Cukání/škubání motoru při prudkém přidání plynu

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
vasav
Nováček
Nováček

Re: Cukání/škubání motoru při prudkém přidání plynu

Příspěvek od vasav » 14.07.2009 06:41

Pro jistotu se ještě zeptám, cívka je to co jsem vyfotil?Vedou z ní kabely k jednotlivým svíčkám. Vypadá to podobně jako to, čemu se u škodovek říkalo víčko rozdělovače?
Přílohy
P7140164.JPG
Ford focus combi, 1,6 16V, r.v. 1999

patcha
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patcha » 15.07.2009 08:11

jj, to je civka... Vymen civku a svicky bych nemenil, asi neni duvod aby se s nema neco stalo po tydnu. Jinak predpokladam samozrejme, ze jsi tam dal svicky motorcraft :!: O problemech s neorigo svickama v kombinaci s fordem uz bylo napsano mraky a potvrdi ti to lecjaky mechanik.
Ford Focus kombi, silver, 1.6 16V, r.v.2000, trend

Obrázek

vasav
Nováček
Nováček

Příspěvek od vasav » 16.07.2009 06:43

jj, popřečtetní tady na foru jsem zajel do Forda a koupil ty Motorcraft svíčky, vyšly na 490,- Kč.Včera jsem koupil cívku a pro jistotu i kabely (vše za cca 3 600,- Kč), namontoval a po škubání zatím ani památky.Takže snad se to zase po týdnu nevrátí. Děkuji všem příspěvkům.
Ford focus combi, 1,6 16V, r.v. 1999

dudo277
Nováček
Nováček

Příspěvek od dudo277 » 08.08.2009 22:26

Zdravim vsetkych

Pisem trochu obsiahli text ale dufam ze to vydrzite citat do konca.

Tak Vas tiez poprosim o radu. Prekupil som z Madarka fofa (v Pjatok 13.2. :-( smolny den. na slovensko som ho doviezol v pohode. nasledne uz doma sa mi rozsvietila oranzova kontrolka motora. Na emisnej kontrole mi povedali ze je vadna lambda sonda (vykazovalo im zle emisie). Auto nemalo vsak ziaden problem s jazdou tak som tomu nevenoval velku pozornost. Aj mi vsetci vraveli ze budem mat maximalne tak vyssiu spotrebu. Potom to vsak zacalo. Sklbanie s motorom na dlhsej ceste, najma po dialnici do kopca, pri snahe o akceleraciu. pomohlo ked som zasiel na krajnicu a vypol motor. po vypnuti motora auto slapalo v pohode dalej a nemalo problem ani s akceleraciou. Tak som skusil vymenit sviecky (nedal som original ako tu citam ale brisk) a takisto som vymenil palivovy a vzduchovy filter. Neskor sa to vsak zhorsilo tak ze auto malo problem aj s jazdou v meste (a nepomohlo uz ani vypnutie motora) tak som zasiel (ledva som sa dokotulal) do autorizovaneho servisu kde mi spravili diagnostiku a potvrdili ze vyhadzuje chybu lambdy sondy. Len mi nevedeli potvrdit ci je vadna predna alebo zadna. Mechanik aj skusal jazdu na aute ale samozrejme ako zazrakom islo v pohode 40Km co ho skusal a to som sa tam ledva dostal.Ale poradili mi ze na 90% to bude predna sonda. Takze som ju vymenil (uz vyzerala byt menena lebo mala precvaknute kable) za univerzalnu sondu znacky Bosh. Bohuzial som zistil ze to vobec nepomohlo. Znami v jednom servise mi pozreli ze predna aj zadna lambda sonda maju rovnake parametre a ze ich mozem spokojne zamenit len musim vymenit koncovky. tak som tu povodnu z predu( kde uz bola boshka) dal namiesto zadnej pre pripad ze by zadna bola vadna. A vyzeralo to ze to pomohlo. najazdil som vyse 1000Km bez sklbnutia bez rozsvietenia auto plne nalozene po kopcoch kade tade v pohodicke, vobec som ho nesetril a nemalo ziaden problem. A potom zrazu pri jazde v meste sa opat rozsvietila ta kontrolka a zacalo sa sklbanie. Najprv len z casu nacas po par 100Km az to zasa dospelo do stadia ze mam problem uz aj z jazdou po meste. Dokonca som teraz zistil ze ked v neutrali vysliapnem pedal az na podlahu tak otacky klesnu uplne ako keby som ho nemal stlaceny - az na volnobezne otacky mozno menej. Tak vas poprosim o radu co by som mal vymenit ako dalsie v poradi. lebo ma nebavi ist zase do servisu kde mi opat povedia ze je zla lambda sonda. Najviac ma vazne metie to ze po zalozeni povodnej prednej sondy za zadnu som naozaj vyse 1000km najazdil bez akehokolvek problemu. Tak neviem ci sa mohla zasa jedna z nich pokazit.

Vdaka za pripadne rady.

