LPG - montáže a zkušenosti sem...
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: LPG - výrobce AC
2tym:
Už se to tu řešilo mockrát, je potřeba si udělat průměr z více tankováních, nejlépe do plna a na stejné pumpě. Aby jsi měl spotřebu o 3l na lpg větší než předtím na benál, to není normální - v normě je nárust o cca 10-15%. Navíc nezapomeň na to, že při jízdě na plyn ti palubní počítač ukazuje teoretickou spotřebu benzínu a ne skutečnou plynu. Jinak vítej v klubu LPGistů
Už se to tu řešilo mockrát, je potřeba si udělat průměr z více tankováních, nejlépe do plna a na stejné pumpě. Aby jsi měl spotřebu o 3l na lpg větší než předtím na benál, to není normální - v normě je nárust o cca 10-15%. Navíc nezapomeň na to, že při jízdě na plyn ti palubní počítač ukazuje teoretickou spotřebu benzínu a ne skutečnou plynu. Jinak vítej v klubu LPGistů
FoFo I combi po FL r.v. 11/2003 1.6 16V - LPG AC Stag 4 Plus
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja mám 1.6 85kw ale dokazu jet i za 11litrů
jen tím že mam 18"kola se mi zvedne spotřeba asi o 1,5l a tím že jezdím dravě atd.. tak se v letě pod 10 nedostanu a to mam jen 1.6

- MH30
- Nováček
to tym: Podle spritmonitor není 12-13 l LPG u V6 125 kW nic nenormálního.
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... ower_e=125
Ale počkej po pár nádržích, ono to trochu dolů půjde. Aspoň o litřík...
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... ower_e=125
Ale počkej po pár nádržích, ono to trochu dolů půjde. Aspoň o litřík...
- tym
- Test driver
Jo uvidíme za nějakou dobu, máte asi pravdu... jinak naprosto přesně je asi nádrž nakalibrovaná, vyjel jsem jí do mrtě a vešlo se do ní 42,7l. Přesně jak říkal yeshterr
.

- jimm
- Zkušený
Přesně, chvíli jezdi a potom uvidíš jak na tom se spotřebou jsi

ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/
- Yeshterr
- Test driver
Ideální je jezdit k jedné pumpě, jak je tu už několikrát psáno, nejlépe s jedním a tím samým pumpařem, nebo jako jezím já, k samoobsluze. Pozor, každý stojan může mít nepatrně jiný plnící tlak, takže to "zavrčení" při plné nádrži může na každém stojanu nastat jindy a rozdíly jsou potom to, co člověku mate hlavu při výpočtu spotřeby. Je to jako když dám své dvouapůlleté dceři balónek, aby ho nafoukla a vezmu si stejný. Já do něj s klidem fouknu 2 litry vzduchu, ona tak deci. Přesto jsme oba foukali ze všech sil. Stalo se mi při počítání spotřeby, že mi jeden pumpař hulákal LPG do nádrže, stojan už vrčel, on jenom mávnul rukou a se slovy že "se jenom hádá kulička ve ventilu" to nechal dojet až se stojan úplně zastavil. Já toto nedělám, neboť hádání kuličky, ať to pumpaři bylo fuk, resp. chtěl natankovat co nejvíc, nemá údajně blahý dopad na sedlo tohoto kulového ventilu. Čemuž věřím, neboť mechanika mi není až tak vzdálený obor. Výsledek byl takový, že tam nafučel o pár litrů víc, než se kterými se standardně spokojím já a veškerý výpočet nájezdu na dotankované palivo byl v háji.

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
- ybuba
- Pokročilý
Jak to tak pročítám, tak jedné věci nerozumím, mě mechanika není vůbec vzdálená, ba naopak a proto: - přece když se plní nádrž, tak je kulička ve ventilu odlehčena/odtlačena plnicím přetlakem a není tak vůbec v kontaktu se sedlem, neYeshterr píše:... "se jenom hádá kulička ve ventilu" to nechal dojet až se stojan úplně zastavil. Já toto nedělám, neboť hádání kuličky, ať to pumpaři bylo fuk, resp. chtěl natankovat co nejvíc, nemá údajně blahý dopad na sedlo tohoto kulového ventilu. Čemuž věřím, neboť mechanika mi není až tak vzdálený obor...

Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

- Yeshterr
- Test driver
V tom, že pokud je nádrž plná, vyrovnává se tlak zevnitř a zvenku a kulička už není tlačena jednosměrně vyšším tlakem.

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Nevím o jakém "vrčení" je řeč
Když tankuju na Stehelčevsi, tak se stojan zastaví automaticky sám a nezaznamenal jsem nějaký zvýšený nestandartní hluk. Když jsem tankoval naposled na Lukoilu u Vyškova na dálnici, tak to samé ....
Jo a při měření spotřeby určitě už nevyjížděj plyn do "mrtě" páč když pak jedeš na benzín, tak ti to ve výsledku bude snižovat průměrnou spotřebu LPG. Samozřejmě za předpokladu, že si hned nezapíšeš stav km, ale to pak např. na spotřebách.cz budeš mít maglajz
LPG 3x ZDAR

Jo a při měření spotřeby určitě už nevyjížděj plyn do "mrtě" páč když pak jedeš na benzín, tak ti to ve výsledku bude snižovat průměrnou spotřebu LPG. Samozřejmě za předpokladu, že si hned nezapíšeš stav km, ale to pak např. na spotřebách.cz budeš mít maglajz

