rally
- Konik
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: rally
To jsou dvě rozdílné věci. Zastupitelstvo pouze povolí pořadateli průjezd obcí. Na pořadateli pak je, aby vhodným způsobem zabezpečil trať - vytyčil divácká místa, nebezpečné zóny, umístil podél trati traťové komisaře, apod. S tím už nemá dotčená obec nic společného.
Ford Focus MkIII Combi 1.6 EB (2014)
Renault Clio IV 1.2 (2014)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)
ex: Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Citroën C3 1.2 VTi (2015)
Renault Clio IV 1.2 (2014)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)
ex: Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Citroën C3 1.2 VTi (2015)
- tym
- Test driver
V tom se shodneme, jen jsou tu menší drobnosti... např.:
Matka dvou sester, které při nehodě přišly o život, chce žalovat pořadatele. Podle ní v místě, kde její dcery stály, nebyla bezpečnostní páska. Podle Pátla ale právě to znamená, že v takovém místě se stát nesmí. "Bohužel máme málo prostoru tyto věci lidem sdělit. S pravidelnými diváky, kterých je odhadem okolo 100 tisíc, problémy nejsou, ale vzdělanost ostatních ve vztahu k rallye je mizivá," řekl Pátl.
Blbost, jak má někdo panebože vědět, že když někde není páska, je to nebezpečné? Budu stát 150 m od trati, páska nikde, jsem tedy podle mluvčího FAS na nebezpečném místě?
V obci by pásky dle mě být měly, z psychologického hlediska je to na na první pohled zábrana a člověka upozorní, že za ní není bezpečno. Plus pořadatelé na dohled od sebe vybaveni píšťalkama, na nebezpečných místech.
Tady zjevně asi nebyly ani pásky, ani pořadatelé. Jinak by tam ta holčička ve věku 7 let asi nestála. Kdyby tam byli pořadatelé, mohli zachránit selhání rodičů a nemuselo se tohle stát. Pokud tedy rodiče o rallye věděli, ale asi jo..
.
Matka dvou sester, které při nehodě přišly o život, chce žalovat pořadatele. Podle ní v místě, kde její dcery stály, nebyla bezpečnostní páska. Podle Pátla ale právě to znamená, že v takovém místě se stát nesmí. "Bohužel máme málo prostoru tyto věci lidem sdělit. S pravidelnými diváky, kterých je odhadem okolo 100 tisíc, problémy nejsou, ale vzdělanost ostatních ve vztahu k rallye je mizivá," řekl Pátl.
Blbost, jak má někdo panebože vědět, že když někde není páska, je to nebezpečné? Budu stát 150 m od trati, páska nikde, jsem tedy podle mluvčího FAS na nebezpečném místě?
V obci by pásky dle mě být měly, z psychologického hlediska je to na na první pohled zábrana a člověka upozorní, že za ní není bezpečno. Plus pořadatelé na dohled od sebe vybaveni píšťalkama, na nebezpečných místech.
Tady zjevně asi nebyly ani pásky, ani pořadatelé. Jinak by tam ta holčička ve věku 7 let asi nestála. Kdyby tam byli pořadatelé, mohli zachránit selhání rodičů a nemuselo se tohle stát. Pokud tedy rodiče o rallye věděli, ale asi jo..

- Gromik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Páska tam nebyla, ale byly tam zatlučené cedule "zakázaný prostor", což dokonce potvrdil i otec v rozhovoru v TV (osobně jsem neviděl, ale citovali jej na foru), takže se veřejně přiznal, že holky poslal, ať se jdou mrknout na autíčka a věděl, že se tam nesmí.
Podle mě se nedá na nikoho jednoznačně ukázat prstem. Jezdec udělal chybu, mohl ho rozhodit vítr (je fakt, že když jsem byl před startem v servisu na letišti v Bánově, tak jsem nemohl ani otevřít dveře od auta, jak fučelo), ale měl se tomu přizpůsobit.
Jestli tam nebyla páska, ale byly tam cedule zakázaný prostor, pak zabezpečení okolí trati bylo standardní. V daném úseku asi chyběl pořadatel, který by lidi vykázal, tady bych viděl chybu - pokud tam byl a lidi ho neposlechli, měl zrušit RZ-tu ... což bych osobně viděl jako nejlepší prevenci. Stojí někdo v zakázaném prostoru, upozorním, neodejdou-li, zavolám na start, ať pošlou znova inspekční vůz, když ani ten nesjedná pořádek, RZ-ta se ruší.
No a vinu na tom nesou bohužel i rodiče dívek. 7-letá nemůže vědět, kam si stoupnout, ale starší sestry už by rozum mít měli. Stejně tak otec, jestli je tam poslal, jim měl vysvětlit co a jak. Ale to už se nezmění, v každém případě je to tragédie
Podle mě se nedá na nikoho jednoznačně ukázat prstem. Jezdec udělal chybu, mohl ho rozhodit vítr (je fakt, že když jsem byl před startem v servisu na letišti v Bánově, tak jsem nemohl ani otevřít dveře od auta, jak fučelo), ale měl se tomu přizpůsobit.
Jestli tam nebyla páska, ale byly tam cedule zakázaný prostor, pak zabezpečení okolí trati bylo standardní. V daném úseku asi chyběl pořadatel, který by lidi vykázal, tady bych viděl chybu - pokud tam byl a lidi ho neposlechli, měl zrušit RZ-tu ... což bych osobně viděl jako nejlepší prevenci. Stojí někdo v zakázaném prostoru, upozorním, neodejdou-li, zavolám na start, ať pošlou znova inspekční vůz, když ani ten nesjedná pořádek, RZ-ta se ruší.
No a vinu na tom nesou bohužel i rodiče dívek. 7-letá nemůže vědět, kam si stoupnout, ale starší sestry už by rozum mít měli. Stejně tak otec, jestli je tam poslal, jim měl vysvětlit co a jak. Ale to už se nezmění, v každém případě je to tragédie

