Asymetrické pneumatiky aneb Levá X Pravá
-
- Test driver
Re: Asymetrické pneumatiky aneb Levá X Pravá
Stehnak: Podle mě ten obrázek s označením "správně" nebyl dobře. Už je pryč, tak si to nemůžu ověřit, ale mělo by to být takhle :
-
- Test driver
Merdy:ako si poznal ,že ostatné auta to maju zle nazute? ak nieje otočený dezen tak to nemáš inak šancu ako poznat
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
já ns všech přečtu outside a zevnitř mám napsano inside a schází tam ochrana ráfku, tak to budu mít asi dobře 

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
- Stehnak
- Test driver
jj byl spatne ten "spravne" , uz sem z toho byl jelen, tak sem to radsi smazal. Tak jak jsi to nakreslil to mam... takze doufam dobre (spravneRadek 1.8 16V píše:Stehnak: Podle mě ten obrázek s označením "správně" nebyl dobře. Už je pryč, tak si to nemůžu ověřit, ale mělo by to být takhle :

Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
- Merdy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Domníval jsem se, že asymetrické musí mít pravou a levou pneu jinou. Zrcadlově obrácenou. Logicky mi to pořád nejde dohromadychmelko píše:Merdy:ako si poznal ,že ostatné auta to maju zle nazute? ak nieje otočený dezen tak to nemáš inak šancu ako poznat

-
- Test driver
ale čo presne? ved ked ich otočíš dajme tomu na stranu outside, tak budu pasovat tam kam ich potrebuješ..skus si to nakreslit 

- brava
- Junior
Taky mně to leželo v hlavě, když jsem přezouval na zimní. Pořád jsem si to rovnal v garáži a pořád mi to jako by nesedělo.Už jsem si říkal, že mi na auto dali všechny pravé gumy
.Až teď, když jsem si přečetl toto vlákno, tak jsem se na to schválně šel do garáže mrknout a fakt tyhle gumy nerozlišují směr otáčení, ale jen outside a inside. Když si je člověk postaví, tak jak jsou na autě, vypadá ten vzorek resp. jeho směr (levá strana vs. pravá) trošku divně.Pro názornost přikládám foto.
P.S.: Pneu Michelin Pilot Primacy 205 -55 /16

P.S.: Pneu Michelin Pilot Primacy 205 -55 /16
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic

-
- Test driver
Jj, vypadá to sice divně, ale je to přesně tak.
- Merdy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Brava diky za názorné foto. Přesně jak říkáte. Vypadá to divně, ale je to tak.
Žil jsem v domnění, že takhle to přece nemůže fungovat, ale vy jste mi to vyvrátili.
Takže i já mám obuto správně.
Přesto věřím, že založení tohoto vlákna nebylo zbytečné a že jsme se všichni něco přiučili
Žil jsem v domnění, že takhle to přece nemůže fungovat, ale vy jste mi to vyvrátili.
Takže i já mám obuto správně.
Přesto věřím, že založení tohoto vlákna nebylo zbytečné a že jsme se všichni něco přiučili

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tiez mi ostala hlava stat nad tym ako som obuval moje sottozera, je to presne tak ako na Michelin Pirmacy. tiez tomu nerozumiem ako moze byt jedno na ktoru stranu sa pneumatika otaca, ved na jednej strane ide asfalt akoby smerom od sipky a na druhej strane auta ide smerom k sipke (v dezene)... je mi jasne, ze zaklad je dodrzat out/in ale stale mi to nejde do hlavy ako moze mat kazda strana rovnake jazdne vlastnosti a odvod vody ked na jednej strane je to naopak ako na druhej... NECHAAAAAAAAPEM

- Merdy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
joooooo.... Misoo frčí na stejné vlně jako já

