Tonování autoskel - shrnutí na strane 1!
- cage
- Pokročilý
Re: Tonování autoskel
na stk jdu v dubnu
2009 tak snad projdu

Ford Transit Connect Long a Ford Tourneo Courier
-
- Test driver
silverwolf
Test driver
Tady máš pár postřehů a zkušeností:
- v Srbsku a Makedonií, ale v Německu a i ostatních státech EU ti i kartička s atestem je na dvě věci.
Němčouři mají přístroj, kterým měří propustnost světla a v případě, že nevyhovuje tož zabavují SPZtky a v lepším
případě folií strhneš na místě + dostaneš tučnou pokutu.
-dle § 36 zákona č. 341/2002 Sb. čelní sklo má mít propustnost 75% a ostatní okna 70% světla . Předpokládám že skla
( tedy fólie ) jsou homologovaná s atestem a ten atest nalepen na oknech. Je jinak dobré mít i certifikát od firmy,
která úpravu dělala. Jinak na STK, se řídí předpisem od expertů z MDČR (ministerstva dopravy ČR), že pokud sedí ve
vozidle osoba, tak jí policista musí jednoznačně vidět obličej a to za jakékoliv denní či noční doby (a ne až pomocí baterky,
když na ní bude svítit ). Tak samo to posuzuje Policie i v Německu.
K doplnění - Zatmavená zadní skla jsou výslovně podmínkou pro schválení aut kategorie N1. Tam je to vyložene NUTNÉ.
-nic v zlom, ale pochybujem, ze mas karticku s atestom aj na folie na prednych bocnych dverach... Toto ti ziadny
seriozny servis nevyda. Ja som nedavno menil auto, daval som si folie a chcel som aj na zadne dvere, na kufor (Golf 5)
rovnako tmave ako na bocnych zadnych dverach, hoci na karticke by bolo uvedene inac... Velmi slusne mi to odmietli
spravit, dokonca vraj poistovne sa toho chytaju (ako nakoniec vsetkeho) aby to vyuzili vo svoj prospech a nemuseli
platit za akukolvek skodu... Vraj by aj oni riskovali...???
Mam aj osobnu skusenost, syn mal na R-Megane folie na prednych dverach a v Bratislave ho stopli policajti a chceli mu
hned na fleku zobrat technicak... Ukecal ich iba na pokutu!!!, ( na Slovensku platí jiné předpisy )
- Všechny úpravy a opravy zasklení vozidel, které mají za následek snížení světelné propustnosti zasklení, je možné
provádět pouze za dodržení podmínek daných předpisem EHK č. 43, resp. směrnicí 92/22/EHS a musí podle nich být
schváleny. Podle těchto technických předpisů nesmí být celková propustnost světla čelního skla nižší než 75 % a
celková propustnost světla předních bočních skel nižší než 70 %.
Dodatečné úpravy provedené v souladu se schválením ministerstva musí pak být označeny na jednotlivých sklech
nálepkou, kde vedle informacích o výrobku je i schvalovací značka ATEST 8SD xxxx. Např. [img=http://img504.imageshack.us/img504/5158/atestaq7.th.jpg]
Obdobně se postupuje podle vyhlášky MDS č. 302/2001 Sb. o technických prohlídkách a měření emisí vozidel, kdy při
pravidelné technické prohlídce v STK musí být nesprávné ztemnění skel hodnoceno jako vážná závada - typ B, která
musí být ve stanovené lhůtě odstraněna.
Více zde
http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/ ... ozidel.htm,
Ale to je asi na diskusi v jiném vlákně
Test driver
Tady máš pár postřehů a zkušeností:
- v Srbsku a Makedonií, ale v Německu a i ostatních státech EU ti i kartička s atestem je na dvě věci.
Němčouři mají přístroj, kterým měří propustnost světla a v případě, že nevyhovuje tož zabavují SPZtky a v lepším
případě folií strhneš na místě + dostaneš tučnou pokutu.
-dle § 36 zákona č. 341/2002 Sb. čelní sklo má mít propustnost 75% a ostatní okna 70% světla . Předpokládám že skla
( tedy fólie ) jsou homologovaná s atestem a ten atest nalepen na oknech. Je jinak dobré mít i certifikát od firmy,
která úpravu dělala. Jinak na STK, se řídí předpisem od expertů z MDČR (ministerstva dopravy ČR), že pokud sedí ve
vozidle osoba, tak jí policista musí jednoznačně vidět obličej a to za jakékoliv denní či noční doby (a ne až pomocí baterky,
když na ní bude svítit ). Tak samo to posuzuje Policie i v Německu.
K doplnění - Zatmavená zadní skla jsou výslovně podmínkou pro schválení aut kategorie N1. Tam je to vyložene NUTNÉ.
-nic v zlom, ale pochybujem, ze mas karticku s atestom aj na folie na prednych bocnych dverach... Toto ti ziadny
seriozny servis nevyda. Ja som nedavno menil auto, daval som si folie a chcel som aj na zadne dvere, na kufor (Golf 5)
rovnako tmave ako na bocnych zadnych dverach, hoci na karticke by bolo uvedene inac... Velmi slusne mi to odmietli
spravit, dokonca vraj poistovne sa toho chytaju (ako nakoniec vsetkeho) aby to vyuzili vo svoj prospech a nemuseli
platit za akukolvek skodu... Vraj by aj oni riskovali...???
Mam aj osobnu skusenost, syn mal na R-Megane folie na prednych dverach a v Bratislave ho stopli policajti a chceli mu
hned na fleku zobrat technicak... Ukecal ich iba na pokutu!!!, ( na Slovensku platí jiné předpisy )
- Všechny úpravy a opravy zasklení vozidel, které mají za následek snížení světelné propustnosti zasklení, je možné
provádět pouze za dodržení podmínek daných předpisem EHK č. 43, resp. směrnicí 92/22/EHS a musí podle nich být
schváleny. Podle těchto technických předpisů nesmí být celková propustnost světla čelního skla nižší než 75 % a
celková propustnost světla předních bočních skel nižší než 70 %.
Dodatečné úpravy provedené v souladu se schválením ministerstva musí pak být označeny na jednotlivých sklech
nálepkou, kde vedle informacích o výrobku je i schvalovací značka ATEST 8SD xxxx. Např. [img=http://img504.imageshack.us/img504/5158/atestaq7.th.jpg]
Obdobně se postupuje podle vyhlášky MDS č. 302/2001 Sb. o technických prohlídkách a měření emisí vozidel, kdy při
pravidelné technické prohlídce v STK musí být nesprávné ztemnění skel hodnoceno jako vážná závada - typ B, která
musí být ve stanovené lhůtě odstraněna.
Více zde
http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/ ... ozidel.htm,
Ale to je asi na diskusi v jiném vlákně
- Miguelicek
- Test driver
Jak to tady tak čtu, tak mě seberou SPZ, techničák, řidičák i auto... 

- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No, furt to jsou jenom keci posbírané v jiných diskuzích - osobní zkušenost je k nezaplacení

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- vahala
- Nováček
Tak jsem se asi po týdnu četby tohoto vlákna
rozhodl pro autofolie Llumar. Na netu jsem našel firmu, která je lepí: http://www.autofolie-llumar.cz/.
Adresa: V Listnáčích 24, Praha 10 - Lipany.
Máte s nima někdo zkušenost, případně mi poradíte přímo nějakou jinou kvalitní firmu v Praze nebo okolí? Předem děkuji.

Adresa: V Listnáčích 24, Praha 10 - Lipany.
Máte s nima někdo zkušenost, případně mi poradíte přímo nějakou jinou kvalitní firmu v Praze nebo okolí? Předem děkuji.
Ford Focus kombi II, Trend 1,6 Duratec, barva béžová Chill, 10/2008
Fotogalerie
Tandemové seskoky padákem
Relative Team
Fotogalerie
Relative Team
- Fokal
- .
- Kontaktovat uživatele:
Ano, mám s nimi zkušenost, pár stránek dozadu jsem o nich psal
Asi před měsícem jsem si u nich nechal folie dělat a plná spokojenost, dobrá cena, dobrý přístup, vcelku mu to ani moc dlouho netrvá, max tak 3 hodiny. Jenom si vem něco na čtení a něco k pití, protože široko daleko tam nic neni, akorát park
Jinak vřele doporučuju 

ST150
- vahala
- Nováček
Fokal píše:Ano, mám s nimi zkušenost, pár stránek dozadu jsem o nich psalAsi před měsícem jsem si u nich nechal folie dělat a plná spokojenost, dobrá cena, dobrý přístup, vcelku mu to ani moc dlouho netrvá, max tak 3 hodiny. Jenom si vem něco na čtení a něco k pití, protože široko daleko tam nic neni, akorát park
Jinak vřele doporučuju
Díky za doporučení, taky teda využiju jejich služeb

Fotogalerie
Relative Team
Fotogalerie
Relative Team
- Fokal
- .
- Kontaktovat uživatele:
- vahala
- Nováček
Ještě nejsem úplně rozhodnutý. Jen vím že na přední boční radši nic a na zadní boční a boční kufr dám stejnou propustnost. Váhám mezi 20% a 5% ale tmavší to asi vyhrajou. A na zadní nedám zatím asi nic, protože tam přemýšlím o takové té průhledné reklamě.Fokal píše:Snad budeš spokojenKolik si dáš propustnost??
Fotogalerie
Relative Team
Fotogalerie
Relative Team
- Fokal
- .
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem váhal jestli dopředu něco dát nebo ne a nakonec jsem tam dal 50, zatim spokojenost, tak uvidíme, jestli s tim budou do budoucna problémy, ale snad ne, neni to skoro rozdíl oproti 70
Ale přes technickou to asi neprojde...

ST150
- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
budeš vypadat jako pick upvahala píše:Fokal píše:Jen vím že na přední boční radši nic a na zadní boční a boční kufr dám stejnou propustnost. Váhám mezi 20% a 5% ale tmavší to asi vyhrajou..

- vahala
- Nováček
FOCKI píše:budeš vypadat jako pick upvahala píše:Fokal píše:Jen vím že na přední boční radši nic a na zadní boční a boční kufr dám stejnou propustnost. Váhám mezi 20% a 5% ale tmavší to asi vyhrajou..![]()
![]()
![]()
a 50tka jsou vyhozené prachy.
Njn to se nedá nic dělat, na přední skla prostě nic nedám, když se to nesmí. Nemám náladu se pak dohadovat s pojišťovnou při případné havárii a sám platit celou škodu. O 50% jsem nikde nic nepsal, na zadek chci 20% nebo 5%.
Fotogalerie
Relative Team
Fotogalerie
Relative Team
- albi.11
- Junior
hele kolik to stoji v tom praglu nebo jaky mate zkusenosti s cenama???u nas mi to nabizeli max do 4tis.
- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ta 50tka byla pro fokala 

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
50tka je nejlepší poměr mezi fukčností a klidnou prohlídkou na stk.Snad.Pokud máš tu padesátku,tak na Tebe vidět je dobře a přitom necítíš to pálení od sluníčka.Podle toho jak dopadnu na stk,tak jí dám i na mondeo.....