-
- Test driver
Stačilo vidět předjezdce...
Jakékoliv ostatní auta už je "nuda"
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w96R1SActzY[/youtube]

Jakékoliv ostatní auta už je "nuda"
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w96R1SActzY[/youtube]
2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW
uz bolo X nehod tak nechapem, preco sa furt sere rallye do obci apod...tam nech idu do lesa kde max zajebe srnu apod...ak v obci niekoho nezabije, moze havariou narusit statiku domu atd atd...
jezdec udelal chybu ??? aj ten naj majster, vcetne Ken Blocka moze urobit chybu (pocasie, vozovka...)...a to, ze bol priestor oznaceny paskou, ktoru mohol aj vietor ztrhnut...fakt chore...za mna by som uplne zakazal rallye v obci resp. obyvanych oblastiach - odchod do lesa, kde mozu byt skody minimalne resp. ak urobi chybu jazdec, je to jeho vina a neohrozi nikoho okrem seba a spolujazdca
jezdec udelal chybu ??? aj ten naj majster, vcetne Ken Blocka moze urobit chybu (pocasie, vozovka...)...a to, ze bol priestor oznaceny paskou, ktoru mohol aj vietor ztrhnut...fakt chore...za mna by som uplne zakazal rallye v obci resp. obyvanych oblastiach - odchod do lesa, kde mozu byt skody minimalne resp. ak urobi chybu jazdec, je to jeho vina a neohrozi nikoho okrem seba a spolujazdca
- LUKAŠ
- Test driver
Tak do konce roku žádná rally už nebude, ale co po novém roce bude se umírat dál?
http://tn.nova.cz/sport/motorsport/auto ... ojede.html
http://tn.nova.cz/sport/motorsport/auto ... ojede.html
Ford Focus combi 1.8 TDDi Endura, r.v. 2000, GHIA 90PS
Galerka: Lukáškuv Focus (DRÁČEK)

https://www.facebook.com/groups/fordgroups/
Galerka: Lukáškuv Focus (DRÁČEK)

