žárovky - info v 1. príspevku

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
cerven
Junior
Junior

Re: žárovky

Příspěvek od cerven » 08.02.2010 18:44

No to je sice hezký ale tady sice nakoupim ten olej levněji ale když připočítám nějaký poštovný tak jsem na tom stejně jako tady u nás.Můžu ho tady koupit originál Ford přímo z forda za 160Kč/l.
Ford Focus Kombi 1.6 TDCi Ghia (66kW) r.v. 06.2005 tm. šedá metalíza
Obrázek

andydy1
Junior
Junior

Příspěvek od andydy1 » 08.02.2010 19:42

ja kupijem olej v polsku ten ford formula 5w30 5 litrovy a k tomu origos filtre vzduchovy,olejovy a stoji ma to rovnych 50€ myslim ze pohoda cena
1,6 tdci 80kw GHIA original navi denso+tv+dvd+cuvacia kamera
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 08.02.2010 20:35

Please s5 k ziarovkam :wink:

andydy1
Junior
Junior

Příspěvek od andydy1 » 08.02.2010 20:55

tak ako skusal uz niekto tie gp thunder??
Obrázek

cerven
Junior
Junior

Příspěvek od cerven » 08.02.2010 21:00

Omlouvám se, nějak jsem se zapoměl. :oops:
Ford Focus Kombi 1.6 TDCi Ghia (66kW) r.v. 06.2005 tm. šedá metalíza
Obrázek

Dingo-zetec se
Junior
Junior

Příspěvek od Dingo-zetec se » 08.02.2010 21:26

ja cakam tiez na niakeho dobrovolnika (gp thunder) 8) 8)
1.6 16v zetec-se 2004 Black Panther metal
Dingo-Black Panther
Obrázek
ObrázekObrázek

andydy1
Junior
Junior

Příspěvek od andydy1 » 08.02.2010 21:28

asi sa budem musiet do toho vrhnut ale momentalne som mimo SR a domov idem az 13 marca tak potom sprobujem ale dufam ze ma niekto predbehne a da vediet
Obrázek

sid
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od sid » 08.02.2010 22:21

no já jen kdyby jste potřebovali dobrovolníka,

tak jsem chtěl říct ,

ať se mnou v tomto,

určitě nepočítáte :mrgreen: :mrgreen:
Ford focus II 1,8 HB 2007
Obrázek

andydy1
Junior
Junior

Příspěvek od andydy1 » 08.02.2010 22:39

odstránená zbytočná citácia. Quickie

s tebou urcite nie. najlepsie niekto s H7 mickami
Obrázek

Dingo-zetec se
Junior
Junior

Příspěvek od Dingo-zetec se » 09.02.2010 21:24

ja sice mam h7 ale zatial nie som o nich presvedceny,,,,tak cakam dalej :D 8)

nejaky dobrovolniik.........
1.6 16v zetec-se 2004 Black Panther metal
Dingo-Black Panther
Obrázek
ObrázekObrázek

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 17.02.2010 19:40

ahojte,
protože světlo je i mým koníčkem, byl bych ochoten udělat i rozsáhlejší test různých žárovek. Toto mě zajímá už dlouho, a i když jsem četl různé testy, nestačí mi to. Nikde jsem neviděl srovnávací test třeba 6-ti nebo 8-mi druhů žárovek na vhodném místě (mezi garážemi, v aleji, nebo proti zdi atd., nebo kombinace těchto míst). Prostě vzít aspoň trochu kvalitní foťák, dát ho na stativ, zamknout expozici pro porovnatelnost, zamknout nastavení bílé a cvakat. Jsem ochoten tomu testu věnovat třeba tři noci. V tom problém není. Pokud by se tu našli lidé, kteří by takový test uvítali, mám návrh, abychom se složili na konkrétní kusy žárovek, které se potom budou testovat. Mám C-maxe, takže jsem schopen testovat H7 a H1. Myslím, že větší smysl by mělo testovat H7, ale nebráním se ničemu. Je to pouze návrh. Potom by se muselo vyřešit, co s těmi žárovkami, na které bychom se složili. Myslím, že jsme si je pak zase odkoupili zpátky, i když si nedovedu představit, jak si někdo kupuje žárovku, která bude nejslabší... ?
Jde mi o jediné. Zjistit na jednom místě, jak svítí Osram NightBreaker, Light and Day, Silverstar, Philipsy v různých verzích (Premium 30%, Extreme Power, Night Guide), potom je porovnat třeba s Narvama, s nějakou modrou levnou, potom třeba Tungsram plus 50%, plus 90%, a nějakou levnou Trifa a tak podobně. Nechme toto téma otevřený, až si to přečte víc lidí, dávejte návrhy na řešení a na jednotlivé žárovky.
Abyste nemysleli, že tu chci vybrat peníze a zdrhnout, posílám odkaz na důkaz, že mě světla obecně zajímají a že už o nich trošku něco vím. Zde je třeba moje recenze svítilny Fenix TK30 na fotonmag fóru:
http://forum.fotonmag.cz/index.php?showtopic=962
myslím, že už je konečně načase, abychom zjistili, jak která svítí. Patřím mezi lidi, kterým to není jedno. Tak zatim.
Naposledy upravil(a) mickielli15 dne 17.02.2010 23:46, celkem upraveno 1 x.
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 17.02.2010 20:06

Toto ti nestačí?
Určite je to viac výpovedne ako porovnávanie od oka v garáži. :-)
vcedula píše:
test_zarovek.jpg
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

matys
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od matys » 17.02.2010 20:26

mickielli15............a sejdeme se na Vlachovce nebo odkud jsi ?
Vždyť České Budějovice a i Brno jsou pěkné , tak se nestyď je uvédzt .

