Koroze u Focusu 2
- Nepér
- Zkušený
Re: koroze u focusu II
Nechával někdo ošetřit dutiny? Jako na Favoritu, metodou ML... rezistinem... Favorit pak vydrží 25 let bez vážnějších problémů, Focusu by to mohlo taky pomoci... aby to nedopadlo takhle
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &start=285
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- Cowley
- Zkušený
Netusite nekdo jak je to s korozi/hnitim brzdovych hadicek nad zadni napravou? Co jsem slysel, tak u Mondei a S-maxu to zlobi, je to u Focusu jinak?
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo já to mám, tak udělanýNepér píše:Nechával někdo ošetřit dutiny? Jako na Favoritu, metodou ML... rezistinem... Favorit pak vydrží 25 let bez vážnějších problémů, Focusu by to mohlo taky pomoci... aby to nedopadlo takhle
- Road
- Člen klubu
Chci si nechat dělat taky dutiny a spodek a co je to metoda ML?
- Nepér
- Zkušený
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mám takovou prosbu, co je lepší: rezistin, nebo tlumex? Chci si natřít oprejskaný a lehce chycený prahy 

- spanel
- Pokročilý
Příspěvek ke korozi u Focusu II:
Z důvodu naší "údržby" silnic, která vyrábí ze sněhové břečky vysoce korozivní abrazivo, jsem se rozhodl řešit oťukané a poškozené lemy blatníků zadního kola. Jaké bylo překvapení, když po sundání těch "papundeklových" podběhů (ty musel u Forda vymyslet fakt machr!) vykoukla rezavá místa, skrytá původně pod tím papundeklem. Takže následovalo očištění, odmaštění, několik vrstev antikorozního základu, lak a vrchní lak. Ty papundekly jsem pořádně vystříkal a nechal uschnout, mimochodem sajou vodu a voda se v nich drží, takže jsem je celé prostříkal bezbarvým lakem, aby vodu nesály. Tak uvidíme. Snad to pár let vydrží, zima ukáže.
Z důvodu naší "údržby" silnic, která vyrábí ze sněhové břečky vysoce korozivní abrazivo, jsem se rozhodl řešit oťukané a poškozené lemy blatníků zadního kola. Jaké bylo překvapení, když po sundání těch "papundeklových" podběhů (ty musel u Forda vymyslet fakt machr!) vykoukla rezavá místa, skrytá původně pod tím papundeklem. Takže následovalo očištění, odmaštění, několik vrstev antikorozního základu, lak a vrchní lak. Ty papundekly jsem pořádně vystříkal a nechal uschnout, mimochodem sajou vodu a voda se v nich drží, takže jsem je celé prostříkal bezbarvým lakem, aby vodu nesály. Tak uvidíme. Snad to pár let vydrží, zima ukáže.
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
- Adow
- Člen klubu
Jo, ty lemy jsou peklo... I já jsem tam nakoukl a už tam byly náznaky nějaké neplechy.. Tak jsem to prozatím přetřel hammeritem (mrknul jsem tam, když jsem natíral brzdiče, takže byl po ruce).. Včera jsem z oblasti za podběhem předního kola vysypal asi půl kila hlíny a bordelu - taky se to tam slušně drží. S tímhle mě ten Focus pěkně sere. Na Fabii jsem podobný věci řešit nemusel a měla 8 let 

Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
-
- Nováček
Na Fabii I. Jsem to před týdnem čistil tchánovi u předních podběhů,velká hromada písčitého hnusu+taky mírná koroze!
Focus 1.6 16V 74Kw Trend+ 12/2006
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Spanel: jak se sundavají ty zadní hadrový podběhy?
Jinak nevíte někdo, jak se sundavají ty plastový ochrany co mají chránit prahy? Ono to drží asi na cca 4 torxech ty jsem sundal, ale pořád to tam je nějaký nacvaklý a nejde mi to dolu

Jinak nevíte někdo, jak se sundavají ty plastový ochrany co mají chránit prahy? Ono to drží asi na cca 4 torxech ty jsem sundal, ale pořád to tam je nějaký nacvaklý a nejde mi to dolu

- spanel
- Pokročilý
Jsou tam 2 šrouby vzadu do zadního nárazníku a pak tam jsou na několika místech (nevzpomenu si kolik) asi 7 z pod blatníku šrouby (na mé fotce je jeden vidět), na kterých jsou nasazeny takové pojistné podložky, ty jsem vždy trochu povolil šroubovákem a prsty a tahem vyšrouboval. Pak jsem je tam narazil zpět pomocí ořechu z gola sady a krouživým pohybem dotlačil ty špičky podložky až na doraz, aby zapadly co nejníže.
Ty plasty pod prahy se musí vysunout, nebo vyklepnout podélně do strany. Kromě šroubů jsou ještě nacvaknuté na čvončích, ale teď si neuvědomím, zda směrem dopředu, nebo dozadu.
Ty plasty pod prahy se musí vysunout, nebo vyklepnout podélně do strany. Kromě šroubů jsou ještě nacvaknuté na čvončích, ale teď si neuvědomím, zda směrem dopředu, nebo dozadu.
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Super díky
jsem na to koukal, že se musejí nějak vysunout, ale právě mě to vůbec nešlo a mělo by to být směrem dozadu. ty jsi to jinak někdy oddělával?

- spanel
- Pokročilý
Už ano, manželce se podařilo najet prahem na hromadu zmrzlého sněhu a tak jsem to, co bylo od kamínků z posypu poškrábané opravoval - zase očistit, odmastit, antikorozní základ, Body a navrch lak.
Použil jsem dřevěný špalík a kladívkem jsem to vyklepl. Mimochodem je tam pod tím také dost bince.
Použil jsem dřevěný špalík a kladívkem jsem to vyklepl. Mimochodem je tam pod tím také dost bince.
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To já vím, už jsem to měl trochu vyhnutý
nemuselo se to náhodou vyhnout a pak vyklepnout? Protože tam jsou takový výstupky do karoserie 

- spanel
- Pokročilý
Jen jsem to vyklepnul, ono to dosti pevně drží.