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
nejde mi to do hlavy, stale !!!
spravil som zjednoduseny nakres ako funguje odvod vody na Michelin Pilot Primacy (viaceri ich mame na leto). je tam jasne vidno umiestnenie odvodovych drazok vody a podla mna na tej "spravnej" gume je odvod vody jednoznacne efektivnejsi
som zvedavy co na to poviete, budem velmi rad ked ma niekto presvedci o mojom omyle, ale zatial som na 110% presvedceny ze je to tak. aj ked na druhej strane mi nejde do hlavy preco by na takuto vec neprisli vyrobcovia pneumatik

edit: jedine co ma napada, ze by prud vody nesiel jednym smerom, ale akoby kolmo z hora. v tom pripade by to bolo jedno ktorym smerom su odvodove kanaliky

spravil som zjednoduseny nakres ako funguje odvod vody na Michelin Pilot Primacy (viaceri ich mame na leto). je tam jasne vidno umiestnenie odvodovych drazok vody a podla mna na tej "spravnej" gume je odvod vody jednoznacne efektivnejsi

som zvedavy co na to poviete, budem velmi rad ked ma niekto presvedci o mojom omyle, ale zatial som na 110% presvedceny ze je to tak. aj ked na druhej strane mi nejde do hlavy preco by na takuto vec neprisli vyrobcovia pneumatik

edit: jedine co ma napada, ze by prud vody nesiel jednym smerom, ale akoby kolmo z hora. v tom pripade by to bolo jedno ktorym smerom su odvodove kanaliky

- miro
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
no to to zaujima aj mna asi by sa mal k tom vyjadrit niekto kto tomu rozumie to misove vysvetlenie mi pride logicke
Ford FOCUS II 1.6 16v Duratec Ti - VCT ghia (115 k) 2006 K&N Air Filter

-
- Test driver
Asi by to chtělo vyjádření žirafáka.
Já myslím, že je to přesně jak píšeš v editu. Tzn., že při otáčení kola drážka „dosedá“ na vrstvu vody více méně kolmo shora a je tedy jedno, jestli se voda odvádí dopředu nebo dozadu…
Já myslím, že je to přesně jak píšeš v editu. Tzn., že při otáčení kola drážka „dosedá“ na vrstvu vody více méně kolmo shora a je tedy jedno, jestli se voda odvádí dopředu nebo dozadu…
- Stehnak
- Test driver
A nebo se zeptat strejdy Googla
Zacalo to nejak takto:
Ze se prodavaji i leva a prava asymetricka pneu o tom jsem slysel, ...ale opravdu jenom slysel, na vlastni oci jeste nevidel.
...zajímal jsem se o tento asymetrický vzorek.Pro ty kterým není jasné,že každá strana má jinak směrovaný vzorek,po nasazení OUTSIDE stranou ven od vozu,mám toto vysvětlení.Každá náprava se vlastně chová jako jedna pneumatika symetrického vzoru.Symetrické jsou vždy shodné pouze do půlky,a nezáleží na směru jízdy, neboli rotaci. Na tuto polovinu se však nevejde tolik bloků v pásech, pro odvod vody,akceleraci,brždění,odhlučnění atd.Proto byly vymyšleny asymetrické pneumatiky,kde každá pneumatika tvoří v podstatě polovinu symetrické ,na kterou se však vejde více účinnějších a propracovanějších pásů s různým zaměřením pro komfortnější a bezpečnější jízdu.Proto není určující směr rotace,ale pouze strana.

Zacalo to nejak takto:
Ze se prodavaji i leva a prava asymetricka pneu o tom jsem slysel, ...ale opravdu jenom slysel, na vlastni oci jeste nevidel.
...zajímal jsem se o tento asymetrický vzorek.Pro ty kterým není jasné,že každá strana má jinak směrovaný vzorek,po nasazení OUTSIDE stranou ven od vozu,mám toto vysvětlení.Každá náprava se vlastně chová jako jedna pneumatika symetrického vzoru.Symetrické jsou vždy shodné pouze do půlky,a nezáleží na směru jízdy, neboli rotaci. Na tuto polovinu se však nevejde tolik bloků v pásech, pro odvod vody,akceleraci,brždění,odhlučnění atd.Proto byly vymyšleny asymetrické pneumatiky,kde každá pneumatika tvoří v podstatě polovinu symetrické ,na kterou se však vejde více účinnějších a propracovanějších pásů s různým zaměřením pro komfortnější a bezpečnější jízdu.Proto není určující směr rotace,ale pouze strana.
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999