Dezinfekce klimatizace

Prostě vše kolem vzduchu.....
Odpovědět
zirafak
Test driver
Test driver

Re: Dezinfekce klimatizace

Příspěvek od zirafak » 30.04.2009 13:10

takze,aspona ja som Ta pochopil spravne.preto mi neslo do hlavy,co tu dalsi splietaju,ze kam treba striekat :roll:

Forfoc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Forfoc » 30.04.2009 13:16

zirafak píše:takze,aspona ja som Ta pochopil spravne.preto mi neslo do hlavy,co tu dalsi splietaju,ze kam treba striekat :roll:
Ano ty jsi byl snad jediný. Aspoň , že se někdo našel. Problémy se zápachem klimatizace jsem měl i u předešlých aut a nikdy jsem se k výparníku resp. otvoru do výparníku nedostal. Když jsem na to konečně u Focuse přišel a i jsem objevil sprej, určený přímo na výparník, chtěl jsem pomoct i ostatním a tak jsem spreje rozděli do 4 kategorií a i jsem popsal jak se k výparníku dostat. Jak je ale z reakcí vidět, bylo mé rozdělení přípravků na dezinfekci i návod jak postupovat asi zbytečné.
Ford Focus Kombi Titanium-X 1.8 92kW Duratec HE , FL 2008, Silver Moondust
Měl jsem: Ford Focus 1.6 74kW r.2006 Aquarius Blue
ObrázekObrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 30.04.2009 13:22

urco nebolo,len niktori citaju len aktualnu stranu a potom im to hlavne a dolezite unika :roll:

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 30.04.2009 13:28

ale no sak sa uz do mna tolko nenavazajte... ja som celkom chapavy, a aj citat viem dve, niekedy az tri strany dozadu :D ,ved ja som si to tu vsetko nasiel a zasa zhrnul do jedneho na predoslej strane este aj s tym dovetkom od "profesionalneho" cistica...

(len ja som taky uchylny puntickar) ze mi nejake nedokonale striekanie do malej trubicky nestaci (zasa sa dvojzmyselne uskrnam :D) proste to chcem riadne "vykuchat" a este porianejsie "vystriekat" aj pred filtrom aj za filtrom...

jasne ze ak sa clovek nechce babrat s filtrom tak jedina schodna viarianta je to kolienko pri spolujazdcovych nohach, lebo zospodu auta cez odtok vyparnika sa tam asi neda dostat, cez vyduchy to bude u Fofo II neucinne lebo sa dostanes len po filter a vyparnik je neosetreny...

to som tym celym vlastne chcel povedat... (a uz som ticho :D)

tymto som vlastne chcel Forfoca pochvalit ze je to fakt jednoduchy a schodny navod... a este pripominam ten text od toho servisaka zo 7 ci ktorej strany ako treba pustat tu klimu aby to najprv vyplavilo ten bordel von z auta... :D
Naposledy upravil(a) madbugie dne 30.04.2009 13:31, celkem upraveno 1 x.
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

Dzefer
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Dzefer » 30.04.2009 13:29

no dobre, a co je na tom, ze to nastriekas aj inde nez treba? Pokazit nemozes nic, len vylepsit. Climpur, co som mal ja, sa vobec na vyparnik striekat nema, resp. o tom nic v navode nepisu. A neni to ani pena, je to nejaka kvapalina, co sa ma nastriekat pri plnom vetrani do sania vzduchu do kabiny pri vybratom filtri. Ze som to nastriekal aj na vyparnik, aj do priestoru peloveho filtra, na veci nic nemeni a mohol som tomu len pomoct.

