Pozvánka na policii
- Šimi
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pozvánka na policii
To je právě ta otázka. Rýpat a doufat že to projde nebo nechat jít a zaplatit. Tu rychlost sem tam udal já že bych včas nedobrzdil ale jak s celýho protokolu vyplývá tak sem tam mněl ještě napsat že sem mněl skontrolovaný přejezd což sem mněl ale nenapsal. To vidím jako zásadní chybu. Asi to nechám tak a zaplatím. Nebudu zbytečně mlžit vodu ať nakonec neplatím místo 3000kč 5000kč. Jelikož budujeme hnízdečko lásky tak prachy na zmar nejsou.
Ford Focus het.,r.v.98,74Kw,1,6 Ghia - benzin

- JardaB
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Zarazila mne formulace: "bílé přerušované světlo nebylo určitě v činnosti".MěÚ Hodonín píše:Vzhledem k tomu, že v době vašeho přejíždění přejezdu se rozsvítila již červená světla, bílé přerušované světlo nebylo určitě v činnosti...
Jsem si jistý, že při příjezdu vlaku k přejezdu se bílé světlo rovnou přepne na výstražná červená, takže ten argument je chybný. K nečinnosti bílého světla dochází pouze v době, kdy vlak přejezd minul, ale ještě se nachází v ochranné zóně přejezdu. Po tu dobu se přejezd "tváří" jako nechráněný a platí na něm ta třicítka.
Podařilo se mi to dohledat také na netu, viz http://prejezdy.info/node/94, zejména třetí kapitola.
Zpochybnil bych tedy argument o vysoké rychlosti (pokud neex záznam) i blábol o bílém světle a třicítce a trval na tom, že jsi jel povolených 50 km/h a již nebylo možné bezpečně zastavit. Bez videozáznamu budou vinu prokazovat jen těžko...
A to, že jsi neuvedl, že jsi si pohlídal bezpečný přejezd přes přejezd, bych bral jako samozřejmost, proto jsi ji neuvedl. Pokud ji však tuto informaci potřebují explicitně uvést, tak jim ji doplň.
Zda se odvolávat nebo ne, záleží na tobě. Osobně bych to vzal tak, že pokud jsem si vědom, že jsem udělal chybu, přiznám si ji a nesu trest. Pokud jsem ale přesvědčen, že vše bylo v pořádku, pak bych si za tím stál.
Naposledy upravil(a) JardaB dne 26.02.2009 21:20, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver

- Lukasbill
- Junior
Ahoj,
jen tak mimochodem už asi rok a půl ignoruju veškeré dopisy od dopravní policie - a mám klid (mám doma asi 30 upomínek z pošty
).
Dle zákona si pro mě má přijet státní policie - ale na to nemaj lidi ani čas
A když Vám do roka nedoručí přestupek je vše promlčeno.....
Jiné je to když Vás chytí na silnici a předají to k řešení dál - to si tu poštu vyzvedávat musíte - je to bráno jako, že o tom víte, že jste porušili něco
Jsem vysmátej od kámoše policajta vim že mám všechny body
Upomínky už pomalu ustávaj jak končí roční lhůta - ted jezdím méně Estéčkem
a víc firemním Roomsterem 1,4 TDi (s tím se nic porušit nedá
)
jen tak mimochodem už asi rok a půl ignoruju veškeré dopisy od dopravní policie - a mám klid (mám doma asi 30 upomínek z pošty

Jiné je to když Vás chytí na silnici a předají to k řešení dál - to si tu poštu vyzvedávat musíte - je to bráno jako, že o tom víte, že jste porušili něco

