http://www.debica.cz/frigo-hp2-102689
http://www.sava.cz/pneumatiky/osobni-a-4x4-zimni/2
...takže jediný rozdíl, jestli jsou vyrobené v Polsku nebo ve Slovinsku

Díky za info, to jsem nevěděl, že je to fičura od Dunlopu a já tomu rozumím tak, že je to vychytávka pro záběr na sněhu, zatímco ty méně nařezané bloky jsou zase lepší pro brždění, prostě jak sladit protichůdné požadavky, že. To že recyklují starší vzorky pod jinou značkou je také vcelku rozumná strategie. Viděl jsem třeba u Firestone, že jejich Winterhawk Evo2 přendali do kategorie celoročních (Multihawk), když uvedli na trh Winterhawk Evo3.George V. píše:...koukám, že se nám nějak rozmáhá "protisměrný" dezén uprostřed běhounu. To je ovšem "vynález" Dunlopu (též člen koncernu GoodYear)...
No, přidám ještě pár zkušeností z letošní zimy 2016/2017. Ty Conti TS830P tam nakonec zůstaly až do ledna 2017 a tak jsem na nich vyzkoušel i jízdu na sněhu. Subjektivně musím říci, že jsem při klidné jízdě nepoznal rozdíl oproti novým zimním pneu. I vyjíždění prudkého kopce na parkovišti na 1. rychl. st. bylo v pohodě.LeonardoTM píše:Souhlasím, také jsem koupil (už trochu ojeté) Conti TS830P a nemůžu si je vynachválit. Podelné drážky jsou opravdu vhodnější na suché a mokré vozovky, než do sněhu, takže moje subjektivní posouzení je právě na základě jízdy po dálnicích a lepších okreskách. Dokonce jsem je dojížděl letos přes léto a i v těch 30st. vedrech OK, nějakých 7-8 tis. km v létě zvládly bez viditelného opotřebení, ubylo jen 0.5mm za letní sezónu duben - říjen, takže vážně dobrá životnost)...jarod72pm píše:Mám to podobně , ale jsem spíš fanda vyvážené pneu takže stále držím Continental _TS830 ale příště dám TS850 nebo pokud firma bude mít něco nového
Ač se to moc nepíše je to běžná praxe že...LeonardoTM píše:Na sněhu se pak každý výrobce zřejmě rozhodl preferovat jiný přístup - A4 má vhodnější šipovitý vzorek, ale tvrdší směs, TS830P má spíš "silniční" vzorek, ale měkčí směs.LeonardoTM píše:Souhlasím, také jsem koupil (už trochu ojeté) Conti TS830P a nemůžu si je vynachválit. Podelné drážky jsou opravdu vhodnější na suché a mokré vozovky, než do sněhu, takže moje subjektivní posouzení je právě na základě jízdy po dálnicích a lepších okreskách. Dokonce jsem je dojížděl letos přes léto a i v těch 30st. vedrech OK, nějakých 7-8 tis. km v létě zvládly bez viditelného opotřebení, ubylo jen 0.5mm za letní sezónu duben - říjen, takže vážně dobrá životnost)...jarod72pm píše:Mám to podobně , ale jsem spíš fanda vyvážené pneu takže stále držím Continental _TS830 ale příště dám TS850 nebo pokud firma bude mít něco nového
Další pozorování je chování při přejezdu nerovností, kdy jsou A4 komfortnější, ale auto se na nich trochu zavlní, což na TS830P nedělalo. V jiných diskuzích jsem si všiml, že se občas píše, že Michelin dělá měkčí bočnice, dále mají odlišnou konstrukci - TS830P jsou na rozdíl od A4 asymetrické, takže tyhle dvě věci by mohly vysvětlovat to odlišné chování. Eliminoval jsem to mírným přefouknutím A4.
Obecně bych poznamenal (a asi nebudu první), že když jezdí někdo klidněji, tak rozdíl mezi typy pneu pozná jen těžko, protože většina z nich je dnes na vysoké úrovni.
To co dostáváme každoročně jako mediální masáž od výrobců pneu jsou testy v extrémních podmínkách. Nechci to nějak zlehčovat, obecná pravidla jako např. hloubka dezénu vs odolnost proti aquaplanningu jsou platná, ale nejdůležitější je podle mého přizpůsobení jízdy jak podmínkám na silnici, tak stavu pneu...
Hm, souhlasím, ale v testu ADAC 2017 vyšly Savy HP2 na ledu nejlépe z celé testované sady. V celkovém hodnocení dokonce přeskočily i Continentaly TS850PGeorge V. píše:Tak jsem měl dneska možnost si prohlédnout naživo ty nové Savy:
http://www.sava.cz/pneumatiky/osobni-a-4x4-zimni/2
...a bohužel se potvrdil můj dojem z obrázku - řídké lamelování a ještě rovné a navíc ani směs mi dvakrát měkká nepřipadala (a to byly ještě "teplé" z pneuservisu...). Jsou to spíše takové celoročky.
Souhlasím, Nokiany jsou opravdu dobré. Já jsem si nedávno opravil předchozí špatnou zkušenost s Nokiany Hakkapeliitta NRW někdy z roku 2002, které jsem měl na ojetém autě při jeho zakoupení:jarsvob píše:...nejlepší jízdní vlastnosti, kvalita a cena u mě vyhrává Nokian WR D4 215/55 R16
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host