Z čeho postavit domek?

Moderátor:Quickie
Odpovědět

Z čeho postavit domek?

1.Zděný(cihla,ytong)
78
68%
2.Montovaný – Canaba
3
3%
3.Systém Durisol
5
4%
4.Dřevostavba
28
25%

Celkem hlasů: 114

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Z čeho postavit domek?

Příspěvek od Mira » 09.02.2011 20:37

Mám dotaz, narazil jsem na následující popis realitní kanceláře a vzhledem k tomu co tady čtu, jste někteří v oboru jako kovaní:

Nabízíme výstavbu pasivního (nízkoenergetického) bungalowu 4+kk - zast. pl. 98 m2, užitná pl. 80 m2 (nebo i jiného - dle Vašich představ). Konstrukce železobetonová, zdivo z keramických prvků zateplené polystyrenem, ohřev vody a topení pomocí solární energie a tepelného čerpadla – systémy firmy Barx. EUROOKNA. Tento dům ušetří až 90% nákladů na teplo a ohřev vody oproti nákladům v běžném zděném domě. Bungalow bude napojen na elektřinu, obecní vodovod, plyn a kanalizaci. Výstavbu lze realizovat i klasickým způsobem z cihel Heluz nebo technologií dle Vašeho vlastního výběru. Výstavba trvá tři měsíce......
Zajímá mě váš názor z hlediska volby vytápění vůči použitým materiálům na stavbu, apod. Co vy na to? Není třeba zbytečné napojovat to na plyn???

Máme taky vysněný domek a tak se ptám, co kdyby :D
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 11.02.2011 07:25

pasivní dům a napojení na plyn - leda na vaření a pokud tedy nejsi gurmán, tak nechápu proč... Navíc plynová přípojka jsou taky investiční náklady :-(
Topení pomocí solární energie a tepelného čerpadla - hmmm, to je spíš reklamní slogan... pokud věříš tomu, že Ti tepelné čerpadlo vrátí na provozních nákladech investici, jdi do toho. Pokud si to umíš spočítat, zjistíš, že nerealizací určité části stavby ušetříš víc, než kdy protopíš.
Výstavba z čehokoliv za tři měsíce - hmmm, tak ty poslední tři měsíce měli napsat :mrgreen:

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 11.02.2011 11:23

Díky, ale jako laikovi jsi mi moc nepomohl. Právě od tebe jsem čekal trošku smysluplnější odpověď, protože tvé příspěvky na toto téma čtu poctivě a vidím, že v tom umíš chodit a "počítat" což já právě ještě neumím. Já kdybych si takové věci uměl sám spočítat, tak tady ten dotaz nenapíšu. Jednoduše jsem zkopíroval popis u toho inzerátu a dal ho tady abych si u některých věcí potvrdil svoji laickou myšlenku, že to není úplně O.K. a jde jen o lákání.
Laicky mi taky docvaklo, že plyn je blbost.

Když to řeknu jinak. Rád bych postavil v budoucnu pro 4členou rodinu RD typu přízemní bungalow (možná s obytným podkrovím, ale jen místnosti), samozřejmě za co nejlepší cenu, ale ne na úkor kvality použitých materiálů. Na začátku zainvestovat do moderních technologií co se vytápění a úspory energie týče .... atd. Taky co možná nejkratší možnou dobu výstavby.
Na internetu jsou tuny materiálů, ale jak říkám LAIK se ve všech těchto pojmech rychle ztratí ....
Nezlobte se proto za mé "stupidní" otázky na toto téma, které se budou i z úst třeba někoho jiného neustále opakovat.....
Je tedy lepší pro mě se tady vás zeptat, nebo si najít architekta, projektanta, který mi to bude schopen vysvětlit a hned při prvním sezení si neřekne o balík peněz za proběhlou diskuzi ...... Teprve se začínám zajímat. Do teď bydlíme v panel. bytě a chceme z něj pomalu vyletět ..... asi tak.
Díky.
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 13.02.2011 20:50