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 30.04.2009 13:30

Dzefer tym ze to striekas bez filtra do vstupu klimy vlastne chceli zabezpecit aby sa to dostalo na vyparnik aby sa ten sprej nezastavil na filtri :D :D :D asi preto tam nic o vyparniku nepisali...

no skusim dnes v TT nieco schopne najst a kupit...
Obrázek
Obrázek

Forfoc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Forfoc » 30.04.2009 13:36

Dzefer píše:no dobre, a co je na tom, ze to nastriekas aj inde nez treba? Pokazit nemozes nic, len vylepsit. Climpur, co som mal ja, sa vobec na vyparnik striekat nema, resp. o tom nic v navode nepisu. A neni to ani pena, je to nejaka kvapalina, co sa ma nastriekat pri plnom vetrani do sania vzduchu do kabiny pri vybratom filtri. Ze som to nastriekal aj na vyparnik, aj do priestoru peloveho filtra, na veci nic nemeni a mohol som tomu len pomoct.
Dzefer tys to nastříkal dobře. Máš sprej, který se měl nastříkat tam kam jsi ho ty nastříkal. Je to sprej z bodu 3. mého návodu.
Mé rozdělení přípravků jsem přesunul i na první stranu tohoto vlákna. Jdu ještě udělat detailní fotky jak se dostat k výparníku. Pak je sem dám.
ObrázekObrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 30.04.2009 15:23

forfoc. Pekny navod. A ak staci dat do vyparniku sprej - je to fasa vec. Skusim to.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Gromik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gromik » 30.04.2009 15:39

Forfoc: Tak na ty detailní fotky se moc těším - vytisknul jsem si i ty současné, ale jsou trošku mázlé :wink:

V pondělí zajedu do Forda a vynadám jim tam ... těch 600,- , co jsem dal za dezinfekci klimy, která vůbec nepomohla :evil: , mi stejně nevrátí, ale aspon si ulevím :-)
Ford Focus II 1.6 (74kW) Trend, 5dv.hatchback, 03/2007, Fotogalerie.
Obrázek
Obrázek

Forfoc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Forfoc » 30.04.2009 16:03

Návod i s detailníma fotkama pro Focuse II. je na první straně a tady: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 05#p355105
Sundání plastového krytu a vytočení kolínka je tak cca. na 2 minuty.
Byly tu i názory, že se může strčit hadička od spreje rovnou do odtokové hadičky z pod auta. Toto ale není řešení a ani to nejde v praxi provést, jelikož se vývod 2x láme do pravého úhlu a hadička od spreje prostě ani jedním lomem nejde prostrčit. Tím pádem všechen obsah spreje okamžitě vyteče či se maximálně dostane jen na okraj výparníku. Nehledě na to, že by se pracně muselo auto zvedat a dále by se muselo lehat pod auto. Ačkoliv vím, v jakých místech odtoková hadička je a i jsem viděl kudy voda odtéká, když jsem vlezl pod auto, fyzicky resp. vizuálně jsem jí nenašel.
ObrázekObrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 30.04.2009 21:32

tak som tu... kupil som taliansky sprej za 5 € jednorazovy cca 300 ml mali aj na 2 x 600 ml...

je urceny na striekanie do vyduchov a vyparnika na dezinfekciu a zabijanie bakterii a likvidaciu zapachu... nestrieka to penu ale tryska tvori aerosol... a uz aj podla navodu bolo jasne ze vedia co pisu, zjednodusene klimu vypnut aplikovat vsade mozne cez vyduchy, nechat 15 min posobit a znova klimu zapnut na max (kvoli tomu vyplaveniu bordelu von), ako pisal "čistič" dobre je to robit ked je vonku teplo aby klima mohla pracovat naplno a aby sa dobre rosil vyparnik...

to vacsie balenie bolo od nejakej polskej firmy a tam to bolo podla mna zle,... tiez nastriekat, posobit, pocas posobenia nechat pusteny iba ventilator, a potom zapnut kurenie bez klimy, co vlastne sposobi to ze ta spina tam zostane a znova sa prisusi k vyparniku...

este som kupil striekacku ta hadicka na nu pasuje cize po tych 15 min to preplachnem vodou a potom pustim klimu som zvedavy co potecie zospod auta...

