Umístění povinné výbavy

Interier, sedačky, palubní deska ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Vaclav9

Re: Umístění povinné výbavy

Příspěvek od Vaclav9 » 16.12.2010 10:32

Dovolím si poznamenat, že já mám v brzdovkách žárovky BAW15d (FF II 2009). Mají cuplíky pootočené na druhou stranu. Kromě toho, BAZ15d mají výkon 21/4W a BAW15d 21/5W. V ACR auto za ně chtěli 270,- Kč. Nakonec Jsem je sehnal v jedné prodejně v Praze za 158,- Kč.
Focus II 2009 1,6 kombi

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 23.12.2010 10:22

Kolik?Já kupoval komplet žárovky do zadních světel,pravda na mondeu,ale v mototechně jsem nechal 160kč.A to jsem měl také ty pootočené kontakty...
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

leshij
Nováček
Nováček

Příspěvek od leshij » 04.07.2011 03:20

Tady:

http://ffclub.ru/topic/48342/jump_40/#comments

je povedene reseni umisteni hasiciho pristroje - u kombi.
Ford Focus Estate, 1.6 Zetec, Durashift, 2008

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 04.07.2011 11:58

V kufru Ti taky může být hasičák na dvě věci.Uvažuju z něho udělat loketku(aby byl po ruce).Až se k tomu dokopu,tak sem hodím fotky-jak se znám,tak za několik let. :mrgreen:
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

FLA
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od FLA » 04.07.2011 21:29

Ja ho mam zaveseny pod roletkou :roll:

Obrázek
ObrázekKuga 2.0 Tdci AWD Spirit X
predtým:
C-Max 1.6 85kW TDCi Titanium X
Focus Combi Ghia 2007 1.6L Duratec-16V Ti-VCT
Focus Combi Trend '99 1.8TDdi

DFido
Nováček
Nováček

Příspěvek od DFido » 10.07.2011 15:27

Ja mám lekárničku taky v kufru vlevo a nepřekáží a není ani moc vidět. Trojuhelník mam v plastové krabičce přichicení dvěmá suchými zipy vpravo u osvětlení kufru. Tam taky byl když jsem auto kupoval vlastně je jakoby nad kolem a schovaní hned pod vrchním plastem. Byly tam dva otvory tak to někdo využil.

leshij
Nováček
Nováček

Příspěvek od leshij » 12.07.2011 15:13

Pod roletkou nevypadá špatně, ale asi by mi překážel, když sklopím sedačku. A s plným kufrem není při ruce.

Já myslím, že v kufru není zase až tak daleko. Zvlášť, když je výš než zavazadla. Kdysi jsem ho měl pod sedadlem u spolujezdce, jenže u tehdejších aut tam nic nepřekáželo. Pro mne by byl větší problém ho vytáhnout z držáku pod sedadlem, než oběhnout auto, a pohodlně ho vytáhnout z kufru.

Mimochodem vozit hasící přístroj NEUPEVNĚNÝ v kabině vozu považuju za hazard.
Ford Focus Estate, 1.6 Zetec, Durashift, 2008

MK2
Test driver
Test driver

Příspěvek od MK2 » 04.08.2012 19:56

Tak jsem trojúhelník taky pořešil dvěma páskama se suchým zipem jak bylo zmíněno o příspěvek výše. A už nebude lítat v kufru :Dancer:
DSC_0072.jpg
Nahlodal mě obrázek z návodu... zjišťoval jsem u forda, že jak to tam mám uchytit a samozřejmě nikdo nevěděl, jen samé výmluvy. Já jsem doufal, že se tam dá kopupit nějaký díl, který pak zajistí aby tam trojúhelník držel, ale nic neexistuje.
DSC_0073_0.jpg
2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW

JardaB
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaB » 09.08.2012 15:41

Předem se omlouvám za lehké OT :oops:

Na letošním Vigour Rideru (AOS, na jejíž organizaci se podílím) jsme zařadili průjezdní kontrolu, kde měl řidič za úkol reagovat na nepojízdnost svého vozu za stanovených podmínek, tedy zapnout výstražná světla, obléci si vestu a jít postavit 50 metrů za auto výstražný trojúhelník. A to celé ještě na čas.
Vcelku jednoduchý úkol na zabavení řidiče, než se mu zbytek posádky vrátí z pěší části, při kterém se však projevila nečekaná řada problémů. Co se týká trojúhelníku, byl zejména problém ho nalézt a pak také sestavit. Někteří řidiči jen trojúhelník hledali déle jak minutu, včetně případů, kdy vedle auta postupně vyskládali obsah kufru (tašky, spacáky, basy s pivem,...). Další komplikace nastaly při skládání trojúhelníku, což se ani nedá popsat, to se muselo vidět. Pro řadu z nich to byla první taková zkušenost v životě. No schválně si to zkuste sami...

