zatekanie do auta fofo2

Odpovědět
miro
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Re: Zatékání u pátých dveří

Příspěvek od miro » 20.07.2009 16:47

idolezal píše:Dobrý den,
možná má někdo stejný problém a dokáže poradit. Mám FF comby rv 2007 a asi po půl roce jsem si všiml že mi po prudkém dešti během jízdy prosakuje voda někde u pátých dveří - levý sloupek je nad tím plastovým krytem mokrý. Byl jsem v servisu, zalepili spáry okolo levého pantu pátých dveří silikonem. Od té doby do auta teče při každém dešti, tedy nejenom když je auto v pohybu. Dokonce už voda kape i mřížkou v tom sloupku u pátých dveří. Napdá mě jedině svár pod tou černou krytkou na střeše a nebo pod světlem.
Stalo se vám něco podobného?
Děkuji, Ivoš
mne uz menili aj ciernu stresnu listu a mechanik mi povedal ze tam chybal kus tmelu ale tieklo to aj nadalej :-( auta sa uz nezvaraju ako niekedy ale boduju a preto sa vsade dava tmel a ked nie je vsade voda si najde cesticku je to viac menej na nahode ci sa to podari najst alebo nie mne uz netecie tak velmi iba obcas mam po silnom dazdi troch vody na pravej strane kufra pod kobercom uz som to prestal riesit lebo v priebehu zaruky sa to nepodarilo a teraz nebudem za to platit. pockam kym to zacne hrdzaviet a potom to budem reklamovat :mrgreen:
Ford FOCUS II 1.6 16v Duratec Ti - VCT ghia (115 k) 2006 K&N Air Filter
Obrázek
Obrázek

veen
Nováček
Nováček

Re: zatekanie do auta fofo2

Příspěvek od veen » 30.07.2009 09:46

Ahojte,
pripájam svoju skúsenosť so zatekaním do kufra (focus II). V mojo prípade som zistil, že mi voda zateká okolo skrutky, ktorou je zozadu prichytený zadný nárazník. Pre orientáciu sú to tie dve skrutky čo zbadáte, ked otvoríte kufor. Povolil som nárazník, trocha silikónu, pre istotu som pretesnil aj tú štvorcovú dieru, ktora je tesne vedľa. Zatial OK. Uvidím, ked prídu väčšie lejaky...
focus II 1,6TDCI - GHIA, 80kW, CVT, (2006)

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 19.08.2009 07:52

Tak mám za sebou první a doufám, že zároveň i poslední reklamaci auta. Při dešti zatékalo do kufru, na pravé straně, voda stékala jak po vnější, tak i po vnitřní straně tapecírunku a zůstávala na podlaze, kam jsem dával papírové ubrousky, aby se měla do čeho vsakovat a nepůsobila další škodu. Vždycky když jsem auto myl, nebo někde zmoklo, jsem je musel vyměnit, protože se daly ždímat. Byl jsem z toho nervózní, protože po přečtení této diskuze, jsem zjistil, že přijít na to odkud to teče nebude žádná sranda. Nechtěl jsem jet do servisu, dokud nebudu vědět, kde je probém, abych se vyhnul tomu, že s tím budou sáhodlouze experimentovat v myčce, a stejně na nic nepřijdou. Tak jsem nejdřív sundal světlo a oblepil jsem ty gumové krytky, co tam jsou izolepou.Výsledek nula. Tak jsem oblepil celé světlo - zase beze změny. Tak jsem vzal fresh fólii, a oblepil jsem s ní celé světlo a i mezeru mezi pátými dveřmi a střechou, ale zase tam bylo mokro, při čemž už jsem se naštval a s myšlenkama na výměnu auta jsem se vydal do servisu reklamovat. Tam jsem je upozornil, že nám to zkomplikovalo dovolenou (když nám tam hodně napršelo), a že že jsem už volal na ČOI, abych si zjistil, jaká jsou moje práva,co se týká požadavku na výměnu auta za jiné (všechno pravda). Řekl jsem jim, že u opravy chci být osobně přítomen (abych věděl co je za problém, v případě že by to bylo něco vážného, nesouhlasil bych s opravou a chtěl bych auto vrátit), a že chci, aby postupovali následovně: nejdřív rozebrat plasty na vnitřní straně kufru, aby byli vidět plechy, pak si někdo (třeba i já) sedne do auta a někdo ho bude z venku polévat ať se teda vidí, kde to netěsní. Servis se k tomu postavil vstřícně a objednal mě. Když jsem tam znova přijel, mechanik teda rozebral ty plasty a zajel na wapku,kde se zavřel do kufru a pracovník...
Naposledy upravil(a) FUGAS dne 19.08.2009 08:06, celkem upraveno 1 x.
bylo: Ford Focus II 1,6 16V, 5dv., r.v. 2009
je: BMW 323i coupe

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 19.08.2009 08:03

Neskutocne,akym stylom si riesenie tohoto problemu rozbehol a cudujem sa,ze Ta neposlali slusne do prdele,ako byva zvykom,ale asi boli z teba taky prekvapeny,ze nemali sancu inac reagovat.
Len nejako si sa v pisani sekol a chyba mi tam zaver :roll: Ako to teda dopadlo,lebo je to riadne napinave :wink:

