Zkoušel jsem to poslouchat a musím říct, že asi žijeme každý někde jinde. Spalovací auto nemá nastavitelná zrcátka při zařazení zpátečky? Co ten pán měl za luxusní mercedes, když tohle umí už i "obyčejný" Focus?
Podobně ECO mod či eko mod + tedy omezení všeho, co není nezbytně nutné pro jízdu, aby se prodloužil dojezd má i ten nejlevnější elektromobil, protože na rozdíl od čerpacích stanic nelze elektromobil nabíjet kdekoli.
Jinými slovy přijde mi to spíše než cokoli jako elektrofanatismus než nějaká recenze auta.
A to, že auto deset let nebude potřebovat servis, že vše se zvládne online. Inu, někdo si to může myslet a někomu to může vyhovovat, ale realita bude jiná.
Já bych třeba vůbec nechtěl auto, které tady nemá servis a je úplně jedno, jestli se jedná o elektro nebo klasiku. nějak se mi to příčí. Je fajn, že má člověk x let záruku, ale co se stane, pokud se něco pokazí? Auto se odveze dealerovi, který je v tomto případě v Berlíně. Opravdu tohle člověk chce? Výměna spotřebních věcí viz ten pylový filtr znamená celodenní výlet. Hmm.
Prostě tak nějak se mi nelíbí, že jsme tlačeno do něčeho, co v tuto chvíli ještě nemá v některých věcech smysl. Dlouhodobě říkám, že ten čas možná přijde, ale jakékoli nařízení, danění či dotování něčeho, co má získat své příznivce samo je nesmysl.
A ano, do města tato auta smysl mají a sám v jednom takovém jezdím. Včera jsem byl se synem na obědě a tak hezky jsme se tam sešli viz foto.
Elektro vs CNG. Zajímavá kombinace, co používáme. A musím říct, že ta malá auta mají něco do sebe i v té naší vesničce jménem Brno.
Ford Edge Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2018 Black Agate (bílá folie)
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016 Green Guard
Ford Kuga Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2011, White Frozen
Ford Mondeo Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - prodaný