Pylový filtr

Prostě vše kolem vzduchu.....
Odpovědět
malond
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Re: Pylový filtr

Příspěvek od malond » 26.04.2009 16:27

vilimass píše:vůbec nechápu proč je tam vyvrtaná dirka asi 8mm
I me by zajimalo, jestli tam k necemu je. Ma ji tam kazdej?
Jinak ty plastovy cudliky stoji u Forda asi 85,- Kč kus 8O

vilimass
Nováček
Nováček

Příspěvek od vilimass » 26.04.2009 19:22

Sem to vyřešil jak jsem psal. Dal jsem šrouby s krytkama a mám klid. Žádný čudlíky kupovat nebudu, protože to je nachvíli.

kalimoco
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kalimoco » 26.04.2009 20:13

Taky jsem to tak vyřešil.Ty čudle jsem kupoval vloni a letos jsem tam dal hmoždinky a přidělal jsem to vruty.
Obrázek
Ford Focus 1.5i Ecoboost ST-Line 110kW 2019 DESERT ISLAND BLUE
byl
Ford Focus 1.6i 16V 150 PS 2012 ECOBOOST - NAVI
FORD FOCUS 1,6 16V ghia 2002 smaragdově zelená 

kalimoco
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kalimoco » 26.04.2009 20:21

Tady je odkaz http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... ní+do+vozu
Já jsem tu dírku zavařil a mám klid.Kapalo to přes filtr.
Přílohy
SV303839.JPG
SV303840.JPG
Obrázek
Ford Focus 1.5i Ecoboost ST-Line 110kW 2019 DESERT ISLAND BLUE
byl
Ford Focus 1.6i 16V 150 PS 2012 ECOBOOST - NAVI
FORD FOCUS 1,6 16V ghia 2002 smaragdově zelená 

vilimass
Nováček
Nováček

Příspěvek od vilimass » 27.04.2009 20:11

Já tu dirku zasilikonoval a ten lem jsem vyvěsil na drátek. Hranu jsem taky navýšil a mám zatím klid: viz můj text na straně 10.

paulus33
Nováček
Nováček

Příspěvek od paulus33 » 02.09.2009 13:50

ahojte, podelim sa aj ja so svojimi skusenostami:
- len velmi rychlo a heslovite, teda ak sa plasty odtrhnu od skla, napr. ako to bolo v mojom pripade (urcite uz boli odtrhnute niekolko rokov, len som nevedel, ze ako to bolo z vyroby....), tak doporucujem: vycistit kontaktne plochy (stare tesnenie prec+vycistene technickym benzinom) a nahradit neutralnym silikonom transparentnym. pred silikonovanim maliarskou paskou olepit celne sklo, aby sa nepospinilo od vytlaceneho silikonu.
- predchadzajuce dve vymeny (filter menim kazdy rok) robili servisy, cize tie cudliky okolo skla boli uplne znicene. nahradil som to samozerkou TEX (cierna farba) sedi to jak pribite, nikde ziadna fuga...
- pri instalacii filtra som si uz zacal nadavat, pretoze sa mi stale nedarilo osadit filter tak, aby debol deformovany ako povodny filter. trvalo to chvilu, kym som zistil, ze je nutne odklopit prednu cast a filter prakticky zasunut ako suflik na kancelarskom stole (hlavne kvoli tomu pisem tento prispevok, lebo po rychlom prebehnuti tohto vlakna, som to tu nikde nevidel, prikladam aj obrazok s naznacenim odklopenim prednej strany) na tom obrazku je aj moj stary filter zalozeny presne tak, ako to nema byt (robil to servis)... mimochodom, cely minuly rok som tusil, ze je nieco zle osadene, pretoze manzelka mi vravela, ze jej v kabine vylietava listie z prieduchov....
- este casom preverim, ci mi don nezateka, ale uz teraz vime, ze do servisu uz ziadnu vymenu beznych filtrov robit nedam!!!
Přílohy
Snímka0009_ok2.JPG
HOME BOLO: FF combi, r.v.2000, 1,8 TDDI, 66kW (90PS), 6,0 l/100km. Zlaté auto, predané funkčné ako 16r.
HOME: Kia cee´d SW, r.v.2009, 1,6 CRDi, 85 kW (116 PS), 6,5l/100km.
OFFICE: FF hatchback, r.v.2005, 1,6 l, 85 kW (115 PS) HXDA (Ti-VCT), 8,2l/100km.

