Drnčení v interiéru
- Anndy
- Test driver
Re: drncanie v interieri
Tak na to tesnenie su iba 2 rady.
1. po kazdom vacsom dazdi, resp. jazde vo vode, ich umyt jarovou vodou! Najma tu "chlpatejsiu" cast na dverach + k tomu protikus na rame auta
2. tuto metodu niektori odporucaju, ini maju vyhrady, ze to naopak sposobuje vzrganie. Znie tak, ze natriet tie tesnenia "sajratom" na gumu. Silikon, ci neviem co. Mozno nespravny vyber pripravku prave sposobuje tie rozdielne vysledky.
Ja sa kazdopane drzim varianty 1. 2 som radsej neskusal, lebo v pripade neuspechu by som to nevydrzal.
Plus este zvyknu "tukat" zamky dveri. Clovek ma pocit, ze to ide zo stlpikov, ale je to v zamkoch. Pomoze im tam nastriekat nieco mazlave. napr. wd40, ten vsak vydrzi relativne kratko. V servise mi tam raz strekli neviem co, a skoro rok bol pokoj.
A este existuje tretia metoda, relativne uspesna, finacne narocna. Kup si ine auto.
1. po kazdom vacsom dazdi, resp. jazde vo vode, ich umyt jarovou vodou! Najma tu "chlpatejsiu" cast na dverach + k tomu protikus na rame auta
2. tuto metodu niektori odporucaju, ini maju vyhrady, ze to naopak sposobuje vzrganie. Znie tak, ze natriet tie tesnenia "sajratom" na gumu. Silikon, ci neviem co. Mozno nespravny vyber pripravku prave sposobuje tie rozdielne vysledky.
Ja sa kazdopane drzim varianty 1. 2 som radsej neskusal, lebo v pripade neuspechu by som to nevydrzal.
Plus este zvyknu "tukat" zamky dveri. Clovek ma pocit, ze to ide zo stlpikov, ale je to v zamkoch. Pomoze im tam nastriekat nieco mazlave. napr. wd40, ten vsak vydrzi relativne kratko. V servise mi tam raz strekli neviem co, a skoro rok bol pokoj.
A este existuje tretia metoda, relativne uspesna, finacne narocna. Kup si ine auto.
- ybuba
- Pokročilý
Díky za snahu, ale bohužel to není pro mě nic nového, co bych si nemohl přečíst o mnoho příspěvků dříve
Pro mě to jsou s prominutím, rady na prd ... abych po každém děšti omýval těsnění apod. tak to tedy ne, já mám auto na ježdění a běžný provoz a ne, abych se s ním takto mazlil a dělal mu otroka, to zcela jistě tento promrhaný čas radši pověnuji manželce
Stříkat nějaké přípravky taky nebudu, protože jsem u toho vyzkoušel hodně a vše s krátkodobým výsledkem
Zámky dveří to taky nejsou, to jsem si zcela jistý. Takže ...
teď babo raď
Kupovat jiné auto, jistě, taky možnost, ale ne nyní. Kdybych toto věděl dříve, možná bych zvolil jiný vůz, říkám to nerad, protože s FF jsem jinak moc spokojený, ale asi bych šel do nějaké německé značky
Nejvíc mne štve, že takové problémy nemají mnohem starší a levnější vozy daleko horších značek - teď myslím samozřejmě jen to vrzání, nebavím se o jízdních vlastnostech atd. Ach jo ...

Pro mě to jsou s prominutím, rady na prd ... abych po každém děšti omýval těsnění apod. tak to tedy ne, já mám auto na ježdění a běžný provoz a ne, abych se s ním takto mazlil a dělal mu otroka, to zcela jistě tento promrhaný čas radši pověnuji manželce

Stříkat nějaké přípravky taky nebudu, protože jsem u toho vyzkoušel hodně a vše s krátkodobým výsledkem

Kupovat jiné auto, jistě, taky možnost, ale ne nyní. Kdybych toto věděl dříve, možná bych zvolil jiný vůz, říkám to nerad, protože s FF jsem jinak moc spokojený, ale asi bych šel do nějaké německé značky

Nejvíc mne štve, že takové problémy nemají mnohem starší a levnější vozy daleko horších značek - teď myslím samozřejmě jen to vrzání, nebavím se o jízdních vlastnostech atd. Ach jo ...
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

- Quickie
- Moderátor
mnohem starší a levnejši vozy ak sa nemylim nemali dvojité tesnenie dverí
ale to je jedno
mna by skor zaujimalo ako to maju vyriešené iné automobilky
ale to je jedno
mna by skor zaujimalo ako to maju vyriešené iné automobilky

- ybuba
- Pokročilý
Jedno, dvoje nebo třeba klidně "troje", to je úplně jedno a o toto nejde, podstatné je, že nevrzají
Taky by mne zajímalo, jak to mají jiní výrobci vymyšlené ...

Taky by mne zajímalo, jak to mají jiní výrobci vymyšlené ...

- Anndy
- Test driver
Ešte je štvrtá možnosť, ignoruj to a zvykni si.
Btw, focus je nemecke auto
Btw, focus je nemecke auto

- ybuba
- Pokročilý
Opět rada nad zlato: Kdyby to bylo tak snadné "ignorovat to a zvyknout si", tak to asi nebudu řešit, že ...
Právě proto že je FF německé auto, resp. americká značka vyráběná v Německu, jsem si ho s důvěrou v určitou záruku kupoval, realita mě ovšem v tomto směru velmi zklamala

Právě proto že je FF německé auto, resp. americká značka vyráběná v Německu, jsem si ho s důvěrou v určitou záruku kupoval, realita mě ovšem v tomto směru velmi zklamala

- Anndy
- Test driver
Nic ine vsak neexistuje. Ja som v tomto tiez velmi rozcarovany z forda. Ja som ho uz takmer celeho rozobral a dorobil na auto. Takze ta chapem. Ale vazne ine moznosti nemas. Bud sa s tym zmier, ci si to odstran alebo sa toho auta zbav.
-
- Nováček
Dnes jsem při jízdě na dálnici zaznamenal drčení ze středového tunelu, resp. loketní opěrky u FoFa 08. Neměl už někdo podobný problém? Dělalo to jen na dálnici a pak už to celkem šlo. A může někdo poradit jak demontovat výše uvedené čísti interiéru? Díky.
FordFocus 1,6Ti-VCT sport 2008
- Quickie
- Moderátor
laktovu opierku drzia vzadu na spodku po bokoch dve srobky
potom je jedna ešte v tej vaničke kde je popolnik (alebo teda akoze priestor na flase)
a cely ten tunel je uz len nacvakany k ostatnym dielom.. ak si dobre spominam viac skrutiek tam nie je.. mal som to rozobrate v lete ale veru uz si nepamatam
potom je jedna ešte v tej vaničke kde je popolnik (alebo teda akoze priestor na flase)
a cely ten tunel je uz len nacvakany k ostatnym dielom.. ak si dobre spominam viac skrutiek tam nie je.. mal som to rozobrate v lete ale veru uz si nepamatam

- Sun Wu Kung
- Nováček
Dnes jsem se konečně zbavil nepříjemného kovového vrzání od zadních dveří, které se ozývalo na větších nerovnostech. Nejdřív jsem myslel, že je to těsnění, ale zvuk byl moc kovový, pak že to jde zevnitř dveří (jakoby zpoza tapecírování), potom od uchycení zadních pásů, ale bylo to oko, do kterého zapadá zámek zadních dveří. Kovové "U", které drží na dvou torxech zevnitř na podběhu. Šrouby jsem vyšrouboval, promazal a je klid. Snad to pomůže někomu dalšímu.
Focus II 1.6 16V Sport
- Quickie
- Moderátor
to teraz vyznie tak, ze ked si clovek kupi fofo aby vsetko povolil, premazal a ma z toho auto 
ja som so svojim spokojny
okrem vrzgania z tesnenia dveri mi nevadi nic.. alebo mam malo citlivy sluch neviem

ja som so svojim spokojny
okrem vrzgania z tesnenia dveri mi nevadi nic.. alebo mam malo citlivy sluch neviem
- Anndy
- Test driver
to tak nevyzera, to je fakt 

- georgi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
LOL - prisiel mi domov :ford insider: a ako ho tak listujem, padol mi zrak na clanok o novom audiosysteme. Jeden odstavec zacina vetou "Interiery vozidiel su pre akustickych inzinierov nocnou morou.". Ked som to precital, musel som sa nahlas zachechtat - hned som si spomenul na Anndyho, ktory by urcite doplnil, ze urcite a hlavne v pripade akustickych inzinierov pracujucich pre FORD
.

FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

- Anndy
- Test driver
Ja pochybujem, či ford ma akustickych inžinierov 
hehe
ale žartujem. Je jasne, že je to veda. Paradoxne plastove tapacirungy to iba zhoršujú.

hehe

ale žartujem. Je jasne, že je to veda. Paradoxne plastove tapacirungy to iba zhoršujú.
- georgi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Vorsicht, srandy bokom - tito akusticki inzinieri merali vlastnosti interieru za ucelom osadenia audio aparatury i.e. vyladenie audia vzhladom na to, ako su plochy tvarovane, ktora zvuk odraza, ktora pohlcuje... Akusticki inzinieri, ktori maju vyladit drncanie zrejme dostali padaka v okamihu, ked ti prvi dosiahli vyborne pocuvatelne audio s volume na 10+
.

FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(