... ticho po pěšině ... setkal se už někdo se systémem: POROTHERM DRYFIX :?: :?:
http://stavba.tzb-info.cz/hruba-stavba/ ... ebnim-trhu

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 16.02.2011 09:13

Co člověk, to názor. Co vyhovuje mě, nemusí vyhovovat jinému. Já jsem zastánce těžkých staveb, s velkou tepelnou setrvačností. Jiní zastávají názor, že tlusté stěny jsou minulostí a stačí izolace. Já projektovým úsporám nevěřím. Protože nikdo nežije v domě, kde neotvírá dveře, okna, aby teplo neproudilo ven či mezi místnostmi. A teplo je svině - šíří se všemi směry, takže vize, že budeš vytápět jen obývací pokoj a ostatní temperovat je nesmyl. Zdrojem tepla v obýváku pak vytápíš obývák a temperuješ, protože teplo se šíří všemi směry. A přitom máš v pytli návrh teplot pro vytápění, protože jsi změnil podmínky.... On způsob užívání domu je dost klíčový a to projektant nemá v PC. Je rozdíl, jestli budeš mít dům jako noclehárnu - ráno odjedeš do práce a večer přijedeš nebo jestli tam bude máme na mateřské s prcky...
Prožil jsem si jednu stavbu RD, u sousedů koukal na dřevostavbu a Velux. Cenově jsme si karty moc neukazovali, ale cenové kalkulace na svůj dům jsem měl na několik technologií. A materiál jsem nakupoval taky...

K tomu lepení cihel na pěnu - teoreticky, nemusíš použít u broušených cihel žádné pojivo. Nicméně, při zdění duté cihly se používá ten samý princip, co je ukázaný u pěny. Prostě dvě kolejničky... Pokud se to správně udělá, je malta vysoká 1 cm a všechny spáry jsou stejně široké...

A češi jsou jeden z mála národů v evropě, který kvůli viděně úspory na vytápění provede takové investiční náklady, že je v životě nedostane zpět....

Prostě použij tu technologii, která Tebe vyjde nejlevněji a nejvíc v ní věříš.

A bohužel nemůžu reagovat ihned, kde jsou to doby, kdy jsem forum četl denně...

Seat Altea XL-prodáno

vitut
Člen klubu
Člen klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitut » 18.02.2011 00:17

Mira: Postavili jsme pred rokem zdeny bungalow z Porothermu. Odklonili jsme se od projektu v systemu vytapeni, puvodni projektovane elektricke topeni v podlaze jsme nahradili technologii, na kterou se vztahuje projekt Zelenych dotaci. Osadili jsme solarni akumulacni nadrz, do ktere vytapime automatickym kotlem na pelety, solarnimi panely (mame 3 panely) a zaloznim zdrojem (el. patrona na nocni proud). Pripravena voda se vyuziva k vytapeni a k ohrevu vody v externim zasobniku TUV. Cely system je rizen ekvitermem, navic si automatika sama urci, odkud brat teplo.
Prezili jsme prvni zimu a muzu trochu bilancovat. V nejvetsich mrazech (bylo cca -15 °C) protopime cca 1 pytel pelet denne (80 Kc), kdyz je kolem 0 °C a zasviti slunce, klesa spotreba pelet na cca 1/2 pytle denne. Koncem podzimu, kdy bylo venku jeste kolem +10 °C a zasvitilo i slunicko, nebylo treba vytapet jinak nez solarnim systemem.
Na cely system vytapeni jsme dostali dotaci z SFZP, coz nam uhradilo temer 2/3 porizovaci ceny celeho topeni. Nicmene i bez dotaci jsou naklady na porizeni i vytapeni docela unosne (kotel na pelety 60 tis. Kc, solarni zasobnik 15 tis. Kc, 1 panel cca 15 tis. Kc, ridici system cca 30 tis. Kc).
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004

byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

Obrázek

Damon
Test driver
Test driver

Příspěvek od Damon » 10.03.2011 22:48

Mám velkou prosbu,máme jako souseda ústřednu telefoniky O2. Potřebuji jejich souhlas s umístěním stavby. Máme už skoro vše akorát nejsem schopný se u této firmy probojovat na jakési oddělení správy nemovitostí aby mi poslali souhlas. Nemáte někdo známého nebo radu kam se konkrétně obrátit? Už jsem volal snad na všechny jejich 800 a 840 atd a nakonec slíbili že se mi někdo ozve do 3 dnů a nic. :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:
Díky
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 10.03.2011 23:53

prodej 0,5m pozemku manzelce , tim se stane soused ona a souhlas od 02 nepotrebujes .akhle to vyresil znamej kdyz mu nechtel soused povolit stavbu . pak si sel stezovat ze nebyl povolanej jako ucastnik rizeni a oni mu rekly ze na parcele manzelky se nestavi ze jeho souhlas nepotrebujou a mel po pr...i , protoze mu rikal ze chce za souhlas penize a on s nim takhle vyjebal .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 10.03.2011 23:59

a dalsi dotaz , je nejak dane jake mistnosti na jakou svetovou stranu ? vim jen ze co nejmin oken na sever ale jestli obyvak na zapad (kvuli odpolednimu slunci ) nebo na vychod , protoze na druhe strane (zapadni ) je sice malo frekventovana silnice ale presto cas o casu tudy nekdo projede .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

hustolez
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hustolez » 11.03.2011 00:15

Focus 2.0TDCi 2005 Titanium blue aquarius
Obrázek
Obrázek

Damon
Test driver
Test driver

Příspěvek od Damon » 11.03.2011 13:47

Já nepotřebuji dokumentaci sítě ale souhlas s umístěním stavby ke stavebnímu řízení jakož to souseda.

Foki dobrý ale jsme majitelé společní.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 14.03.2011 08:09

foki píše:a dalsi dotaz , je nejak dane jake mistnosti na jakou svetovou stranu ? vim jen ze co nejmin oken na sever ale jestli obyvak na zapad (kvuli odpolednimu slunci ) nebo na vychod , protoze na druhe strane (zapadni ) je sice malo frekventovana silnice ale presto cas o casu tudy nekdo projede .
Dané to je. Jmenujete se to škola-učení Feng sui. :D

Nicméně, obecně - východ - studený pokoj, západ - teplý pokoj.

Seat Altea XL-prodáno

spoofan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od spoofan » 14.03.2011 08:15

vychod loznice, zapad spolecne mistnosti (obyvak, jidelna...). V loznici teplo nepotrebujes a rano te vzbudi slunicko. A pres den bude v obyvaku hezky svetlo. A uz kvuli te silnici na zapad bych tam loznici nedaval...obyvaku nebo kuchyni silnice az tak vadit nebude.
Byl FF II 2.0 TDCI, je Seat Leon 1M 1.6 16V

PeS
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od PeS » 14.03.2011 15:20

foki píše:a dalsi dotaz , je nejak dane jake mistnosti na jakou svetovou stranu ? vim jen ze co nejmin oken na sever ale jestli obyvak na zapad (kvuli odpolednimu slunci ) nebo na vychod , protoze na druhe strane (zapadni ) je sice malo frekventovana silnice ale presto cas o casu tudy nekdo projede .
Proč všichni nechtějí okna na sever ? Ze severu je nejlepší světlo. Mít okna na jih nebo jihozápad
je peklo. V zimě vyleze sluníčko a oslňuje, v létě se nedají otevřít kvůli vedru zvenčí. Bez klimy se
tam nedá žít.

Alonso68
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alonso68 » 16.03.2011 08:50

Ahoj,
řešíme přípojku vody. Vodovodní řád je na druhé straně místní komunikace, místní správce VAK bude dělat protlak pod silnicí. Chce po nás "vypípání" rozvodů telefonu a elektriky. Nevíte, coto přibližně stojí a jak dlouho se na to čeká?
FF Combi 1.6 16V 2004 Silver 
C-max 1,6 benzin 2009 Blue
Škoda Yeti 1,4 TSI 2012

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“