Multimedia a navigace focus II
- Quickie
- Moderátor
Re: Multimedia a navigacia focus
FLA , Kedysi som nad ant. zosilovacom tiez uvažoval. potom som sa niekde docital , ze nové auta uz maju zosilovace zabudovane a ze pridanim takehoto by sa medzi sebou obrazne povedané bili a signál by sa zhoršil.
- Cowley
- Zkušený
jako, kdyz se neco zesili dvakrat, tak je to horsi, nez kdyz se to zesili jednou? 

- Quickie
- Moderátor
no ja neviem
čítal som to na nejakom fore, tušim škodovackom či akom, už nepamatam.. dostal som sa tam nejako z googla, ked som si zadal ant. zosilovač, tak mi tam dalo odkazy a čítal som čo som našiel..
ale šak treba skusiť..
chcel som to preto, lebo toto "multimedia" radio čo mám, mi trošku chrčí tam, kde mi predtým sony hralo čisto

čítal som to na nejakom fore, tušim škodovackom či akom, už nepamatam.. dostal som sa tam nejako z googla, ked som si zadal ant. zosilovač, tak mi tam dalo odkazy a čítal som čo som našiel..
ale šak treba skusiť..
chcel som to preto, lebo toto "multimedia" radio čo mám, mi trošku chrčí tam, kde mi predtým sony hralo čisto
- Cowley
- Zkušený
jj, tak to mam podobne - pricital jsem to mensi citlivosti ty ciny, ale chybejici antenni zesilovac by taky mohl byt duvod.
-
- Test driver
No otázka zní, či je zesilovač integrovaný už v anténě nebo tam zesilovač není?!?
Pokud tam je, je možné že to aftermarket radio nenapájí antení zesilovač a tudíž je signál slabší. Pak se to řeší adaptérem, který přivede napětí na ten integrovaný zesilovač v anténě.
Pokud tam není, pak přichází na řadu klasický zesilovač
Pokud tam je, je možné že to aftermarket radio nenapájí antení zesilovač a tudíž je signál slabší. Pak se to řeší adaptérem, který přivede napětí na ten integrovaný zesilovač v anténě.
Pokud tam není, pak přichází na řadu klasický zesilovač

2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW
- Cowley
- Zkušený
vzhledem k cene asi rovnou zkusim jit cestou zesilovace. I pokud by tam ten integrovany byl, bez napajeni nejspis nebude prekazet 

- Quickie
- Moderátor
tak som bol skusit zapojit ten oranžovy kabel osvetlenia na zlty kabel napajania radia. vysledkom bolo znizenie jasu displeja, tak ako sa znizi jas displeja pc po zapnuti svetiel. nic viac.
Idem rozobrat cele radio aby som zistíl ci pod tými tlačítkami su vobec nejake ledky.
Idem rozobrat cele radio aby som zistíl ci pod tými tlačítkami su vobec nejake ledky.
- Kranich11
- Junior
Zdravím Vás, uvažuji o koupi stejného radia jako Blackhawk. Vzhledem k cenně 6000,- plus kamera mi to přijde jako bezva alternativa místo klasického starého Ford radia 6000CD.
http://www.ebay.co.uk/itm/ES789EN-7-HD- ... 336fc7ad3f
Máte lepší typ?
Předpokládám že za jízdy je sledování televize DVB-T takřka nereálné
http://www.ebay.co.uk/itm/ES789EN-7-HD- ... 336fc7ad3f
Máte lepší typ?
Předpokládám že za jízdy je sledování televize DVB-T takřka nereálné
Ford Mondeo 2.2 TDCI r.v. 2013 Bílá Frozen Gallery
dříve Ford Mondeo 2.2 TDCI r.v. 2011 Černá
dříve Ford Focus II 1.8 TDCI r.v. 2006
- Blackhawk
- Test driver
S tym signalom musim potvrdit to co tu uz odznelo, je slabsi a hlavne povodne radio vedelo automaticky preladit na lepsi signal (toho isteho radia) velmi rychlo. Tomuto novemu radiu to trva dost dlho a navyse preladuje dost casto. Napadlo ma vypnut funkciu AF, a stala sa velmi smiesna vec. Sli sme akurat do Liptovskeho Mikulasa, cca 3 hodky cesta a radio samo odseba preladovalo kanaly, sme sa smiali, ze sme kupili radio aj DJ-om.
Osobne mi tieto veci nevadia, kedze v aute skor pocuvam mp3, ale priatelka nemoze pocuvat moju hudbu takze ked je v aute tak musi frcat radio.
@Kranich - toto radio ma len analogovy tuner, neviem ako u Vas v CR, ale u nas sa na analog uz neda chytat TV, takze ak by si naozaj chcel TV, tak chod do vyssej rady toho radia, ktory ma digitalny tuner. Myslim, ze to je ES960EU.
Osobne mi tieto veci nevadia, kedze v aute skor pocuvam mp3, ale priatelka nemoze pocuvat moju hudbu takze ked je v aute tak musi frcat radio.

