Ahoj, měl bych dotaz ohledně demontáže alternátoru. Respektive povolení kompresoru klimatizace. Jde mi oto, zda můžu povilit ty 4 dlouhé šruby, co jsou v "rozích" toho kompresoru a nebo musím vyšrubovat takové dva menší šruby, které jsou pod tělesem kompresoru a je tam fakt blbej přístup. Já jen pro jistotu se ptám

. Jinak jsem měl dotaz, ještě na jednom vláknu tohoto typu, ale nk ničemu valnému jsem nedospěl, setkal-li se s tím někdo, budu rád za jakékoliv info. Díky a omlouvám se za dlouhý příspěvek. Martin
CITUJI:"Ahoj, měl bych takový dotaz, zda jste se s tím už někdo nesetkal. Mám problém s kolísáním dobíjecího napětí. Situace je taková, když ráno nebo za chladného počasí nastartuju, tak mám napětí v pohodě 14,4 V (měřeno na přídavném teploměru s voltmetrem), při zapnutých světlech, ventilátoru, rádia... Prostě je všechno v pořádku. Ale přes den, když auto stojí na sluníčku, tak po nastartování mám napětí stabilně 13,5 V (to by mělo být napětí, které jde z altíku, když to nereguluje, je to tak?) Kontrolka nesvítí. Opět je to hodnota, která se drží i při zapnutých spotřebičích.
Zkoušel jsem už všechny možné kontakty rozdělávat a čistit, ale bez výsledku. Alternátor jsem venku ještě neměl, takže nevím v jaké je kondici, ale připadá mi to jako problém trošku někde jinde, než v samotném altíku. Když jednou regulovat může úplně v pohodě a jindy zase nic. Nový drážkový řemen jsem mu už taky dopřál.
Díky za vaše názory."