Zástěrky, lapače nečistot
- Quickie
- Moderátor
Re: Lapače nečistot - zbytečnost?
Jairo.. ja som tiež musel dávat dole kolesá ked som montoval zadne lapače. Inak som to nedokazal 

- Jairo
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Zasterky mam kupene,ale nechce sa mi davat dole kolesa. No asi to inak nepojde.
Tak mi dajte nejaky tip cim najlepsie vyvrtam dierku na ten 2 srobik. Predpokladam,ze sam srob to celkom dobre nedokaze.
dik za info
Tak mi dajte nejaky tip cim najlepsie vyvrtam dierku na ten 2 srobik. Predpokladam,ze sam srob to celkom dobre nedokaze.
dik za info
Bol - Ford Focus 1.6 16V HB 1999 Zelena metaliza

- madbugie
- Zkušený
jairo ja ked som montoval zadne tak som tu demontaz obisiel tak ze som auto hodil na zdvihak tym padom koleso islo nizsie a uz sa to dalo namontovat... mam taky srobovak co sa da "zalomit" do praveho uhla... a s tym sa to dalo v pohode...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

- Radegast
- Junior
Já jsem to vyřešil tím, že jsem počkal až jsem přezouval letní za zimní
Ikdyž jsem je měl už 3 měsíce koupené, tak se mi nechtělo jen tak zbytečně sundávat kola, takže jsem si ty tři měsíce počkal. Když to bylo 3 roky bez zástěrek tak mě ty tři měsíce nerozházely. Teď akorát čekám na déžď , abych zjistil jestli to mělo smysl

Ikdyž jsem je měl už 3 měsíce koupené, tak se mi nechtělo jen tak zbytečně sundávat kola, takže jsem si ty tři měsíce počkal. Když to bylo 3 roky bez zástěrek tak mě ty tři měsíce nerozházely. Teď akorát čekám na déžď , abych zjistil jestli to mělo smysl

FoFo II Combi Ghia 1,6 TDCi 80kW Dark Grey 05/2005

- tomason
- Test driver
nevim jak vy ,ale já je nemám a mam kastli zasranou v létě od asfaltu takže je budu muset koupit 

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Jozef
- Pokročilý
Pri tom hlasovani mi chyba dalsia moznost: Mam, ale dam je dole ...
Zasterky mam a vdaka zadnym som si rozbil zadny naraznik
Pri cuvani, ked som otacal auto na nespevnenej ploche, som zavadil - iba skrtol zadnou zasterkou o jeden z travy vycnievajuci kamen. Kedze tie moderne zasterky su "pruzne", ako kus fosne (nic lepsie ma nenapadlo
), tak som s nou strhol lavu stranu naraznika (povolili plastove nity na plastovom narazniku). Volakedy tie lapace boli gumene a teda ohybne. Dnesne su plastove a napevno uchytene s plastovym naraznikom.
Rozbite plastove nity som nahradil kovovymi skrutkami - samorezkami. Drzi to dobre, len mi asi v nejakom falci ostalo nieco uvolnene, takze teraz mi to pri stovke hrkoce
Najblizsie idu zadne zasterky dole. Mozno ich dam naspat na zimu. Mozno.
Zasterky mam a vdaka zadnym som si rozbil zadny naraznik

Pri cuvani, ked som otacal auto na nespevnenej ploche, som zavadil - iba skrtol zadnou zasterkou o jeden z travy vycnievajuci kamen. Kedze tie moderne zasterky su "pruzne", ako kus fosne (nic lepsie ma nenapadlo

Rozbite plastove nity som nahradil kovovymi skrutkami - samorezkami. Drzi to dobre, len mi asi v nejakom falci ostalo nieco uvolnene, takze teraz mi to pri stovke hrkoce

Najblizsie idu zadne zasterky dole. Mozno ich dam naspat na zimu. Mozno.
- brava
- Junior
To je teda smůla. Také moc nechápu, proč jsou zástěrky z tuhého plastu. Myslím, že by se určitě daly vyrobit z gumy, aby byly pružnější. Navíc si myslím, že by bylo praktičtější, kdyby byly rovné - ploché a ne jako misky. Těžko se dopátráme, co k tomuto řešení konstruktéry vedlo - můžeme se jen dohadovat, ale mě nic nenapadá
.

Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic

- KERF
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Nafotil jsem jaký má přední zástěrka účinek. Foto jsem tu dával už dřív. Bohužel jsem zjistil, že nejsou vůbec potřeba. Chrání před odletujícími kamínky jen lem blatníku a pár centimetrů za zástěrkou. Zbytek auta byl stejně špinavej a po zimně dobouchanej od kamínků jako bych tam ty přední zástěrky ani neměl...to je má zkušenost.
Ford Focus II, 1.6 Ti-VCT Sport, 2005, K&N Air Filter

