žárovky - info v 1. príspevku
- Giggo
- Zkušený
Re: žárovky
Právě buď to bude tím co popisuješ Ty. Nebo jak vidíme kvalita šla dolů a geometrie tý žárovky nebude dokonalá. Viz. to o kolik mi museli smotat světla dolů.
Škoda no, já bych s tím jezdil, ale protože odsuzuju magory co si dodělávaj Xenony a pak oslňujou ostatní nechcu se mezi ně řadit. A pokud Ti dobrej kámoš vynadá i za bílýho dne, že je to nepříjemný a cítí to i spolujezdec .. něco na tom bude.
Škoda no, já bych s tím jezdil, ale protože odsuzuju magory co si dodělávaj Xenony a pak oslňujou ostatní nechcu se mezi ně řadit. A pokud Ti dobrej kámoš vynadá i za bílýho dne, že je to nepříjemný a cítí to i spolujezdec .. něco na tom bude.
Mondik IV. 2011 2.0 TDCi 120kW
dříve FoFo II. 2006 1.6 TDCi 80kW@106kW
Giggo píše:Nedávno jsem jezdil s kámošema po horách poté co kámoš i ve dne nadával, že moje světla mu "vypalujou" oči, začal sem přemýšlet jestli skutečně Philips Diamond Vision budou to pravý.
V týdnu mě v Praze (to bylo už v noci) zastavili policajti a kontrolovali, jestli nemám HID přestavbu na Xenony. Hezky sme si pokecali a i oni mi potvrdili, že sem je oslňoval jako prase (doslova). Z počátku co jsem Diamondy dal na mě blikalo spousta řidičů po seřízení méně, ale přesto hodně a když nadává někdo komu věříte i ve dne asi něco špatně bude.
Rozhodl sem se tedy vzdát se činskejch Diamondů (su tak ohleduplnej na ostatní) a pořídil sem si Philips Blue Vision. Na první pohled baňky nejsou tak modrý jako u Diamondů, vlákno je o kousek menší a hustší, čepička je stříbrná. Potěšila přítomnost W5W blue v balení (ale ty už stejně mám z dřívějška).
Světlo z nich není zdaleka tak bílý jako z Diamondů, takže v tomto velký zklamání (musím si furt připomínat, že to dělám i pro ostatní řidiče) a když sem se v noci projel měl sem pocit, že proti Diamondům nic nevidím. V případě Diamondů sem skoro nemusel zapínat dálkový a viděl sem perfektně (což právě nebude uplně košér) teď vidím perfektně daleko až s dálkovejma a taky je vidět ten rozdíl když je zapnu u Diamondů ten rozdíl byl mnohem menší.
Ještě sem po opětovný výměně nebyl na seřízení světel, takže efekt se třeba změní. Když sem byl na seřízení s diamondama točili mi světla hodně a opravdu hodně dolů, takže třeba je teď kousek zvednou a nebude to tak tragický jak se mi to zdá.
Závěrem z Diamodů sem měl obrovskou radost a viděl sem skvěle, ale bohužel tu radost z tej viditelnosti sem měl jen já a určitě ji nezdíleli ostatní řidiči
Btw. kdyby někdo chtěl moje Diamondy (do čoček by nemuseli bejt tak hrozný) nebo vyzkoušet do svejch světel či jako backup za symboliku je věnuju.
Ahoj, mno mam podobný problém a to, že mi pravé světlo svítí více do dálky a nemohu to nijak ovlivnit, když to vyměnim tak to mam zase nalevo a to nechci kvůli protisměrném pruhu, přeci jen v pravo jsou jen chodci nejhůře, takže si taky říkám, jestli nekoupim ORIGO a budu svítit rovnoměrně. I se mi zbarvují jinak ty žárovky díky tomu odlišnému směru a co se týče vypalování očí jak píšeš, tak to asi nebude tak hrozné, jak mam čočky... Ale musim svítit do země, jinak by to asi taky nebylo férové

Díky a hezký den
-
- Nováček
No, jestli to nebude tím, že ty žárovky nemají s Philips Diamond Vision nic společného.
Teda skoro nic - jsou to taky H7.

Teda skoro nic - jsou to taky H7.

F1 2003 1,6 combi Silver Mondust
Giggo a uděláš pls fotky, jak svítějí ty tvoje nové origoš a kde jsi je koupil ?
Jojo, je znát že stojej jen 300 mno, taky je asi vyndám, ať mam klidný pocit

Jojo, je znát že stojej jen 300 mno, taky je asi vyndám, ať mam klidný pocit

- Giggo
- Zkušený
Paja-ja nebolí Tě už hlava z toho jak se do ní furt biješ?
)
Milan86
Udělám, respektive nahraju. Udělal sem v noci fotku, kde je 1 Blue a 1 Diamondka, ale má to ve fotáku žena a zrovna s ní tak uplně nekomunikuju.
Jo ta bílá našich Diamondů je prostě nádherná a jak nádherně sem s tím viděl

Milan86
Udělám, respektive nahraju. Udělal sem v noci fotku, kde je 1 Blue a 1 Diamondka, ale má to ve fotáku žena a zrovna s ní tak uplně nekomunikuju.

