Formule 1 - F1
-
- Junior
Re: F1
Cpe se to tam mimo jiné proto, aby když už do vývoje F1 automobilky dávají tolik pěněz, aby to taky k něčemu bylo i jinde než v F1. Kosmické materiály, vysokorychlostní aerodynamiku ani možnost točit motor do 30-ti tisíc otáček v běžném autě nevyužijete... KERS však ano.globe píše:moc nechapu proc to [kers] tam cpou .. jestli je v tom krome ekologie i Bernieho snaha o vic dramaticnosti (predjizdeni)
Jestli to pomůže předjíždění, to je otázkou, ale vše nasvědčuje tomu, že ano. V Melbourne KERS příliš velkou výhodou nebyl a proto někteří s jeho nasazením nijak nepospíchali. Určitě to učiní závody zajímavější (není to první ani poslední motorsport, kde je povolen "overburst"), zvlášť když třeba jeden stájový vůz pojede s tím a druhý bez toho.
-
- Junior
Jakým spekulacím?mario píše:já to beru ale kdyby to aspoň měly všechny týmy a ne jen někdo , to jen nahrává spekulacím
Některé stáje např. posílají do závodu jedno auto s KERS a druhé bez něj... ono totiž není tak úplně jednoznačné, zda je vždy výhodou, např. proto, že pokud z vozu sundáte KERS, můžete si vybrat, kam přesně ten balast k dorovnání minimální povinné hmotnosti dáte - můžete tak zlepšit vyváženost monopostu (lepší ovladatelnost, vyrovnané opotřebení pneu apod.)
- globe
- Test driver
a to je presne to, co se mi osobne nelibi .. tohle je zalezitost, ktera pro me nici pojem "formule 1" .. uz to proste neni co to byvalo .. a pokud to bude pokracovat timto smerem, prestavam se tesit na dalsi sezony ..
-
- Junior
Je to tak... čistě z hlediska nejlepšího času na kolo je nejvýhodnější to rozložit na všechny začátky rovinek s tím, že čím delší rovinka, tím více se tím získá. Situace se samozřejmě mění při přímých soubojích... lze to používat i k útoku i k obraně. Taky tím lze asi kompenzovat i drobné jezdecké chyby...jamaka píše:presne tak - teraz v zavode to bolo vidno ako si to mozu davkovat, Hami to pouzil celkom tusim tri krat v jednom kole - 2 krat pri vyjazde zakruty a raz ked chcel predbiehat.
-
- Junior
Nechápu. Co to bývalo a už není? Více než polovina závodů minulou sezónu i letošní první závod byly plné soubojů. V čem je problém? Pusttě si třeba ten výše uvedený Dijon 1979 celý, bez sestřihů ... moc se tam toho jinak neděje, pro většinu lidí nuda.globe píše:a to je presne to, co se mi osobne nelibi .. tohle je zalezitost, ktera pro me nici pojem "formule 1" .. uz to proste neni co to byvalo .. a pokud to bude pokracovat timto smerem, prestavam se tesit na dalsi sezony ..
- globe
- Test driver
je to muj osobni pocit .. nedokazu to poradne ani popsat ..proste uz tohle pro me prestava byt formule jako takova, na kterou jsem byl zvyklej a na kterou jsem se rad koukal..
Bernie se do toho zacina s*at cim dal vic, pred kazdou sezonou se vymysli nejaka nova pravidla, ktera to akorat zprzni .. fanousek, ktery kouka na zavody jen obcas, v tom musi mit naprostej gulas a zmatek ..
Bernie se do toho zacina s*at cim dal vic, pred kazdou sezonou se vymysli nejaka nova pravidla, ktera to akorat zprzni .. fanousek, ktery kouka na zavody jen obcas, v tom musi mit naprostej gulas a zmatek ..
- HORST
- Test driver
Ale ja jsem nepsal, ze je april
Dnes totiz neverim ani sam sobe, mam pocit ze loni v tento den jsem se take na neco priserne chytl tady na foru a od te doby jsem opatrny.
Az skocim vecer na pivko, tak urcite dostanu do kryglu Birella!

Dnes totiz neverim ani sam sobe, mam pocit ze loni v tento den jsem se take na neco priserne chytl tady na foru a od te doby jsem opatrny.
Az skocim vecer na pivko, tak urcite dostanu do kryglu Birella!