.............pánové , bylo by vhodné zaregistrovat i své bydliště .
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST
Obrázek
Obrázek

sid
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od sid » 17.02.2010 21:17

Když to bude v okolí Brna nemám problém zapůjčit tyto H1 mám je doma v origo balení .
PH BV H1.jpg
PH BV H1.jpg (3.81 KiB) Zobrazeno 835 x
jen jestli si nechceš udělat soukromou sbírku :wink:
Ford focus II 1,8 HB 2007
Obrázek

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 17.02.2010 22:55

soukromou sbírku bych opravdu rád :-) Ale to bych asi měl potom trošku více návštěv doma že :-)
Teď vážně - nemusí to být teď, třeba na jaře nebo tak, až se sejde více lidí, které by to zajímalo. Já zatím vydržím s mými Philips Premium +30%, s nima mám dobrou zkušenost i z Fiesty.
Jinak ten "test_zarovek.jpg" se mi nějak nezobrazuje. Ještě ho tu někde pohledám.
Proč chci dělat ten test? No hlavně proto, pokud se to udělá přesně, abych našel mezi levnými žárovkami takové, které jsou schpny konkurovat těm dražším. Podle některých testů třeba Philips Premium dosahuje docela podobných výsledků, jako NB. Neříkám lepších, ale v poměru cena/výkon jednoznačně. Takže asi tak. Navíc mě "světlo" baví, takže bych rád udělal něco pro nás, abychom viděli "dále, více a levněji". :-)
edit - už jsem našel ten test na tom obrázku od Vceduly. Takže reaguju dále. :)
Anndy píše:Toto ti nestačí?
Určite je to viac výpovedne ako porovnávanie od oka v garáži.
Ne, toto mi nestačí. :-) A od oka to rozhodně dělat nemíním. :) Vysvětlím proč a dovolím si trochu polemizovat. Protože jsem i členem fotonmag fóra o svítilnách (hlavně power-LED, ale i HID apod.), tak můžu zodpovědně říci, že pokud nemáš obrázek "jak to svítí", tzv. beamshot toho kterého produktu z reálu, stejně si představu neuděláš. Tento test znám samozřejmě už dlouho a na jeho základě také kupuju většinou Philips Premium +30%, ale stejně mi to neřekne to poslední - jak to opravdu svítí v porovnání s ostatními. A dovolím si říct, že beamshotů jsme už na fotonmagu udělali požehnaně a je to to, na co všichni čekají, když vyjde nová svítilna. Na papíře je spoustu užitečných informací, ale jak to svítí se dozvím až z beamshotu. :!: Proto to taky chci dělat. A nehodlám to dělat jen tak. Jak jsem již psal. Stativ pro přesné umístění foťáku pro všechny beamshoty, napevno nastavená expozice a nastavení bílé, aby měly všechny žárovky naprosto shodné startovací podmínky pro test. Takový test je přesně vypovídající a můžu se podle něj řídit. Nejdůležitější je právě zamknutá expozice foťáku a nastavení bílé. To je vlastně doplňující test toho na tom obrázku od Vceduly. Kdyby u toho testu byly i beamshoty z reálu, pak by teprve byl kompletní. Při zvolení vhodného místa, kde je dostatečná plocha před autem jak do šířky, tak do dálky a zároveň nějaké objekty v různé vzdálenosti pro orientaci v prostoru (strom, jiné auto, patník apod.) se člověk opravdu dozví z takového srovnání docela dost.
Kdybych nebyl přesvědčen o užitečnosti takového testu, ani bych to sem nepsal. Nejradši bych ho udělal zítra, ale mometnálně jsem docela zaneprázdněnej, takže počkám, zda o to bude zájem a jestli se vůbec půjde nějak domluvit s ostatníma členama fóra, kteří by o toto stáli.
Ten test mě napadnul zaprvé proto, že chci prostě vědět "jak to svítí v porovnání s ostatními", zadruhé proto, že jsem do světelných zdrojů tak trochu "nemocný" a zatřetí taky proto, že jste mi tady už dost věcí poradili, dost věcí jsem se tu dozvěděl pročítáním a za to jsem vděčnej, tak chci udělat taky nějakou protislužbu. Bohužel, abych kupoval šest nebo osm párů žárovek, a na to momentálně nemám rozpočet. A navíc, co bych dělal s takovými 16-ti žárovkami, že :-)
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“