Este info o aute
Ford Focus benzin 1.4 ZE 16v
rok prvej registracie 12/2003 60 000KM najazdene.

venaf
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od venaf » 18.09.2009 10:38

Taky mi to cukalo. Koupil jsem svíčky Motorcraft a nic. Jel jsem do servisu a tam rovnou že s největší pravděpodobností cívka která odchází nejčasteji na 4. válci. Vyměnili a šlape jak hodinky. 2190.- cívka, 480.- svíčky, 110,- práce. A vysvětleno my to bylo tak že svíčka jde nejčastěji do skratu a díky tomu odejde cívka. A říkal že tam měl i případ kdy kvůli tomuhle nakonec odešla i ŘJ. Takže nic moc...
Ford Focus 1.6 16V, 74kw, r.v.99

Obrázek

TitanArmy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

cukání, slabý výkon atd.. pomooooc

Příspěvek od TitanArmy » 18.09.2009 11:18

Zdravím vás všechny. Jsem tady nováček a potřeboval bych pomoc(bratr). Brácha si v Ostravě koupil Ford Focus 1.6 (1999 r.v.). Najelo se s ním cca 400km od koupi a něco začalo zlobit. Stalo se to, že se s autem někam zajelo, zaparkovalo(vše O.K.) a při zpáteční cestě (hned po rozjetí) auto ztratilo výkon a při sešlápnutí plyn. pedálu výfuk(prdí).A asi to i špatně spaluje, protože jde z výfuku smrad. Jede to jak na 3 válce... Auto jsme zavezli do servisu(ne FORD). Tam to dali na diagnostiku a prý vše O.K. Vyměnili palivový filtr, dali nové svíčky , ložiska v před. kolech(bylo nutné je vyměnit). Ale pořád neví, co s tím je. Nemáte někdo radu, nebo nějakou zkušenost? :( Prosím nezlobte se na mně, pokud to zde už někde je.... Děkuju za pochopení. Z Ostravy zdraví Marián(TitanArmy)

Třeba je tu mezi vámi jeho bývalý majitel. SPZ 5T2 9305
Ford Focus 1,6 74kw r.v. 1999

gargulakj
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gargulakj » 18.09.2009 14:48

Všichni tu vždycky radí.... svíčky, kabely, cívka... a svíčky jedině origo od fordu MOTORCRAFT!!
Focus r.v. 2002, 1.6 benzín, 74KW
Focus r.v. 2010, 1.6 benzín, 74KW

TitanArmy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TitanArmy » 18.09.2009 18:38

svíčky vyměněny a origo.

maniak.dj
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maniak.dj » 24.09.2009 11:01

Pokud to jede na 3 válce tak je potřeba ke svíčkám koupit i cívka ... malá černá krabička z který vedou kabely ke svíčkám cena zhruba 2tis :wink: ale to uz tady bylo řečeno mockrát ....
Moje:Ford Focus 1.8i Zetec 16V Combi 85kw, r.v. 1999
Přítelkyně:Ford Ka 1.3i 44kw, r.v. 1997 (Piškot)
Obrázek
Moje webové stránky: Obrázek

maniak.dj
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maniak.dj » 24.09.2009 11:03

Jinak mi ten motor taky škube ... cívka i svíčky měněny před půl rokem, ale neorigo svíčky, to jsem o tom věděl ještě prd. Zkusim ted ve Fordu koupit origo Motorkraft a uvidim. Jinak měl jsem to na vyčištění škrt. klapky, volnoběžnýho ventilu a chcípání zmizelo, vyset otáčky přestaly, spotřeba klesla, jen kdyby to sem tam neškubalo ... ale to zkusim těma svíčkama pořešit :wink:
Moje:Ford Focus 1.8i Zetec 16V Combi 85kw, r.v. 1999
Přítelkyně:Ford Ka 1.3i 44kw, r.v. 1997 (Piškot)
Obrázek
Moje webové stránky: Obrázek

gargulakj
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gargulakj » 24.09.2009 14:08

Tak to bych si mohl nechat taky vyčistit... občas se mi to taky přidusí při dojezdu ke křižovatce.. a jinak škubat by ti to mohlo i kvůli kabelům.. mě třeba jeden kopl když jsem měl nastartované a otevřenou kapotu :) asi probíjel už :)
Focus r.v. 2002, 1.6 benzín, 74KW
Focus r.v. 2010, 1.6 benzín, 74KW

TitanArmy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TitanArmy » 30.09.2009 18:53

Tak lidi bylo to cívkou, ale je tu další problém. Výkon nulový- při rozjezdu na 1,2,3 stupeň je auto neuvěřitelně líné. Zajímavé je, že na dálnici to klidně jede 140 více jsem nezkoušel, ale nedej bože aby byl kopec. Předjíždělo mě i plné nákladní auto. Ostuda jak ... V servisu zatím zkoumají co by to mohlo být, ale už měnili i váhu vzduchu... prý by to mohl být ještě katalyzátor( to pochybuju celý komplet je tam nový)... Svíčky nové, olej nový, cívka nová.... Ale kolísání otáček taky pořád blbne... dojezdy na křižovatku jako nějaký amatér na plný kotel. Zvednou se při vyřazení až na 3000 ot/min........No je to záhada.

sebi
Nováček
Nováček

Příspěvek od sebi » 01.10.2009 05:58

To TitanArmy: Tak to jsem zvědav čím to bude, protože kopce pro mé fofo jsou také katastrofa, a to můžu mít zařazenou klidně i 3-ku. Motor řve jak blázen a já si jen říkám, aby ten kopec už skončil, fakt trapas. S tím už bojuju pár let a nic :) Jinak měněná spojka, výfuk střední a koncový díl, atd. Mnohokrát jsem nadával, že pujde z domu!!! Jinak jezdím i s jinými služebáky, např. Golf, Renault stejné kubatury a proto můžu porovnávat a v nich jsou motory mnohem pružnější, a proto mě to taky tak štve. :)

Petr

Fofo 1,6 16V, r.v 99

TitanArmy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TitanArmy » 01.10.2009 10:35

no... vidím, že se s tímhle asi ještě nikdo nesetkal... Asi to auto vrátím.

TitanArmy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TitanArmy » 03.10.2009 12:04

chjo

Odpovědět

Zpět na „Motor“