Tó že svítim směr každým světlem jinak mě až tak nebolí, ale když pak stojim za autem a vidim z odrazu, že levá strana na autě svítí více a jinam než ta pravá, mě už trochu nervuje

- Giggo
- Zkušený
Případně bys mohl pozkoušet ty moje, prohodit si jednu z mejch a třeba by to bylo ok.
- pkadecka
- Test driver
Je obdivu a chvályhodné, že někdo řeší i to, jestli svojí aparaturou náhodou někomu nevadí - zde neoslňuje ostatní řidiče. Připadá mi, že snad každý pátý auto má něco se světly a to "něco" způsobuje svícení někomu do očí. To "něco" je různé, někdy pár pytlů cementu v kufru nebo prostě stržený zadní pružiny, u felicií / favoritů nefunkční naklápění světel (je tam dost mizernej princip s nějakou kapalinou v hadičkách, která když vyteče, tak to nefunguje a je jen otázkou času, kdy vyteče, na STK za to nevyhazujou), u jiných aut zas odcházejí servomotorky, někdy prostě absolutně neseřízený světla, často šilhá jen jedno... Když jede nějaký auto za mnou a všimnu si, že mi svítí nejen do zpětnýho zrcátka, ale i perfektně osvětluje strop mýho auta, tak si řikám "co je to zase za blbce..." a ani na něj nemůžu zablikat, maximálně mlhovkou.
(Kapitola sama pro sebe jsou motorkáři, který rovnou svítěj dálkovejma furt, "aby byli líp vidět", kreténi.)
(Kapitola sama pro sebe jsou motorkáři, který rovnou svítěj dálkovejma furt, "aby byli líp vidět", kreténi.)
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
- andydy1
- Junior
ja som mal diamondy v reflexnych svetlach a svietili dobre nikoho som neoslnoval ani nic podobne svietili krasne akurat trosku kratko na moj vkus ale stoji to za to a idem ich objednat znova
1,6 tdci 80kw GHIA original navi denso+tv+dvd+cuvacia kamera

-
- Nováček
To Giggo - z toho jednoho smajlíku mě hlava určitě nebolí a dovolím si jen jednu otázku - jak dlouho bys bezohledně oslňoval protijedoucí řidiče a přitom se kochal tím jak pěkně vidíš, kdyby tě na to tvoji kámoši neupozornili?Giggo píše:Paja-ja nebolí Tě už hlava z toho jak se do ní furt biješ?)
Na druhou stranu musím uznat, že svým rozhodnutím se těchto "Philpsek" zbavit , jsi udělal dobrou věc, která se cení.

F1 2003 1,6 combi Silver Mondust
- Giggo
- Zkušený
Kdybych na to nebyl řádně upozorněn nemohl bych přijít na to, že skutečně oslňuju (respektive jak moc), takže odpověd nelze specifikovat - prostě do doby, než bych na to přišel.Paja-ja píše:To Giggo - z toho jednoho smajlíku mě hlava určitě nebolí a dovolím si jen jednu otázku - jak dlouho bys bezohledně oslňoval protijedoucí řidiče a přitom se kochal tím jak pěkně vidíš, kdyby tě na to tvoji kámoši neupozornili?Giggo píše:Paja-ja nebolí Tě už hlava z toho jak se do ní furt biješ?)
Na druhou stranu musím uznat, že svým rozhodnutím se těchto "Philpsek" zbavit , jsi udělal dobrou věc, která se cení.
Mohl bych oslnovat i teď stačí k tomu přistoupit stylem "co mě je po tem, já vidím nádherně a ty žárovky mi dělaj jen radost"

Děkuju

-
- Kontaktovat uživatele:
To jsou ty slíbený fotky. Bohužel rozdíl není tolik znát kvůli blesku a pouličnímu osvětlení..Giggo píše:Paja-ja nebolí Tě už hlava z toho jak se do ní furt biješ?)
Milan86

Ford Focus I. 2003 1,4 16V 55kW
- Giggo
- Zkušený
Pisisvorka děkuju :-*
Pro ostatní na krytu motoru můžete vidět pohozený balení Philipsek, kde je jedna Diamondka a jedna Blue Vision a i když to sme zrovna nefotili, je vidět rozdíl barvy baněk.
Pro ostatní na krytu motoru můžete vidět pohozený balení Philipsek, kde je jedna Diamondka a jedna Blue Vision a i když to sme zrovna nefotili, je vidět rozdíl barvy baněk.
Ano rozdíll tam vidět je super díky A myslim, že ti neni tak hrozné
( ale ty moje si zatim nechám
rád ) Já bych si je zatim chtěl nechat v autě a raději se Giggu sejdeme a jukneš mi na to a kdyžtak bych si od tebe tu jednu nebo obě vzal/koupil, pokud by se ten směr srovnal a schválně řekneš i svůj názor
Jinak v těch mích čočkách si myslim to tak neoslňuje, i tak svítim spíše směrem dolů a až se mi zdá, že svítí méně než třeba obyč žluté ... Zítra jedu směr Vysočina a někde kde nesvítí lampy a pojedu sám po silnici, tak budu pozorovat dosvit a sílu
Jinak barva je úžasná, už hodně lidí se mě ptalo jestli mam xenon + s tim LED
amatéři hh 

- Giggo
- Zkušený
Já se na otočku stavím v Třebíči v sobotu a v nedělu tam budu o chvilu dýl, tak je případně můžu vzít s sebou.
Jo jejich barva byla nádherná a jak já nádherně viděl, ale jak sem psal .. nejsu taký hajzl, abych sobecky myslel jen na svůj požitek.
Jo jejich barva byla nádherná a jak já nádherně viděl, ale jak sem psal .. nejsu taký hajzl, abych sobecky myslel jen na svůj požitek.