Oživím celkem mrtvé vlákno, protože se mě to týká
Minulý týden u nás snežilo dá se říct od soboty do středy v kuse. Na autě bylo 50 cm sněhu. V pátek jsem potřeboval jet. Byla tma, večer a místo malého smetáčku jsem si vzal smeták s dlouhou násadou. Jezdil jsem po střeše sem a tam a najedou pinnnnkkk a anténa byla na střeše.

Říkal jsem si, ha, jen vypadla ze závitu. Ometu auto, chci ji nahodit a zrada. Ulomený závit.

Takže jsem si nadělil předčasného ježíška v podobě kloubu na střeše a nové antény. Cena

Za kloub i za anténu dohromady s DPH 660 kč.

Dneska jsem provedl montáž, nejdřív jsem trochu maturoval se stropním světlem, ale nakonec se podařilo a anténa je na střeše.
Co jsem ale chtěl napsat je to, že při koupi auta byl na střeše víc jak metrový prut, který jsem odmítl a koupil v mototechně prut nový za 50 kč, ale kratší. Signál rádia se zhoršil, hlavně mezi domy ve městě a na dálnici. 2 roky jsem to neřešil. Teď mám origo anténu Ford, ta co se montuje i na FL, s tím spodním rozšířeným gumovým koncem, v délce cca 50cm a příjem rádia je diametrálně odlišný.

Měl jsem dneska nějaké ježdění po městě a signál je jako doma v obýváku, takže jsem nad míru spokojen.

Díky Forde za originální díl. Většinou se opravdu nevyplatí šetřit.
Mimojiné bych ale Fordovi vytknul konstrukci antény.

Jde o to, že vnější závit má kloub a vnitřní prut. Při jakékoliv neopatrné manipulaci, kdy dojde k zalomení, odejde vždycky kloub. Většina aut, tím myslím 95% to má opačně, takže při destrukci a zalomení závitu se dá vše opravit odvrtáním a nemusí se řešit nový kloub. Ještě dám echo, jaké je to po dálnici. Z toho všeho vyplývá, že vše zlé je k něčemu dobré.