futri
Nováček
Nováček

Kabinovy filter (asi pelovy)-vymena

Příspěvek od futri » 04.09.2009 20:29

Zdravim vsetkych focusakov 8)
Potreboval by som poradit. Dnes ma napadlo vymenit si kabinovy filter. Kupil som fucusa a kedze tento filter som este nemenil, tak preco sa na to nepozriet. Nemal som problem s palivovim ani so vzduchovim, kedze vymena bola skvele popisana na tomto fore. O kabinovom, ci pelovom, alebo ako by som nazval filter pod celnym sklom som sa tu nic nedocital. Dufam, ze to nieje len tym, ze som zle hladal, ale nenasiel. Tak som sa do toho pustil. Co som vsak netusil, bol z mojho pohladu zly pristup k tomuto filtru. Po uvolneni uchytiek na okraji plastu som ho trosku odokryl, ale stale tam nejako dobre drzal. Trosku som pouzil nasilie aby sa mi ho podarilo odskerit a vymenit povodny filter. Teda ten vyzeral. Isto uz nebol dlho meneny. Co ma vsak potom prekvapilo, tak kryt nad filtrom uz sa nechcel vratit do povodnej polohy. :( Trochu som si to tam obzeral a mam taky zly pocit, ze tam su este nejaky uchyty pod celnym sklom a tie som ulamal :? :? :?
Teraz mam tento kryt odsklabeny, vonku prsi, ani neviem ci novy filter nebudem moct rovno vyhodit, pripadne cov setko mi moze zamoknut tym, ze to netesni :( :( :(
Tak ma zaujima, ci niekto nevie poradit, ako sa da odborne zhodit ten kryt medzi stieracmi a sklom :?: :?: :?:
Potrebujem na to mrknut co som tam sposobil a ci sa to da este opravit, alebo rovno zohnat nejaky novy kryt :roll: :roll: :roll:
Ford Focus combi 1,8 TDCi, 74 KW, 2004

richisan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od richisan » 04.09.2009 21:55

paulus33 píše:... mimochodom, cely minuly rok som tusil, ze je nieco zle osadene, pretoze manzelka mi vravela, ze jej v kabine vylietava listie z prieduchov....
:lol: :lol: :lol:

futri
Nováček
Nováček

Příspěvek od futri » 04.09.2009 23:19

tak stacilo precitat si tuto temu, kupit cierne samorezky a pustit sa do prace :twisted: :lol: :lol:

futri
Nováček
Nováček

Příspěvek od futri » 05.09.2009 15:49

Tak uz som to opravil.. Teda dufam :D
Do filtra sa mi voda nedostala, pretoze je tam ten zliabok, ktory vodu sponad filtra odvadza mimo. Nastastie ja dierku v zliabku nemam,takze to tecie mimo. Chcel by som k tomu este dodat, ze asi je tam viac variant, lebo ja napr. nemam taky velky manipulacny priestor ako ma Cmelko. Na tych foto to vyzera fakt jednoducho. Ja aj ked som odlamal tie uchyty, tak tolko miesta som tam nemal. Ledva som ho tam dostal. Ak ma niekto velke hnaty, tak bude mat co robit :lol:
Co sa tyka vemeny filtru krci sa preto, ze ho nezalozite na tie krajne vystupky. Na lavo a pravo skrinky pre filter mam take krydielka, do ktorych sa zaklada krajny zhyb filtru a potom sa uz nema ako pokrcit 8) Ale ako to bolo tu niekde uvedene mne sa tam rozhodne neda zasunut ako suflik. Ten vyklopny otvor ma taky maly priestor, ze sa da odklopit tak par mm. Inac urcite lepsie by to slo keby sa ten kryt dal dole.Zial nevedel som dat dole stierace :oops: Ako som sa snazil, tak som sa snazil, pokial by som ich neodrezal nesli. Matice som odskrutkoval, ale s tym s tieracom sa nedalo ani pohnut. Akoby tam bol na veky :evil:
Nakoniec som kryt priskrutkoval ako to urobili viacery a viac sa tym neidem zapodievat. Dokonca mi tam ostala aj fuga, kedze plat vyzera, ze je zdeformovany. Myslim vsak, ze je to jedno, lebo ten zliabok vodu odvedie (to malo co sa tam dostane) a druha cast krytu je tak ci onak s dierkami. Cize urcite to nevadi ak sa tam dostane voda ..
Tolko moje postrehy z vymeny.. Ak niekto nesuhlasi kludne do mna :twisted:
Rad si vypocujem kritiku ak som spravil nieco zle :wink:

richisan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od richisan » 05.09.2009 16:21