@Kranich - toto radio ma len analogovy tuner, neviem ako u Vas v CR, ale u nas sa na analog uz neda chytat TV, takze ak by si naozaj chcel TV, tak chod do vyssej rady toho radia, ktory ma digitalny tuner. Myslim, ze to je ES960EU.
- Kranich11
- Junior
@Blackhawk s tim digitálním pokrytím televizního signálu jsme na tom obdobně. Chtěl jsem jen říct že i kdybych šel do vyšší verze tak sledování za jízdy by bylo asi nereálné - dle všebecného názoru na DVB-T v autě (pokud by to mohlo fungovat je nutné mít kvalitní antény a dekodéru ani nemluvě.
Bohužel s tím FM signálem má problémy i znamej v Hondě, kvalita špatné nemluvě o ladění..
to mne docela odrazuje. Pořídit rádio kde nehraje rádio.. na MP3 mám HF Parrot..
Bohužel s tím FM signálem má problémy i znamej v Hondě, kvalita špatné nemluvě o ladění..

- Blackhawk
- Test driver
Treba pockat na Cowley-ho (a.k.a. skusobneho kralika)
asi ma podobny problem, tak uvidime ci to vyriesi ten zosilovac.
EDIT: inak radio drzi signal dobre ked si v meste alebo na jednom mieste, problem je ked potrebuje preladit a cestujes vacsiu vzdialenost

EDIT: inak radio drzi signal dobre ked si v meste alebo na jednom mieste, problem je ked potrebuje preladit a cestujes vacsiu vzdialenost
- Cowley
- Zkušený
to si pockate, garaz nemaje musim s experimentama pockat do jara :-/
kazdopadne motivaci mam podobnou jako black
Jinak TV je podle mne nesmysl, uz kvuli ruznym frekvencim vysilacu (o polarizaci nemluve) a celkove vetsi nachylnosti digitalu na kvalitu. Ja jsem tuhle funkci radsi vynechal a za usetreny penize koupil kamerku
kazdopadne motivaci mam podobnou jako black

Jinak TV je podle mne nesmysl, uz kvuli ruznym frekvencim vysilacu (o polarizaci nemluve) a celkove vetsi nachylnosti digitalu na kvalitu. Ja jsem tuhle funkci radsi vynechal a za usetreny penize koupil kamerku

- Kranich11
- Junior
Také si myslím pokud nejsem taxikář že TV nemá smysl. Vy máte ale dle vzhledu odlišné výrobky jaký je rozdíl? Co rychlost menu atp?
- Cowley
- Zkušený
u mne rychlost odpovidajici cene a pouzitemu HW 
tzn. odezva tak pul vteriny, to je o neco pomalejsi nez predchozi Sony, ale ne o tolik aby to nejak zvlast vadilo. A pripada mi to srovnatelne jako standardni radio ve FoFo III.
jinak u techhle cinanu mam cimdaltim silnejsi dojem ze zaklad je vsude stejnej, takze by teoreticky melo jit prehazovat i firmware (i kdyz na tenhle typ experimentu mi trochu schazi odvaha)

tzn. odezva tak pul vteriny, to je o neco pomalejsi nez predchozi Sony, ale ne o tolik aby to nejak zvlast vadilo. A pripada mi to srovnatelne jako standardni radio ve FoFo III.
jinak u techhle cinanu mam cimdaltim silnejsi dojem ze zaklad je vsude stejnej, takze by teoreticky melo jit prehazovat i firmware (i kdyz na tenhle typ experimentu mi trochu schazi odvaha)
- Blackhawk
- Test driver
Asi tak nejak, ja som osobne spokojny. Rychlost je primerana, ani nie rychle ani nie extra pomale. Mozno keby tam bola este vacsia moznost menit si menu a vhlad (som poznaceny androidom), v sucasnosti sa na mojom da zmenit akurat obrazok co je na pozadi.
EDIT: Cowley, aku mas tu kameru? Mas niekde foto. Tiez mam v plane si ju dokupit. Kde ju mate umiestnenu, myslim ze Quickie ju ma zvnutra pod brzdovym svetlom - nie je tam zhorsena kvalita videa ked to ide aj cez sklo?
Mate len obycajne kamerky, alebo mate aj s prisvetlovacimi diodami?
EDIT: Cowley, aku mas tu kameru? Mas niekde foto. Tiez mam v plane si ju dokupit. Kde ju mate umiestnenu, myslim ze Quickie ju ma zvnutra pod brzdovym svetlom - nie je tam zhorsena kvalita videa ked to ide aj cez sklo?
Mate len obycajne kamerky, alebo mate aj s prisvetlovacimi diodami?