https://www.facebook.com/groups/fordgroups/
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
KUTY píše:za mna by som uplne zakazal rallye v obci resp. obyvanych oblastiach - odchod do lesa, kde mozu byt skody minimalne resp. ak urobi chybu jazdec, je to jeho vina a neohrozi nikoho okrem seba a spolujazdca
a myslis ze ta nehoda se stala diky tomu ze se jelo obcí ? kdyz pojedou v lese a nekdo bude stat pred stromem a jezdec vyletne z trati a toho divaka prišpendlí na strom tak je to v poradku ? podle toho co pises asi ano . hlavne je to vse o lidech , my nejsme pravidelnými navstevniky , obcas zajedeme na krumlov , sem tam nejaka amaterska rally , ale kdyz se jdu podivat tak vzdy uvazuju co kdyby nekdo vyletl , stojim tak abych nebyl v pripadne unikove ceste vozu nebo abych mel prostor utect , cili nikdy pred zdí , stromama , nebo ve vynglu , kam prijizdi pod plným . a kdyz jsme mely sebou maleho tak na kopci cca 100m od trati .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- Ponik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak hlavně je třeba říct, že v médiích se objevilo spoustu naprostých nesmyslů a fakta, která byla vytržená z kontextu. Rally je prezentována jako zábava pár vyvolených, při které umírají ostatní ("Tak do konce roku žádná rally už nebude, ale co po novém roce bude se umírat dál?"). Rallyeshow Uherský Brod nebyl žádný amatérský závod, ale závod oficiální, na kterém startovali licencovaní jezdci. O rally se píše jenom v takovýchto případech, což vytváří dojem, že na každém závodě umírají lidé. Ale v okamžiku, kdy se soutěž odjede bez problémů, tak se ve dvou větách dovíme, že se někde něco jelo a že někdo vyhrál.
Například Nova uváděla ve svém zpravodajství výroky nějakého Jana Petlacha, údajně zkušeného a úspěšného závodníka. Akorát, že ho nikdo nezná a nedá se dohledat, že by někdy v minulosti odjel vůbec nějaký závod...
Ty dívky stály v zakázaném prostoru, údajně asi 1 nebo 2 metry od cesty. A to je u skoro všech událostí z poslední doby podobné - viz. třeba Valašská rally 2009. Velmi rychlý úsek s horizontem.
Ad. rychlostní zkoušky vedoucí přes vesnice - takové ty "motanice" na návsi plné pomalejších odbočení jsou o hodně bezpečnější, protože se všechno odehrává v daleko menších rychlostech. Samozřejmě pokud jsou správně vyznačené divácké zóny, což v naprosté většině případů je.
Pokud se provedou další bezpečnostní opatření - více zpomalovacích retardérů v rychlých úsecích atd., není důvod, aby se závody rally u nás přestaly jezdit. A pro bezpečnost se toho dělá hodně - stačí si prohlédnout fotky z let 2000, 2001, jak blízko trati diváci mohli stát a jak je tomu dnes.
Je to o přístupu lidí, stačí při sledování trochu přemýšlet, viz. fokiho příspěvek výše.
Například Nova uváděla ve svém zpravodajství výroky nějakého Jana Petlacha, údajně zkušeného a úspěšného závodníka. Akorát, že ho nikdo nezná a nedá se dohledat, že by někdy v minulosti odjel vůbec nějaký závod...

Ty dívky stály v zakázaném prostoru, údajně asi 1 nebo 2 metry od cesty. A to je u skoro všech událostí z poslední doby podobné - viz. třeba Valašská rally 2009. Velmi rychlý úsek s horizontem.
Ad. rychlostní zkoušky vedoucí přes vesnice - takové ty "motanice" na návsi plné pomalejších odbočení jsou o hodně bezpečnější, protože se všechno odehrává v daleko menších rychlostech. Samozřejmě pokud jsou správně vyznačené divácké zóny, což v naprosté většině případů je.
Pokud se provedou další bezpečnostní opatření - více zpomalovacích retardérů v rychlých úsecích atd., není důvod, aby se závody rally u nás přestaly jezdit. A pro bezpečnost se toho dělá hodně - stačí si prohlédnout fotky z let 2000, 2001, jak blízko trati diváci mohli stát a jak je tomu dnes.
Je to o přístupu lidí, stačí při sledování trochu přemýšlet, viz. fokiho příspěvek výše.
- Cowley
- Zkušený
BTW reportaz na Nove vubec byla ukazkou jak se novinarina delat nema. Vyroky typu "Ministerstvo s tim nic delat nehodla - same vymluvy" jsou docela huste. Bohuzel ty pipinky co ted najimaji do te cerne kroniky co na Nove vydavaji za zpravy maji evidentne jine prednosti nez kvalitni zurnalistiku

- kozlow
- .
- Kontaktovat uživatele:
foki: myslel som to tak, ze do lesa na rallye nepojde ani stara babka a mozno ani tie dievcata ale iba ti, co to chcu vidiet a znizuje sa riziko pre tych, co ich to vobec nezaujima ale su viacmenej sucastou lebo je podujatie v ich obci...tu mi to pride, ze neprisli divaci za sportom, ale sport k divakovi
- spoofan
- Zkušený
problem nie je v mieste konania, jazdcoch alebo organizatoroch, ale disciplinovanosti divakov
a je uplne jedno, ci som sucastou akcie dobrovolne, alebo nie...ak sa mi to nepaci, tak sa stazujem u starostu, inak drzim hubu a riadim sa instrukciami organizatorov.
EDIT: pomaly mi pride, ze na co nie je zakon, to ako keby neexistovalo. Selsky rozum sa pomaly ale isto vytraca
a je uplne jedno, ci som sucastou akcie dobrovolne, alebo nie...ak sa mi to nepaci, tak sa stazujem u starostu, inak drzim hubu a riadim sa instrukciami organizatorov.
EDIT: pomaly mi pride, ze na co nie je zakon, to ako keby neexistovalo. Selsky rozum sa pomaly ale isto vytraca
Byl FF II 2.0 TDCI, je Seat Leon 1M 1.6 16V