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 19.08.2009 08:05

... z té wapky začal na auto sříkat vodu. Za chvíli jsem viděl, že má mechanik mokrou ruku a že tam začalo téct. Zjistili jsme teda kudy to teče do kufru, ale ještě jsme nevěděli, kudy se voda vůbec dostává dovnitř. Přijít na to ještě chvíli trvalo, zkoušeli jsme různá místa, ale nevěděli jsme kudy. Tak se přestalo stříkat wapkou, mechanik vzal flašku s gumovou hadičkou a začal lít na různá konrétní místa jako třeba pant dveří. On poléval a já koukal do kufru a říkal jsem jestli teče, nebo nebo ne. A nakonec bingo! Přišli jsme na to, že voda teče škvírou, kde na se na konce té střešní lišty napojuje plech střechy na karosérii, tahle škvíra má být vytmelená, ale u mojeho auta ten tmel chyběl. Bylo to vidět i vizuálně, když člověk porovnal, jak to vypadá na levé a pravé straně, tak tam byl rozdíl. Takže mě objednali na opravu, protože museli demontovat tu lištu, a protože je samolepící, tak objednali novou. Pak jsem přijel na definitivní opravu, kde došlo k přetmelení té spáry, takže doufám, že tam už nepoteče, i když jsem to ještě nezkoušel, ale věřím tomu, protože teď už vizuálně nemá ta voda kudy téct. Píšu to hlavně proto, že je tu pár lidí, co má podobný problém (třeba Miro), tak jim to třeba pomůže v řešení problému. Jinak bych chtěl i pochválit přístup servisu Charouz Kladno, kde udělali všechno, co jsem po nich chtěl a ještě souhlasili, že po dobu opravy budu u auta.

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 19.08.2009 08:09

Nevešlo se mi to všechno do jednoho příspěvku, takže jsem to musel rozdělit. Teď pro upřesnění dvě fotky, na první je vidět, kudy voda tekla dovnitř do auta a na druhé, kde pak vytékala v kufru...
Přílohy
P8052201.JPG
P8052195.JPG

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 19.08.2009 08:11

No paradicka. Takze to len zasilikonoval ci co s tym spravili?

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 19.08.2009 08:14

Hmm,dobre.Snad to pomoze aj ostatnym s podobnym problemom.
A tvoj "ohnivy" pristup nech je navodom,ako sa treba spravat k neochotnym a arogantnym a premudralym servisakom :lol:

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 19.08.2009 08:21

Žirafak: Přijel jsem do toho servisu celkem naštvaně, ne že bych na ně řval, vím že oni za to nemůžou, ale nechtěl jsem aby to brali na lehkou váhu, že mě nějak odbydou, tak jsem je hned upozornil, že jako fyzická osoba mám dle zákona do 6 měsíců od koupě nárok si vybrat mezi opravou, nebo výměnou výrobku, že to sice tak hrotit nechci, ale jestli to bude něco vážného tak to budu požadovat. Chybějící kousek tmelu nepovažuju za vážnou závadu, tak jsem jim dal šanci a uvidíme, od té doby auto do styku s vodou nepřišlo, ale jak jsem psal, podle toho co jsem viděl, věřím, že už tam nepoteče. Jinak servisák nebyl ani neochotný, ani arogatní, spíš naopak, ale nedal jsem mu v podstatě šanci moc toho říct...

TripleJay: Spravili to nějakým karosářským tmelem, je to i přelakované. takže to ani není vidět...

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 19.08.2009 08:33

Ja toto praveze schvalujem.Netreba im dat ani sancu,aby zacali mudrovat oni. :idea: :wink:

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 24.08.2009 17:40

Řešil bych to úplně stejně, protože úplně stejně řeším cokoliv jiného 8) Jsem cholerik, což o mě tvrdí jiní, já to tak ani nevidím, ale o to nejde jestli je někdo cholerik nebo ne. Musíš mít nejdřív v palici a pak můžeš být i cholerik. Po někom řvát nemá cenu, pokud nemáš žádné trumfy. Fugas má každopádně palec nahoru :wink:

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 25.08.2009 10:35

Dneska jsem umyl auto, měl jsem k tomu zahradní hadici, takže jsem na to různě a docela dlouho stříkal, ze všech možných úhlů, a výsledek je, že v autě nebyla ani kapička :)

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 25.08.2009 10:55

Gratululu k výsledku a k tvojí důslednosti :wink:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 21.01.2010 17:09

postak píše:Tak řeším dilema, a nejlépe mi poradi asi Zirafak, poněvadž ten zázračné lišty na páté dveře hatchbacku vlastní. Můj mechanik z Fordu mi tvrdí, že lišty které po něm chci, se začaly montovat až na facelifty a tudíž neví, jestli mi to bude sedět. Zirafak mám si to objednat ? Bude mi to sedět nebo páté dveře rv.06 jsou jiné než dveře rv.08 ???? :? Předem děkuji za odpověď. Jinak cena je 295 kč/ks, kdyby někdo z ČR chtěl vědět cenu.
Nasel jsem informaci o techto listach, tak jsem dnes zajel do dvou ford salonu a ani v jednom o nicem takovem nevedeli. Muzete mi napsat, kde jeste to koupili, pripadne nejake oznaceni toho dilu?
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 21.01.2010 17:50

Vo Forde 1539801 1539802

Odpovědět

Zpět na „Focus - karoserie 2004 - 2011“