Příspěvek
od Jiri02 » 03.12.2011 15:30
Zdar! Mně se také ESP posmolilo. Reaguji zejména poslední příspěvky, kdy se objevuje nežádoucí reakce ESP/ABS (kdoví kterého...): Moje začátky problémů s ESP jsem začal pozorovat také tak, že za klidné jízdy bylo slyšet, jak ABS/ESP zabírá - takové to šustivě rachotivé vrčení. Vypozoroval jsem, že se tak stane skoro spolehlivě zejména tehdy, když je vypnutý motor, nastartuji a rozjedu se ještě dříve, než zhasne test kontrolek. Pak stačilo jen zastavit, vypnout motor, "zapnout zapalování" a počkat, až kontrolky zhasnou, nastartovat a jet. Pak se stalo, že jsem vyjížděl ze závěje, ABS/ESP zarachtalo a svítí mi od té doby pořád. Byl jsem na diagnostice u soukromníka, ten zjistil vadný snímač tlaku, který hlásí trvale 13,6 Mpa. Po vylíčení mého výše uvedeného pozorování, mechanik vyslovil domněnku, že snímač tlaku asi postupně hlásil blbosti, ale jen takové. se kterými si nějak řídicí jednotka dokázala poradit... Já bych laicky řekl, že každým zapůsobením ESP se snímač stále více kazil. Mechanik chtěl podle VIN koupit ve Fordu ten snímač a řekli mu, že se musí vyměnit ŘJ asi za 38 litrů, což se mi nechce. Samozřejmě jsem četl předchozí příspěvky a hledám cestu, jak se ujistit, že pro moje auto existuje i varianta popsaná na předchozích stránkách.
FoFo II, Combi, 1,6 Ti-VCT
Kumulovana spotreba (od zacatku provozu):