Ze srovnání zimních pneu Sava vs BF Goodrich mám zkušenosti s jejich první generací. Savy jsou více zaměřené na výkon na sněhu, zatímco BF Goodrich na suchou silnici a delší životnost. Na mokru jsou na tom subjektivně zhruba stejně. Výkony jsou odpovídající ekonomickému segmentu (=tj. ceně). U prémiových pneu, např. u Conti je ještě lepší brždění nebo u Michelinu je zase lepší životnost (ale oboje samozřejmě za vyšší cenu).lewis píše:Stávající FoFo I jsem nyní nechal obout do Savy Eskimo S3+... to je OK. Ale nyní zvažuji jaké zimáky mám objednat pro nový focus ...nyní vyráběný (alespoň doufám, že už na to hrábli...). Nechce se mi dávat více než 2000 Kč za gumu...zase tolik toho přes zimu nenajedu (dálnice, nížina - Beroun a okolí), ale nechci úplně nejlevnější. Tak nakonec mám ve výběru - Sava Eskimo HP2 a Bf-goodrich G-FORCE WINTER2...Dle testů mají velmi podobné výsledky...jen BF-goodrich je údajně méně hlučný a má nízké opotřebení...je-li to ovšem pravda. Má někdo opravdu zkušenosti s oběma pneu? Jedná se mi hlavně o BF-goodrich, které právě nejsou moc profláknuté...i když už je na trhu déle.
K těm diskům pro úplnost je možné vybírat z 3 možnosti.lewis píše:...A ještě bych rovnou pořídil ty hybridní disky ALCAR (plecháče bez nutnosti krytů - koroze atd.)...
S těmi testy to tak neprožívej, jde o relativně malé rozdíly, větší efekt udělá to, že máš na autě novou gumu, případně to, jak přizpůsobíš jízdní styl dané situaci.lewis píše:Díky za názory...disky vezmu zřejmě nakonec ty stříbrné hybridy jak jsem již uvažoval...ale ty gumy fakt nevím. Je pravda, že dle názoru známého majitele pneuservisu jsou nejlepší contíky, a když levnější tak Savy HP2 (s ochranou límce disku?)...má je skladem...ale přeci jen mám obavu hlavně o hlučnost (já vím...to není nejdůležitější)... ale toho sněhu a ledu moc neužiju, tak proč trpět... Ještě k tomu všemu...jsem dneska koupil Autotip s testy pneu (normálně ho nekupuji...) tam právě z levných chválili ty BF... ach ty testy. Já už nevím čemu věřit...
... co test to jiný výsledek...kromě opakujících se vítězů conti, dunlop, michelin a goodyear ...
Srovnávat čínu s TS 850 nebo TS830 kde je obrovský rozdíl v kvalitě a přilnavosti je docela troufalost. Ale budiž pokud někdo chce mermomocí ušetřit , tak ať se pak nediví že mu auto ustřelí i na mokrých kostkách.LeonardoTM píše:
Pokud tě láká atraktivní cena, tak můžeš ještě zkusit nějakou "ověřenou čínu", kde jsou ceny ještě níže, např. tohle:
https://pneumatiky.heureka.cz/membat-fl ... =6#reviews (vzdálená inspirace od Conti TS850)
https://www.nejlevnejsipneu.cz/cz/pneum ... ?id=135197 (podobné mým oblíbeným starším Conti TS830P)
Souhlasím, kvalitativně jde o rozhodně o zásadně rozdílné pneu, poukazoval jsem jen na podobnost dezénů. Čínské pneu jsou určitě vhodné jen pro extra šetřílky, co jezdí defenzivně a v oblastech s minimálním výskytem sněhu a tam kde raději i neprší...jarod72pm píše: Srovnávat čínu s TS 850 nebo TS830 kde je obrovský rozdíl v kvalitě a přilnavosti je docela troufalost. Ale budiž pokud někdo chce mermomocí ušetřit , tak ať se pak nediví že mu auto ustřelí i na mokrých kostkách...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host