Na tohle jsem si vzpomnel, kdyz jsem cetl o "tajnem" nakupu zasobniku na plyn i s jizni cestou plynu k nam za +- 42 mld, no nevim, ale kupovat zasobniky mooozna, ale i to potrubi z jihu co vedlo ruskej plyn k nam? Vykoupit CEZ mi dava smysl, ale tohle moc ne. Kolikpak dela kons. balicek -
vsechny tyhle nakupy vlady dohromady?
.....................................................................................................................................................................................
K tem potravinam za 0% DPH u nas, kolik to dela rocne 60 mld? V CR to nikdo nikdy neudela, tezko to pak vracet. Jsem zvedav, jak to budou polaci vracet z 0.
Mm. opravdu tu nekdo veri tem Fialovym, Sikelovym a dalsim lharum, ze by Babis mohl zlevnit potraviny aspon u svych firem a tim padem by byly levnejsi? Staci porovnat ceny v obchodech vers velkoobchod napr.
https://www.adam-velkoobchod.cz/cenik/, uplne to staci, navic retezce odebiraji primo od vyrobcu. Tak kdepak je ten nejvetsi profit z prodeje potravin? Kdyz vyrobce zlevni o 10-20%, kolikpak to udela na regale na konci celeho retezce?
A ty horentni zisky Agrofertu. Staci se podivat na cisla. Treba OLMA ma narust 4 %, dalsi maji vetsi narust, ale cely Agrofert(potravinarstvi) ma kolik +-10-12% trhu, ale vetsina zisku je ze zahranici a jde celkem o +-200 firem, takze hazet i jeho celkovym ziskem je trochu mimo. Zemedelci celkove maji velky narust, ale proc? Po napadeni Ukrajiny obrovsky stouply ceny a to se promitlo do tech zisku.
Chapu, ze za vse muze Babis, ale aspon muze mit 5koalice k tomu relevantni argumenty. Babis je populista, kecka a kdovi co, ale 5 koalice je to same, jako vsichni politici.