A alespoň trochu k tématu: trojúhelník i s jednou z lékárniček (tou, co reálně používám, pro kontroly mám jinou v neporušeném obalu) mám ve forďáckém obalu strčenou zezadu pod sedačkou řidiče. Nikde nelítá a je vždy po ruce, i když mám třeba v autě narvaný převážený gauč.
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver
Obrázek

svango
Nováček
Nováček

Příspěvek od svango » 05.11.2012 21:01

madbugie píše:kuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!

som sa tak vcera nasral ze az no toto neni normalniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii (kto poznate tu mp3ku o tom mechanikovi traktora LKT...)

tak ta žiarovka ktora všade inde stoji 50 centov t.j. 15 korun číra združená 21/5W pre brzdy aj svetlá...

tak za to že ju začervenia lebo FOFO FL2008 má číre brzdovky tak vo forde stojí 10,7 € čiže ked mi daju k tomu predajnu prirážku tak to bude za 12€ čo je 360 korún za pojebanú brzdovú žiarovku

to neni normalniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...

bol som aj v Autokely aj u inych autosuciastiek a taku cervenu ktora ma tie cuplicky 120° od seba proste nemaju vsetko sú s cuplickami oproti sebe...

tak za taketo faceliftove novinky FORDu velmi pekne dakujem niekomu tam asi jebbeeeeeeeee...

samozrejme potrebumem 2 lebo ved aj do nahradnej sady... 700 korun za 2 podrbkane brzdove ziarovky...!!!
skus vrakoviska, obycajne neprekrocis euro za obe ;)

Dalsia moznost je rozobrat svetlomet a vymenit objimku :D

apropo; ja mma taky mensi hasicak, ktory sa v kombiku vojde do bocnej kapsy kufru, ale rad by som tam dostal aj lekarnicku (do druhej kapsy samozrejme). Ta z Tesca je trochu moc velka, a obsah v nej sa volne hybe, tak ma napada ci niekto neviete o lekarnicke so "spravnymi" rozmermy a podla predpisov. Samozrejme sa pohravam s myslienkou ju proste rozrezat a nalezite zmenasit, ale kto to potom bude vysvetlovat fizlom :D

Dalsia vec ktoru vozim a osvedcila sa mi mnoho krat je dobyjatelna LED lampa, samozrezme s kablom do zapalovaca (http://www.lighthouse-torches.com/p/L-H30LEDLAMP)

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 06.11.2012 09:23

svango píše: tak ma napada ci niekto neviete o lekarnicke so "spravnymi" rozmermy a podla predpisov. Samozrejme sa pohravam s myslienkou ju proste rozrezat a nalezite zmenasit, ale kto to potom bude vysvetlovat fizlom :D
Neviem o nijakej casti vo vyhlaske, ktora by urcovala rozmery lekarnicky (teda aspon u nas). Iba jej farbu, pritomnost kriza, jej obsah a to, ze obal ma chranit jej obsah pred vonkajsimi vplyvmi po celu dobu zivotnosti lekarnicky (expiracna doba obsahu). Takze ak tam budes mat vsetky potrebne "moduly", kartu prvej pomoci, tak to mozes zabalit aj do oranzoveho vreca s nalepenym krizom :D

Ja pridam moje srdcove stavy z nedele: Na ceste z vychodu pri Trencine vypovedal sluzbu Pekacov motor. Vyse 100 km od Bratislavy, vyse 100 km od Nitry. Pri najazdenych 400t km mal tak nejako pravo. Len ten somar si vybral asi "najlepsi" cas :wallbash: Teda aby toho nebolo malo, tak som mal plny vozik za sebou a kufor tak do polovice (asi to ho polozilo). Takze hladat znameho s autom s gulou, aby odtiahol vozik do BA, potom vozik vratit do NR, a potom som s mojim FoFo ist odtiahnut pekaca do NR, ze tam sa mu dostane servisnej opatery. To este pripomeniem, ze toto sa dialo po "dusickach", v nedelu vecer, pocas stahovania narodov :dih: No ale co som chcel. Pred odjazdom som skontroloval obsah bezpecnostneho setu v kufri FoFo. Lano samozrejme nove, nikdy nepouzite, samostahovacie, nosnost do 1400kg, tazne oko som mal, este som zobral WDcko, nech to oko ide lepsie zasrobovat. Prisli sme do Trencina, zahakli Pekaca. Prvy rozjazd OK, druhy rozjazd rana, auto trhlo, skocilo dopredu, par sprotych slov pretoze som vedel, co sa stalo - lano neprezilo. Som myslel, ze ma porazi. Po obhliadke som opat spomenul par sprostych slov. Samozrejme zufaly stav, ze co teraz, v nedelu o desiatej v noci, nikde ziadny obchod ani mototechna. Nastastie som nasiel v Pekacovom kufri dalsie lano este z cias nasej S120-tky. Co si uz svoje odsluzilo na inych uceloch ako tahanie vozidla. Patricne spinave, zosuchane a predrane. A poctive stare lano (dokonca poskodene) od sudruhov vydrzalo cestu az do Nitry, uplne bez problemov.

Takze odporucam si tie tazne lana aj vyskusat. Jednak ako sa vytvara ten samostahovaci uzol (laborovat vo vetre, zime, o desiatej v noci so svetlom z mobilu v ruke je dost naprd, esteze neprsalo). A aj to, ci to superbombasticke samostahovacie lano aj to auto potiahne. A ked to nevydrzalo lahuckeho Pekaca - vytiahli sme vsetky veci z kufra, a dokonca aj sedacky som vytiahol a hodil do FoFo, pretoze pri tahani nefunguje posilnovac brzd, takze nech je auto co najlahsie - potom tazkeho Forda by to asi neroztiahlo ani na prvy krat.

ferdoz
Nováček
Nováček

Příspěvek od ferdoz » 09.11.2012 13:40

Existujú autolekárničky ktoré nie sú v plastovej krabičke, ale v textilnom obale. Dajú sa stlačiť podľa potreby vojdú na primerané miesto, nič v nich nehrká. Ja som si na ňu našil suchý zips a "prilepil" ju k tapacírungu v kufri (v Seate Ibiza)
http://www.centrumkolies.sk/product/aut ... oci-81266/
Vo Focuse problém nemám, lebo mám - bohužiaľ - verziu bez rezervy, len so sadou na lepenie atam je miesta pre výbavu bohato.
Ford Focus II 2008 1.6/74kW Silver-X

Odpovědět

Zpět na „Interier“