LPG 3x ZDAR
- tym
- Test driver
No vyjel jsem to do sucha tak, že když se to přeplo na benál, přepnul jsem to zpátky na plyn a jen jsem lechtal plyn, a kousek jsem ještě ujel, než jsem přidal trochu víc plynu a hned to zase skočilo na benzín, takže podle mě se to vyjelo skoro do prázdna. Jinak to tlačení pistolí je pravda, i když to zavrčí, tak se tam pořád stejně dle stojanu něco málo tlačí, ale zatím kde jsem byl to vždy obsluha hned vypnula a nenechala to tlačit násilím dál...
- jimm
- Zkušený
Naprosto souhlasím z yestherem,začne vrčet okamžitě vypnu!Jednou se mě stalo že pumpař takhle machroval a tlačil plyn přes vrkot do auta,pak vyndal pistoli a kulička v hrdle se šprajcla a syčel mě plyn z hrdla,poté pumpař rychle strčil pistoli nazpátek do hrdla a naštěstí kulička dosedla a unik přestal,jeho trest byl že měl omrzlé ruceYeshterr píše:V tom, že pokud je nádrž plná, vyrovnává se tlak zevnitř a zvenku a kulička už není tlačena jednosměrně vyšším tlakem.

ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/
- Yeshterr
- Test driver
O těch sedlech ventilů jsem četl v mailu od p. Vodičky (hlavní technik Neptunu Harfa). Pan Vodička (z vlastní zkušenosti) je člověk, který tomu rozumí a není samozvaným odborníkem. Psal o četných případech výměn těchto sedel u lidí, kteří tankovali tzv "natvrdo do plna". Z práce vím, jak dokážou sedla kulových ventilů zlobit při nadměrném namáhání. Toť vše...

- el_Barto
- Junior
mmch kdyz jsme u toho tankovani, tak mem peknou prihodu.
LPG jsem mel relativne cerstve a tak jsem zkousel ktera pumpa mi nejvic vyhovuje a zacal jsem jezdit na jednu pumpu ve dvorku, kde meli LPG nejlevnejsi (cca 0,60,- rozdil). Obsluha +- sympaticka a ke vsemu krasny retro plnici stojan
.
Parkrat jsem tam bral, semtam nekde jinde a pozoroval jsem obrovske vykyvy spotreby podle nadrze od plne do plne. Jednou cca 11,3litru a pak zas jen 9,5 litru. Lamal jsem si hlavu cim to muze sakra byt, styl jizdy +- stejny a trasy taky porad stejne. az jednoho krasneho dne, mel jsem nejaky cas, tak si rikam, no, za chvili mi uz dojde asi plyn, skocim si nabrat do dvorka
.
Nadrz mam 44litru, plovak upraveny aby vlezlo neco malo pres 42litru. Pripominam ze jsem porad na LPG jel, takze v nadrzi neco bylo.
Pani pripojila hadici a pustila pumpu .... koukam na cifernik, uz bylo skoro 40, tak cekam ze to uz zavrci a nic, 42, porad nic, 43, stale cekam, az se to zastavilo na 45,35l. Na pani jsem se usmal a zeptal jsem se jestli maji zkalibrovany stojan, a ona ze pry jiste, pravidelne to kontroluji. Tak jsem ji rekl ze zaplatim maximalne 42 litru, ptz vic ta nadrz neveme a ze to enbudem resit. Zacala mi oponovat az do te faze kdyz jsem telefonicky mluvil s majitelem pumpy. No zkratim to, rekl jsem ze volam policii ze to je podvod ze se nenecham okradat, nacez jsem zaplatil 42litru a odjel jsem
na pumpe me uz envideli a delam jim peknou reklamu.
LPG jsem mel relativne cerstve a tak jsem zkousel ktera pumpa mi nejvic vyhovuje a zacal jsem jezdit na jednu pumpu ve dvorku, kde meli LPG nejlevnejsi (cca 0,60,- rozdil). Obsluha +- sympaticka a ke vsemu krasny retro plnici stojan

Parkrat jsem tam bral, semtam nekde jinde a pozoroval jsem obrovske vykyvy spotreby podle nadrze od plne do plne. Jednou cca 11,3litru a pak zas jen 9,5 litru. Lamal jsem si hlavu cim to muze sakra byt, styl jizdy +- stejny a trasy taky porad stejne. az jednoho krasneho dne, mel jsem nejaky cas, tak si rikam, no, za chvili mi uz dojde asi plyn, skocim si nabrat do dvorka

Nadrz mam 44litru, plovak upraveny aby vlezlo neco malo pres 42litru. Pripominam ze jsem porad na LPG jel, takze v nadrzi neco bylo.
Pani pripojila hadici a pustila pumpu .... koukam na cifernik, uz bylo skoro 40, tak cekam ze to uz zavrci a nic, 42, porad nic, 43, stale cekam, az se to zastavilo na 45,35l. Na pani jsem se usmal a zeptal jsem se jestli maji zkalibrovany stojan, a ona ze pry jiste, pravidelne to kontroluji. Tak jsem ji rekl ze zaplatim maximalne 42 litru, ptz vic ta nadrz neveme a ze to enbudem resit. Zacala mi oponovat az do te faze kdyz jsem telefonicky mluvil s majitelem pumpy. No zkratim to, rekl jsem ze volam policii ze to je podvod ze se nenecham okradat, nacez jsem zaplatil 42litru a odjel jsem

FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
takže sis v praxi ověřil, že prostě "dvorky" nebrat 

- jimm
- Zkušený
Mira píše:takže sis v praxi ověřil, že prostě "dvorky" nebrat