muchy. :roll:
Obrázek
Obrázek

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 11.03.2010 00:50

vím, že tu nemám co dělat :-), ale jedno vám řeknu - sedím brutááálně vysoko i na nejnižší polohu a přední kapotu nejenže nevidím, ale skoro ani nemám... šmankote, to bude tím, že mám C-max... :oops: a teď smajlíci. Okomentoval bych to někdy takhle:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: - to tehdy, když parkuju, musím sice od oka, ale při couvání do mezery mezi auty si nemusím nechávat tolik místa pro předek, je to nezvyk, ale prostě je u C-maxu ta kapota fakt až neskutečně krátká... taky vyšší posez dává křííídla ve výhledu.
a někdy bych to okomentoval takhle:
:evil: :evil: :evil: -to tehdy, když jedu rychleji do zatáčky. Auto velmi, velmi dobře sedí a drží stopu, ale naklááání se. Jasný, v kategorii malých MPV má málo konkurence, ale bráchův SPORT 3D Focus 2008 to prostě není a nebude. Ale rozsah nastavení výšky sedačky je překvapivě veliký, skoro bych řekl že nejnižší poloha se bude nebezpečně blížit nejvyšší poloze u FFII. I když, nevím.
Velmi se omlouvám, že jsem sem vlezl s mým hybridním vozidlem, ale nějak jsem nahlas přemýšlel, že všechno má svá pro a proti.
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 27.04.2010 14:51

Zajímala by mě jedna věc a to je apel hlavně, vlastně jen na FF II po FL, jak jsou na předních sedadlech řešené hlavové opěrky. Jde mi o to, že bych uvítal, kdyby hlavová opěrka, stačilo by u řidiče, byla nastavitelná. Je u FL něco jinak, nebo je pevná :?: Kdyby se dala naklánět, zajímala by mě pak rozteč těch chromovaných kulatin, které se zasouvají do sedadla. Hned bych ji vyměnil :!: :idea:

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 27.04.2010 15:44

to neviem z hlavy. ale pride mi, ze aj ked si o nu hlavu opriem, co robim casto, nemam ju v zaklone, ale normalne
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 27.04.2010 15:49

No u před FL je v zákloně docela dost a chtěl bych si ji naklopit dopředu. Takže jestli jsem pochopil dobře, tak je taky napevno :?:

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 27.04.2010 15:53

zistim, ak nezabudnem. Jedine, co viem naisto, ze pri jazde napr. na dialnici sa to da pouzit na opretie hlavy, bez toho, aby som mal pocit, ze nikam nevidim, ci mal zaklonenu hlavu.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

bertikcertik
Junior
Junior

Příspěvek od bertikcertik » 27.04.2010 16:50

Opěrka hlavy jde u FF II facelift polohovat pouze výškově. Jiné polohování není možné. Klínovitý tvar trochu supluje naklonění dopředu nebo dozadu.
Pořiď si Focus a pocit z jízdy okus.
Je dobré mít v životě i chvíle, kdy nespěcháme ...

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 27.04.2010 17:11

Naklápět tedy nelze, jen by mě zajímalo, zda má jiný tvar než u před FL. Nemáte někdo foto FL :?:

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 2004 - 2011“