co vas v posledni dobe vytocilo

Moderátor:phofy
Odpovědět
misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: co vas v posledni dobe vytocilo

Příspěvek od misoo » 11.08.2010 12:06

neviem co tu riesite prechody, co ta zenska bola v prechode ?? bola mimo prechod a tam nemala co robit a basta !! :wink:

r0mik
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od r0mik » 11.08.2010 12:08

misoo a jak poznas ze ma zenska zrovna prechod? :mrgreen:
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 11.08.2010 12:13

koukneš jí do rodného listu woe :dih: :mrgreen: :mrgreen:

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 11.08.2010 12:15

no vono je to dost individuální záležitost :mrgreen:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 11.08.2010 13:23

pokud byla v přechodu a přecházela mimo přechod, pak přechod nepřechod, přecházení si měla napřed rozmyslet a ne to jen tak přejít a rovnou přecházet... :mrgreen:
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 11.08.2010 14:56

misoo píše:neviem co tu riesite prechody, co ta zenska bola v prechode ?? bola mimo prechod a tam nemala co robit a basta !! :wink:
To jako že mimo přechod chodec nesmí přejít vozovku???? Mimo přechod nemá chodec přednost. Ale smí přejít vozovku. Nesmí ovšem ohrozit sebe či ostatní účastníky provozu.

Nevím jak by silverwolf dokazoval, že s ní navázal oční kontakt. Ona bude tvrdit, že se rozhlídla, nikoho neviděla, tak přecházela. A najednou ji porazí auto. Svědky asi ani jedna strana mít nebude a pak je vinen asi kdo.

To je stejný problém, jak psal mickielli15 o pár stran dřív. Jak dokážeš, že když někoho předjíždíš, že začal zrychlovat a neumožnil Ti dokončit manévr? Pokud tam není kamera, nemáš šanci. A i když tam kamera bude, tak bych si nebyl dokazování neviny příliš jistý... viz. kauza vytlačení vozidla na dálnici.

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 11.08.2010 23:49

Eidž píše:Paragraf 5, odst.1, písmeno h)
ridič je povinen:
h) s výjimkou řidiče tramvaje umožnit chodci, který je na přechodu pro chodce nebo jej zřejmě hodlá použít, nerušené a bezpečné přejití vozovky; ... (pak se píše o povinnosti jet tak, aby jsi byl schopen i zastavit vozidlo, pokud je to nutné)
Tedy koukám do pravidel vytištěných dle novely z roku 2006.

ale ani chodec te nesmi omezit nebo ohrozit ,treba tim ze ti skoci primo pred auto vlevo na prechodu
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 11.08.2010 23:58

ahoj Eidž :wink: :) - ano ano, dokazuje se toto těžko. Prostě je lepší předvídat, co ten či onen udělá/může udělat. Protože i když člověk nebude na vině, nebude to mít jak dokázat. Takže Silverwolf udělal dobře, že si toho všimnul a zpomalil. V případě toho předjíždění budu zase o něco opatrnější a na předjíždění si nechám ještě víc místa. Je jasný, když předjíždím Felicii, tak můžu počítat s měnšími problémy než když to bude BMW 320d třeba... je fakt, že drtivá většina předjížděných nám toto neudělá, ale vždycky se najde nějakej, kterej si prostě řekne "tak tebe chlapečku nepustím" (což je typicky maločeský styl chování) a začne závodit. Ať závodí klidně, ale ne když už je předjížděnej.
Ještě proč vlastně předjíždět? Já osobně předjíždím jednak proto, že chci jet svým tempem a taky trochu proto, že mě to baví - nevím proč. Ale rozhodně se to vždycky snažím dělat tak, abych sebe a ostatní neohrozil. Nejradši mám ale - a to se mi stává sice poměrně pravidelně, ale zároveň zase ne tak často - že třeba dojedu Hondu Civic na přehledný okresce bez provozu, on si zrychlí a začne mírně ujíždět - tak spolu jedeme a on najednou zpomalí a nechá mě předjet. Tak zase chvíli jedeme a pak přijedeme do obce, já odbočuju, on jede rovně a stahujeme okýnka, máváme na sebe a zvedáme palec - to mě vždycky potěší - na přehledným úseku okresky si s někým tak trochu zablbnout.
Nebo jinej příklad, že se nemusí předjíždět vždycky - jedu za autem, který mi svojí rychlostí vyhovuje - tak se ho ani nesnažím předjet, ale je na něm vidět, že nechce zdržovat, tak jede svižně, a oba nás to baví - mě baví, že mě vede, jeho baví, že mě vede... já nevím, asi víte o čem mluvím - o sice svižné, leč neagresívní jízdě - to mě fakt baví... :palec_nahoru:

Foki - samozřejmě, že chodec nesmí skočit přímo před auto. Tam jde o to dokazování. Bez svědků si může začít vymýšlet... ale tak je to se vším. Bez svědka je život horší :)
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Spread
Junior
Junior

