Příspěvek
od Eidž » 16.02.2011 09:13
Co člověk, to názor. Co vyhovuje mě, nemusí vyhovovat jinému. Já jsem zastánce těžkých staveb, s velkou tepelnou setrvačností. Jiní zastávají názor, že tlusté stěny jsou minulostí a stačí izolace. Já projektovým úsporám nevěřím. Protože nikdo nežije v domě, kde neotvírá dveře, okna, aby teplo neproudilo ven či mezi místnostmi. A teplo je svině - šíří se všemi směry, takže vize, že budeš vytápět jen obývací pokoj a ostatní temperovat je nesmyl. Zdrojem tepla v obýváku pak vytápíš obývák a temperuješ, protože teplo se šíří všemi směry. A přitom máš v pytli návrh teplot pro vytápění, protože jsi změnil podmínky.... On způsob užívání domu je dost klíčový a to projektant nemá v PC. Je rozdíl, jestli budeš mít dům jako noclehárnu - ráno odjedeš do práce a večer přijedeš nebo jestli tam bude máme na mateřské s prcky...
Prožil jsem si jednu stavbu RD, u sousedů koukal na dřevostavbu a Velux. Cenově jsme si karty moc neukazovali, ale cenové kalkulace na svůj dům jsem měl na několik technologií. A materiál jsem nakupoval taky...
K tomu lepení cihel na pěnu - teoreticky, nemusíš použít u broušených cihel žádné pojivo. Nicméně, při zdění duté cihly se používá ten samý princip, co je ukázaný u pěny. Prostě dvě kolejničky... Pokud se to správně udělá, je malta vysoká 1 cm a všechny spáry jsou stejně široké...
A češi jsou jeden z mála národů v evropě, který kvůli viděně úspory na vytápění provede takové investiční náklady, že je v životě nedostane zpět....
Prostě použij tu technologii, která Tebe vyjde nejlevněji a nejvíc v ní věříš.
A bohužel nemůžu reagovat ihned, kde jsou to doby, kdy jsem forum četl denně...
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno