Takze po cca 1 mesiaci po vymene altika za novy (asi Starline), sa na dialnici z BB znova rozvietila kontrolka dobijania. Vypol som vsetky spotrebice - po chvili kontrolka zhasla. Zapnem znova radio, prejdem 10km a znova kontrolka dobijania ... tak zase vypnem spotrebice a idem bez ... kontrolka zhasne ... nic uz nezapinam a pokracujem v jazde ... po par km sa kontrolka znova rozsvietila a uz nezhasla az kym som neprisiel do NR a znova nenastartoval ...
Neviem ci moze byt zivotnost aj najlacnejsieho ale noveho altika 1 mesiac
Cestou z NR do BA (cca 80km) kontrolka dobijania ani neblikla. Wtf. ?
Edit: Zavada sa sporadicky stale objavuje. Napr. 200km dialnice nesvieti, 100km v meste nesvieti, a potom po par km dialnice sa dnes rozsvietila. Zastal som na odpocivadle, vypol motor/znova nastartoval a zvysok cesty 180km sa nerozsvietila. => Auto pojde zase do servisu.
Edit2: Auto bolo v servise, kable pomerane, altik dobija => na zavadu sa neprislo.
Zohnal som si teda voltmeter do 12V zastrcky a sledujem priebezne napatie v sieti. Po starte ukazuje 14.8V, po 200km jazde po dialnici potom v meste skakalo medzi 14.5-14.7 V. Kontrolka dobijania sa poslednych cca 450km nerozsvietila.