Jsem vysmátej od kámoše policajta vim že mám všechny body

Upomínky už pomalu ustávaj jak končí roční lhůta - ted jezdím méně Estéčkem

PRODÁNO...... Ford Focus ST 170
KOUPENO...... Subaru Impreza WRX STI Prodrive r.v.2002
Foto galerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &start=135
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No tak to ti musím říct, že dost riskuješ a dopadneš nejpíš hodně špatně. Pokud ti to chodí doporučeně a poštu si nevyzvedáváš, tak automaticky podle lhůty, myslím je to po 10 dnech ode dne kdy ti bylo oznámeno uložení zásilky na poště, se bere, jako že jsi si zásilku vyzvedl. Normálně se zahájí správní řízení, pošlou ti to doporučeně - když si nevyzvedneš, opět ti běží normální lhůty do vydání rozhodnutí. Vydají rozhodnutí, pošlou na doručenku a celé to má stejný průběh. I když si to nevyzvedneš, běží ti všechny lhůty včetně té na odvolání proti rozhodnutí. Pokud ve stanovené lhůtě nezaplatíš, čekej exekutora.
To celé samozřejmě neplatí, pokud by adresa na kterou ti doručenky chodí byla špatná, nebo tzv. adresát neznámý. Ale to není nejspíš tvůj případ. Informace, že pokud si nepřebírám doporučenou poštu se vyhnu uložení sankce je zcela mylná
To celé samozřejmě neplatí, pokud by adresa na kterou ti doručenky chodí byla špatná, nebo tzv. adresát neznámý. Ale to není nejspíš tvůj případ. Informace, že pokud si nepřebírám doporučenou poštu se vyhnu uložení sankce je zcela mylná

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- jamaka
- Test driver
presne takto to funguje aj u nas - nevyzdvihnes a po 15dnoch ulozenia sa povazuje za prebrate. Je to v Zakone o spravnom konani.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- Damon
- Test driver
Trochu OT ale kdo jezdí v Praze z centra směrem na D1 tak na té tříproudovce od Pankráce měří policajt stojící za lampou na středovém pásu před křížením s Jižní spojkou už po několikáté rychlost. Je tam 80 a není problém tam jet rychleji. Před chvílí mě tam oprášilo mondeo tak 140 a asi to bude mít špatný. I když má tu svítivou bundu tak tam není vidět dřív než vás změří.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
- Peters56
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
To by mě zajímalo kde ti to ten tvůj kámoš zjistil, když policie nemá do systému přístup a nezjistí ani při silniční kontrole kolik máš na kontě bodů.Lukasbill píše:Jsem vysmátej od kámoše policajta vim že mám všechny body

- Šimi
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
já vím že sem se ničeho nedopustil.Bylo to rozhodnutí které sem musel udělat během pár sekund a věřím že sem se rozhodl správně. Ale toto nestačí. Ještě je potřeba to nějak dokázat a nejsu si jistej že mám v rukávu zrovna trunfy.
Ford Focus het.,r.v.98,74Kw,1,6 Ghia - benzin

- KubaU
- Junior
U obsílek nastává takzvané "fiktivní doručení" - po nevyzvednutí se považují za doručené. Viz například http://cs.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A1vn%C3%AD_fikce .Lukasbill píše:Ahoj,
jen tak mimochodem už asi rok a půl ignoruju veškeré dopisy od dopravní policie - a mám klid (mám doma asi 30 upomínek z pošty).
Rozhodně bych řelk, že přestupky je výhodnější řešit s dopravní policií, než následně ve správním řízení. Správní řízení lze vést i bez přítomnosti účastníka, jen si tím přitěžuje, protože se nemůže hájit, podat vysvětlení atd.
Upomínky možná ustávají díky tomu, že je věc již předána dál....
Promlčení nastává teprve po 6 letech následujících po roce, ve kterém k přestupku došlo (resp. byla uložena pokuta). Navíc platí, že pokud je v této době učiněn nějaký úkon k vymáhání pokuty, lhůta se přerušuje a začíná běžet nová. Celkem je tedy možné vymáhat pokutu až do doby 20 let od jejího uložení.
Pak sem napište, jak velká byla výsledná pokuta, případně jak dopadla exekuce - na kolik taková sranda vyšla, myslím, že to bude zajímavá informace i jako varování pro ostatní...
Naposledy upravil(a) KubaU dne 27.02.2009 14:07, celkem upraveno 1 x.
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ty žádný trumfy nepotřebuješ. Tobě stačí opakovat to svoje tvrzení. Důkazní břemeno je na straně státní správy. Ta ti to musí dokázatŠimi píše:já vím že sem se ničeho nedopustil.Bylo to rozhodnutí které sem musel udělat během pár sekund a věřím že sem se rozhodl správně. Ale toto nestačí. Ještě je potřeba to nějak dokázat a nejsu si jistej že mám v rukávu zrovna trunfy.

