Díky, ale do profíka mám ještě daleko

Techniku bych myslím celkem zvládal, ale chybí mi "čuch" na atraktivní místa (vracáky kde se nadzvedává kolo, odletající štěrk atd.) - ale to by asi chtělo obětovat čas a trať si nastudovat a projít týden dopředu
Na Pindulu k tomu skoku jsme šli na druhý průjezd, s velkým předstihem (2 hod. do startu) jsme si zabrali místo s krásným výhledem (příjezd auta shora, následně "zaboření" do hlavní silnice a skok). Asi hodinku před startem se vedle nás uvelebila skupina asi 10-ti ožralých Poláků, přičemž takový tlustý vepř si sednul cca 1,5 metru
před páskou do škarpy. Nu což, říkám si, trošku jsme se šoupnuli a výhled byl stále super.
Bohužel, asi 30 min. před startem přijeli odněkud dva kameramani a zhruba 6 "vestičkářů" (akreditovaní fotografové) a stoupli si přímo do výhledu diváků a tedy i nás

... chápu že mají na to právo, mohou kam chtějí, ale kdyby aspoň stáli na jednom místě ... jenže oni se rozprostřeli přes celou šírku hlavní cesty a mezi sebou tak 2metrové rozestupy. A začali jezdit první jezdci .. samozřejmě do mezery mezi nima se auto nevešlo a i když skoky byly pěkné, fotka je k ničemu když přes přední blatník je fotograf (byť mírně rozmazaný v "panningu")
Tak jsem se nenápadně skrčil a v podřepu popošel do škarpy kousek vedle toho vepříka. Podotýkám že stále dost daleko od místa kudy projížděla auta, nejsem blázen. Byl jsem tak max. 3 metry od pásky. Tím jsem dostal ze záběru fotografy, takže se dalo něco cvaknout

... pak mě následovala přítelkyně, která taky fotila. Pak ještě další fotografové-amatéři, ale tvářili jsme se jako jeden nenápadný chumel
Jenže Poláci byli čím dál ožralejší a začali dělat bordel, čímž přilákali pozornost "safety" pořadatele. Naštěstí byl bořík férový a říká že je ochotný tu nechat lidi s fotakem, ale chlastat a dělat bordel mu tu před páskou nikdo nebude. Bohužel Poláci prohodili něco ve smyslu "hej ty chuju nerozumim" ... takže jsme museli za pásku všichni
Naštěstí lidi u pásky byli hodní a mě a přítelkyni pustili před sebe, byť jsme samozřejmě museli sedět na zemi

.. což ale nevadí, poněvadž z tama byl pěkný úhel pro focení