- yuray
- Junior
Podla mna su zasterky humus, a to hlavne pre dizajn auta. Take, ktore by vhodne doplnali dizajn, som takmer ani nevidel. Ale komu ide o dizajn, si ich ani neda - videli ste ich na nejakom peknom automobilovom skvoste? Vhodne su tak pre off-roady a LKW. Z vonkajsej strany su vypukle a zakryvaju koleso, ktore naopak dizajn auta moze pozdvihnut.
Humus v sebe zasterky aj drzia - a to najma pocas zimy.. ked sa do nich nahrnie sneh, kratko nato sa z toho zacne tvorit kasovita hmota, ktora vie zamrznut a nasledne zasterky aj poskodit, mozno aj odierat pneu. Tak naco tento humus so sebou nosit? Navyse, ucinnost zasteriek je slaba. Kedysi som sice bol ich zastancom, ale dnes odporcom.
Humus v sebe zasterky aj drzia - a to najma pocas zimy.. ked sa do nich nahrnie sneh, kratko nato sa z toho zacne tvorit kasovita hmota, ktora vie zamrznut a nasledne zasterky aj poskodit, mozno aj odierat pneu. Tak naco tento humus so sebou nosit? Navyse, ucinnost zasteriek je slaba. Kedysi som sice bol ich zastancom, ale dnes odporcom.
-
- Test driver
konecne v tejto debate prichadza na moje slova

- madbugie
- Zkušený
ach vy ESTETICI 
samozrejme ak nekomu ide o cistu liniu auta tak zasterky eee...
ja ich tam mam aj v predu aj v zadu a nevadia mi... dokonca by som povedal ze pri pohlade zo zadu jemne rozsiruju spodok auta
(taky placebo efekt)
ale ine som chcel nesuhlasim s tym zeby neboli ucinne... velmi casto jazdim po ceste zajebabranej od blata (druzstevnici tade vyvazaju cca po pol kilometrovom useku na pole bordel) a odhadnem tak minimalne 50% ubytok spiny, resp. predtym som mal na dverach vyslovene kusy blata nalepene a teraz je to len blatovy povlak alebo prach alebo ako by som to definoval...
samozrejme kamienky lietaju aj nadalej mozno tak od konca vodicovych dveri ale lietaju tomu sa neda zabranit to by museli byt zasterky az po zem...
ono rozdiel bude u tych ktori maju na autach podlozky 3 cm cize to koleso je prilis vonku a zasterka ho uz tak nezachyti...
napr. ja mam zimne 15ky este asi o 1 cm utopenejsie ako letne a pohodicka... ziadne tvorenie namrazy na spodnom podbehu a pod. a staci do tej zasterky kopnut a pekne ten sneh odtial po jazde vypadne...

samozrejme ak nekomu ide o cistu liniu auta tak zasterky eee...
ja ich tam mam aj v predu aj v zadu a nevadia mi... dokonca by som povedal ze pri pohlade zo zadu jemne rozsiruju spodok auta

ale ine som chcel nesuhlasim s tym zeby neboli ucinne... velmi casto jazdim po ceste zajebabranej od blata (druzstevnici tade vyvazaju cca po pol kilometrovom useku na pole bordel) a odhadnem tak minimalne 50% ubytok spiny, resp. predtym som mal na dverach vyslovene kusy blata nalepene a teraz je to len blatovy povlak alebo prach alebo ako by som to definoval...
samozrejme kamienky lietaju aj nadalej mozno tak od konca vodicovych dveri ale lietaju tomu sa neda zabranit to by museli byt zasterky az po zem...
ono rozdiel bude u tych ktori maju na autach podlozky 3 cm cize to koleso je prilis vonku a zasterka ho uz tak nezachyti...
napr. ja mam zimne 15ky este asi o 1 cm utopenejsie ako letne a pohodicka... ziadne tvorenie namrazy na spodnom podbehu a pod. a staci do tej zasterky kopnut a pekne ten sneh odtial po jazde vypadne...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
+ 100 fordích koníkov

Nie zeby sa ma to tykalo, ale pokial viem, na SK su zasterky vzadu povinne. Opravte ma ak sa mylim.
-
- Test driver
sa mylis.uz od roku 2005 nie
si uz asi hodne dlho prec z SK 

- Anndy
- Test driver
No to napadlo aj mňa, tí čo majú rozširujúce podložky na kolesách, mozu byť zasterky neúčinné, proste nie sú tak široké.
Mne osobne sa dokonca zasterky páčia na aute. A tie čo ich nemajú (hlavne sériové) tak mne tam vyslovene chýbajú.
Ja mám zasterky takmer od začiatku, ale po 7 mesiacoch som si nevšimol (lupou som to ale neskumal) od kamienkov dobitu karoseriu. Iba na prednom nárazníku a kapote zatiaľ.
Mne osobne sa dokonca zasterky páčia na aute. A tie čo ich nemajú (hlavne sériové) tak mne tam vyslovene chýbajú.
Ja mám zasterky takmer od začiatku, ale po 7 mesiacoch som si nevšimol (lupou som to ale neskumal) od kamienkov dobitu karoseriu. Iba na prednom nárazníku a kapote zatiaľ.
zirafak: emigroval som v 2004-tom...doma som auto aj tak nemal takze som sa o to nezaujimal
inak byt to na mne - vzadu by som dal zasterky povinne, najma offroadom...neznasam ked ma predbehne, hned skoci na brzdu, vlecie sa predo mnou a cely face mam obsypany spinou atd.
4x4 maju vlastne hned za napravou naraznik ako Daewoo Matiz takze sa spina ani nema kde zachytavat...ako trebars u kombikov, kde je previs dlhsi
inak byt to na mne - vzadu by som dal zasterky povinne, najma offroadom...neznasam ked ma predbehne, hned skoci na brzdu, vlecie sa predo mnou a cely face mam obsypany spinou atd.
4x4 maju vlastne hned za napravou naraznik ako Daewoo Matiz takze sa spina ani nema kde zachytavat...ako trebars u kombikov, kde je previs dlhsi