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.

- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
...... kurňa jen aby jsme kvůli exekutorovi nepřišli o ST tady na fóru, až si pro něj přijdou a nahlásí do jiného focus klubu ..... majetek se obstavuje i kvůli stovkám, natož tisícům ..... 

- pbjun
- Test driver
Šimi: no hele, ja osobne bych se hadal, ale zalezi jakou mas naturu jestli ses takovej typ jako ja co si neda nic libit a ohradi se proti vsemu a ma ty nervy bojovat a nebo se na to vyseres a radsi calnes 6 bodu a ty prachy no...
Lukasbill: nechtel bych byt v Tve kuzi... Ty sice tedka vysmaty ses, ale policajti a exekutori taktez - styl neprebirat vyzvy a podobne to byvalo kdysi nez zavedli zakon o tom, ze po nejake dobe je zasilka brana jako prevzata a predava se to dal. Body zatim muzes mit vsechny - kdyz se predava reseni dal, tak se body neodectou dokud nerozhodnou co s Tebou provedou - dle prestupku bud pokuta + vylohy na soud + uroky + penize za vymahani a podobne a nebo Te proste zavrou - prijdou az domu, dostanes klepeta a bude vymalovano. Radsi bych to rovnou resil a ukecaval bych to nez bych to vubec neresil - je to riskantni jelikoz nevim co se deje za mymi zady a nemuzu se branit. Takze delas fakt velkou chybu.
Lukasbill: nechtel bych byt v Tve kuzi... Ty sice tedka vysmaty ses, ale policajti a exekutori taktez - styl neprebirat vyzvy a podobne to byvalo kdysi nez zavedli zakon o tom, ze po nejake dobe je zasilka brana jako prevzata a predava se to dal. Body zatim muzes mit vsechny - kdyz se predava reseni dal, tak se body neodectou dokud nerozhodnou co s Tebou provedou - dle prestupku bud pokuta + vylohy na soud + uroky + penize za vymahani a podobne a nebo Te proste zavrou - prijdou az domu, dostanes klepeta a bude vymalovano. Radsi bych to rovnou resil a ukecaval bych to nez bych to vubec neresil - je to riskantni jelikoz nevim co se deje za mymi zady a nemuzu se branit. Takze delas fakt velkou chybu.
- Lukasbill
- Junior
pbjun: Promlčecí lhůta je roční viz. odkaz... a kamarád je dopravní policajt tak to asi ví jak to je.....
http://ccc.mise.cz/clanky/chystane-zmen ... dpisu.html
http://www.silnicnizakon.cz/aktuality/r ... bodum.html
A exekuce se nebojím - nic vážného jsem rozhodně nezpůsobil a když už tak osoba blízká....
Ale díky za radu - zažádám si o potvrzení o bezdlužnosti vůči státu
A uvidiom hned jestli se na mě něco chystá 
http://ccc.mise.cz/clanky/chystane-zmen ... dpisu.html
http://www.silnicnizakon.cz/aktuality/r ... bodum.html
A exekuce se nebojím - nic vážného jsem rozhodně nezpůsobil a když už tak osoba blízká....
Ale díky za radu - zažádám si o potvrzení o bezdlužnosti vůči státu

- pbjun
- Test driver
No sem zvedavy, kazdopadne si myslim ze je lepsi tam zajit hned a uhrat to jako osobu blizkou hned nez to resit za nejaky cas...
- Lukasbill
- Junior
Pbjun: No vše má své pro a proti to určitě.... Ale mě jde o princip - když mě někdo zastaví na silnici bez řečí zaplatim pokutu - ale aby mě někdo posílal poštou dopisy a já musel vystát frontu na poště a pak ještě lozil za nima kvuli tomu, že maj všude nastavený kamery na 53 km to fakt nee.... A na poště nic nečekám