ved uvidime vyskusame...

jo forfoc fajn foto, a ako som pozeral ak je ta horna vypust vytok z vyparnika tak potom pelovy filter sa nachadza pred nim, resp. skor niekde pod nim... cize aj striekanie zvnutra vyduchov by malo byt ucinne pokial je hadica dostatocne dlha a dociahne az na vyparnik... ale urcite je lepsie to vystriekat cez tu dierku hore dole hybat hadicou a aj zospodu cez vytiahnuty filter...

no uvidime ci si pomozem
Obrázek
Obrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 03.05.2009 20:22

vdaka navodom a psychickej predpriprave je to uplne jednoduche... teda az na to ze tomu konstrukterovi ktory to takto navrhol by som to dal aspon 2 tyzdne robit v servise za pomoci obycajnych srobovakov...

som inu kamasutru robil pod volantom... :D ale na druhy krat uz to bude v pohode...

takze takto krasne vyzera biely filter na FoFo II po FL po 9 mesiacoch pouzivania z toho 4 bola zima... cize uz aj bezim kupit novy,... som si myslel ze vydrzim do garancky ale akonahle som k nemu pricuchol tak hned bolo jasne odkial ten zapach ide... tak som to vsetko vystriekal a aj filtru som nalozil dezinfekcneho spreja...

Obrázek

pouzil som jednoklbovy srobovak (zabudol som cvaknut) na povolenie matiek a potom som ich vytocil takymto mini nastrojcekom lebo mi to islo po jednom clicku na tej lamacej racnicke slak to trafil... ale ako hovorim tym malym to islo lahko po uvolneni... 7mm a 10 mm orechy...

Obrázek

nazorne som to pokreslil ako je to vlastne ulozene...

modra sipka smer prudenia vzduchu, zeleny je filter nastojato, vyparnik akokeby lezal v takom plastovom domceku dole hlavou kde na jeho spici je vytok kondenzatu... a tou cervenou sipkou je smer vytoku kondenzatu, a ta druha sipecka naznacuje ako s tym krutit aby sa to povolilo je to tam nacvaknute, tak to treba jemne proti hodinovym rucickym vykrutit povoli to a potom pekne vytiahnut smerom k sebe

Obrázek

no a na zaver poumyvane, vyvonane, vycistene auto zatial pri prepnuti klima /kurenie a naopak sa zapach objavi len na chvylku ale ako hovorim filter musi prec, inac je to zachvylu naspat...

Obrázek
Obrázek
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 03.05.2009 20:46

supeeer :wink: takze na buducom zraze u zirafaka to mozes oservisovat vsetkym :idea: :lol:

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 03.05.2009 21:07

neni problem :wink: ... ak ma z toho niekto v okoli Trnavy strach, tak sa kludne ozvite ono je to dohromady aj s vycistenim klimy kde sa 15 minut caka tak robota na 30 - 40 minut...

ono ten prvy raz si treba najst tie spravne polohy a ide to... deka pred dverami lebo som klacal na kolenach... pedal sa da vymontovat normalne a kryt filtra uz som riesil na boku dole hlavou... ale naspat zasrobovane uz som to mal raz dva...

ako hovorim na druhy raz uz je to rutina... (akurat teraz zena zistila ze mam na pleci otlaky od gumovej rohoze mam ho cerveno stvorcekove :D ako som sa tam tocil...)
Obrázek
Obrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 04.05.2009 10:16

akurat ma tu kolega presviedca ze nech sa vykaslem na obycajny filter za 400,-- a radsej nech si priplatim za uhlikovy za 1500,--

ja rozmyslam tak ze tento "obyc" kazdu jar vymenim za novy + vycistenie...

(moja blba otazka a nezaserie sa aj ten uhlikovy od tych bakterii, cize bude smrdiet tak isto ???)
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - klimatizace a ventilace“