Bacha na to, ja som tiez sam "vymienal" kabinovy filter a ten kryt mi potom nedoliehal a v zime pocas cesty na lyzovacku sme si vytopili cely spodny koberec auta a museli mi pod ten kryt (torpedo) davat v servise tesnenie a moja draha mi povedala, ze "mame dieru v aute"!!! :mrgreen:

vilimass
Nováček
Nováček

Příspěvek od vilimass » 05.09.2009 18:45

Ahoj forďáci. Už jsem to tady jednou psal, tak jsem to jenom okopíroval. Když chcete sundat ty stěrače, tak potřebujete malej stahováček, protože jinak to pravděpodobně nesundáte. Už mám i fotky když jsem dělal finální verzi. Možná by se někomu šikli. Jestli máte někdo zájem, tak vám je pošlu na meil. Dejte adresu a je to tam. Původní text = Pročítám tady vaše názory a nápady ohledně pylového filtru. Přidám mojí zkušenost. V podstatě to začalo tím, že si manželka stěžovala žejí teče do auta u spolujezdce. Nechtěl jsem tomu věřit, ale na konec když jsem myl minulej tejden fordíka, tak koukám, že je u spolujezdce mokro. teprve dnes jsem se dostal na to abych to rozebral. Zjistil jsem, že tam asi zatíká pod gumou která by měla přilnout k oknu. Zřejmě když to měnili v servisu, tak to asi moc neřešili, že to nenacvakli pořádně a ani se nedivím. ty čudlíky jsou tak stupidně udělaný až hrůza. Když jsem chtěl vyndat tu pravou polovinu, tak bych to musel asi hodně zlomit a to jsem nechtěl. Došlo to tak daleko, že jsem musel stahováčkem sundat stěrače, vycvakal jsem ty debilní čudlíky a uprostře jsem povolil ten šroubek. Potom už to šlo hladce. Když jsem koukal na ten kryt, tak tam co je ta okapnička nad filtrem, tak vůbec nechápu proč je tam vyvrtaná dirka asi 8mm. další věc co jsem zjistil je to, že když jsem si dal kryt jakoby doroviny, tak je to (zřejmě teplem prohnutý) a potom stačí aby auto stálo trochu nakloněné doleva a právě přes tu dirku proteče voda filtrem až do auta ke spolujezdci. Táááááákže dirku jsem zalepil okapničku jsem vyvěsil na drátek aby byla právě na středu auta vejš a odtíkalo to tam tudy kudy má. tak a zpět ke krytům. Na těch plastech jsou vylisovaný takový kolečka. tak ty jsem provrtal vrtákem 4mm a ty původní čudlíky co jsou nacvaklé na autě jsem vyhodil. Do těch plastovejch čudlíku v karoserii jsem vrtnul díru cca 2,5mm napasoval kryty a skrz celý jsem to přišrouboval zapuštěnejma pizink. vrutama 4x40mm. Teď už jenom koupím plastové krytky na ty vruty. Těsnící guma tam sedí super. Snad bude po zatékání. Nenapadlo mě to ani nafotit, protože by se to určitě někomu šiklo. Stěrače už jsem nasadil v podstatě normáně a přiměřeně dotáhnul. Snad vám to tady někomu pomůže až bude tápat jak a co vycvaknout ....atd. Tak se mějte vilimass

futri
Nováček
Nováček

Příspěvek od futri » 07.09.2009 11:52

richisan píše:Bacha na to, ja som tiez sam "vymienal" kabinovy filter a ten kryt mi potom nedoliehal a v zime pocas cesty na lyzovacku sme si vytopili cely spodny koberec auta a museli mi pod ten kryt (torpedo) davat v servise tesnenie a moja draha mi povedala, ze "mame dieru v aute"!!! :mrgreen:
No to by ma moc nepotesilo :x
Ja som to pozeral a voda by sa tam nemala dostat.. Ten zliabok nad filtrom by ju mal odviest mimo.. Ved uvidim :?: Ale snad nenajdem jedneho pekneho dna rybnik u spolujazdca, musel by som si potom pribalit do kufra aj plazovu vybavu.. Kua len neviem ak sa montuje slnecnik do fucusa :roll: :lol:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 03.02.2010 19:42

taky jeden ...... :mrgreen:
Přílohy
100_4813.jpg
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Tabi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Tabi » 03.02.2010 20:51

Ty wogo,to si foki někomu vyndal s auta jo :?: Si tam nějaká havěť udělala hnízdo mi to tak připadá.Není to nic nemožnýho,do servisu kde dělá brácha jednou přijel maník s dodávkou,že mu špatně jede,že rok stála na dvoře.Příčina byla ve vzduchovém filtru,nějakej pták jarabák si tam udělal hnízdo,když bylo auto odstavený. :lol: Ty hnědý bobky mi připomínají granule co jsme dávali psovi. :mrgreen:
Byl:Focus I viewtopic.php?f=96&t=10408
Je:Focus II viewtopic.php?f=97&t=32686
Je:Mondeo mk4 viewtopic.php?f=256&t=49613
Je:Fiesta mk7

Odpovědět

Zpět na „Focus - klimatizace a ventilace“