Příspěvek od Spread » 12.08.2010 00:11

mickielli15: napisal si tu uuuuplne nadherne :Dancer:

Tiez mam podobne chutky za volantom :) samozrejme zalezi aj od danej nalady :gott:

Bodaj by boli vsetci na cestach tohoto zmyslania :cooler:
Galerka
Obrázek
Ford Focus 1.8TDCi 74KW 11/2002 Obrázek
Obrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 12.08.2010 06:20

ja to zasa popíšem z opačnej strany...

ja sa snažím dopravné predpisy dodržiavať... v meste proste 50 (max. 55 tachometrovych) a mimo 90 ( max. 95 tachometrovych), nehovorím sem tam sa utrhnem z reťaze aj ja, ale väčšinou klídek pohodička...

ale týpky ktoré posledných 200 m pred koncom "obce" sa mi lepia na prdel a lietajú zo strany na stranu že akože idú predbiehať lebo šak akože čože, ma vyslovene vytáčajú... však aj ja chcem ísť rýchlo... ale policajti dnes stávajú skoro všade... (napr. z TT smer Ružindol je mimoriadne oblúbená destinácia vzhladom k tomu že na 300 m je tam na jednej strane pole a na druhej družstvo tam majú zisk zaručený), a predbehnúť ma nepredbehnú ale tlačia sa mi na prdel aby som zrýchlil, eee žiadne také..

tak ked vidím takého fešáčiska väčšinou v obstarožnom autíčku no tak tam lupnem 3 a čakám (v prípade novšieho auta 2) a pri obiehaní cedule (vlado sorry) solím plný kotol, ved ked chceš predbiehať tak predbiehaj ale na riť sa mi nelep... čo ked bude treba nahodov prudko pribrzdiť a ty mi to naperieš do zadku... mi bude pravidlo dostatočnéj vzdialenosti prd platné, ked budem mať načechraný kufor...

takže do tej 90ky si ho vychutnám a potom nech si ide aj 130... ja v poslednej dobe rozmýšlam že či si nedám prekalibrovať tachometer lebo si pripadám ako najpomalejší slimák... pri 50ke ma v meste všetci obiehajú mimo obce pri 90 to isté... asi ho mám pokazený... :dih:

ale vlastne som tým len chcel povedať že nie je nad svižnú plynulú jazdu... tiež najviac zbožnujem 70karov... (v meste 70 mimo mesta 70 allways)

2 mickielli súhlas... enjoy the ride najmä na nejakých FFF cestičkách...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

PeS
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od PeS » 12.08.2010 13:39

Eidž píše: Nevím jak by silverwolf dokazoval, že s ní navázal oční kontakt. Ona bude tvrdit, že se rozhlídla, nikoho neviděla, tak přecházela. A najednou ji porazí auto. Svědky asi ani jedna strana mít nebude a pak je vinen asi kdo.
Když jí bude mít na čumáku tak je vině on, a když ve dveřích tak ona :-)

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 12.08.2010 14:08

:palec_nahoru:

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 12.08.2010 14:14

Eidž píše:
misoo píše:neviem co tu riesite prechody, co ta zenska bola v prechode ?? bola mimo prechod a tam nemala co robit a basta !! :wink:
To jako že mimo přechod chodec nesmí přejít vozovku???? Mimo přechod nemá chodec přednost. Ale smí přejít vozovku. Nesmí ovšem ohrozit sebe či ostatní účastníky provozu.
jasne ze sa moze prechadzat cez cestu kdekolvek, tak som to aj myslel. len som chcel zvyraznit to, ze nemala prednost (mimo prechodu - nakresleneho na ceste). :palec_nahoru:

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 12.08.2010 14:16

madbugie : podpisujem sa pod tvoje slova :palec_nahoru: :palec_nahoru:

VH123
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od VH123 » 12.08.2010 21:12

To se může stáj jen mně. Na Fiestě mám od úterka české RZ. Po odpolednách jsem dělal brzdy a další cajky okolo, dneska jsme s ní jel poprvé na českých značkách do práce a cestou zpátky v Ústí průtrž jako kráva (viz dnešní zprávy). Směrem na Lovosice kolaps totální, ucpanej kruháč, brodění v nejnižším bodě silnice co s buduje protipovodňová stěna, objetí dalšího zaplaveného místa zkratkou kolem hradu, přijedu po perné hodině místo obvyklých 20 minut domů a přední SPZ i s držákem v (_)(_). Po jednom jediném dni, urvaná asi při tom brodění. Takže zítra si asi vemu holinky a půjdu pátrat, protože vyřizovat s ještě mokrým techničákem nové SPZ, to by mě asi hráblo. Vyrobil jsem vcelku zdařilou kopii z kusu umělý hmoty, nastříkal sprejem vcelku rovná čísla, tak snad budou mít pomáhači a chrániči pochopení.
Vojta

Odpovědět

Zpět na „Pokec“