Video v DENSO navigaci Mondeo,Focus,C-Max

Odpovědět
stikyworld
Nováček
Nováček

Re: Video v DENSO navigaci Mondeo,Focus,C-Max

Příspěvek od stikyworld » 29.03.2010 00:13

Děkuji všem za zajimavé počteníčko. Rozhodnul jsem se že do toho jdu taky.
Takže jak jsem pochopil potřebuju ten přepínač a video zdroj.
Já bych nejraději zvolil variantu že video přepínač by byl v zadu v kufru pod DVD mechanikou s tím že přepináč bych si potáhnul někam do předu aby byl k ruce.
Zajímá mě aktivace videa při zařazení spátečky, to je na tom přepínači nějaký spínač takže se musí montovat k řadící páce ??? Děkuji za objasnění. Na té čínské stránce jsem videl i parkovací kamery, možna by šli použit.
Jaký je přesný typ toho přepínače ?
Jako zdroj videa bych chtěl DVD s DVB tunerem , lepší by možna byla ta krabice z činy s HDD a DVB. Chtěl bych tam připojovat i mobilní telefon , třeba nokii N95, N96 nebo Apple iPhone. To by asi taky šlo že?
Poprosil bych ještě o radu , kde je lepší kabel přerušit a nadpojit ? Ve předu u LCD nebo v zádu u DVD mechaniky? Když to budu řešit ve předu u Densa budu jistě potřebovat ty klíče na vyndaní Densa ven. Ví někdo kde seženu ty klíče? A poslední otázečka . Když pak odpojím DENSO a po čase připojím bude potřeba něco nastavovat? Asi to bude po mně chtít kód rádia , ten někde napsanej mám. Ještě na něco bych měl myslet ?
děkuji za odpovědi
Ford Mondeo 2.0 TDCi Ghia 85kW r.v.6/2006

Bandita
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bandita » 02.04.2010 17:49

Zdravim ta pri zaradeni spiatocky sa video prevodnik automaticky prepne na kameru ale musis ju mat len zapojenu na spiatockove svetlo ako zdroj elektriky a ked zaradis R tak prevodnik automaticky spusti druhej jack pri kterem nemusis pouzit ani prepinac vid link http://www.rojka-autohifi.cz/miuni03-un ... rgb-linky/
a na obrazku mas 2 jacky prvy na DVD/DVB-T a druhy na externu kameru.

no a ako zdroj by som tu krabicky z ciny nepouzival ako sa tu uz pisalo nema paramentre DVB-T pre EU...
ale ked budes mat ten video prevodnik tak mozes dondho pusti aj N95 aj PS2 :lol: aj kameru
tu je viacej napisane o tom prevodniku http://www.vltava2000.cz/gsm-caraudio/g ... 50-0-.html a aj lacnejsi
MONDEO GHIA X r.v. 11/03 2.0 TDCi M6 168k/392Nm FULL-ka DVB-T DVD

stikyworld
Nováček
Nováček

Příspěvek od stikyworld » 03.04.2010 22:23

Děkuji za odpověď. Koupím ten

Kód: Vybrat vše

http://www.vltava2000.cz/gsm-caraudio/goods-39250-0-.html
Zajímá mě ještě jak se bude přenášet AUDIO?

Bandita
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bandita » 05.04.2010 14:48

v kastliku mas aux jack tak audio som napojil donej sezadu tak abych jack mohol este pouzivat na mp3 napr....

stikyworld
Nováček
Nováček

Příspěvek od stikyworld » 06.04.2010 13:31

TAK JSEM HLEDAL AUX V KASTLÍKU SPOLUJEZDCE ALE TAM JSEM NIC NENAŠEL. MUŽE BÝT I JINDE? JAK JE ZAPOJENO DO DENSA?

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 06.04.2010 13:58

je napojený přímo do konektoru, když budu mít večír chvilku juknu na to a napíšu číslo pinu, ale neslibuju mám toho trochu nad hlavu.

stikyworld
Nováček
Nováček

Příspěvek od stikyworld » 06.04.2010 14:22

Jo děkuji za pomoc.
Možná že nemám aux zapojený. Nevím. V kastlíku ale není.
Žeby to byl AUX ?
Obrázek
Podíval bych se i na zadní stranu DENSA ale nemám klíče pro demontáž rádia. Nemáte někdo odkaz kde by se dali sehnat nebo schemu / fotku podle které bych si je vyrobil? A nějaký návod na vyndaní DENSA nebo alespoň postřehy na co si dát při vyndávaní pozor. Děkuji

Bandita
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bandita » 07.04.2010 18:43

jo jo to je AUX klasika 3,5 jack a ja to mam napojene sezadu kastlika abych mohl pouzivat aj jack

Ragnaroks
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnaroks » 03.05.2010 18:11

Zdarec. Dnes jsem dělal předběžný průzkum, než se do čehokoliv pustím a musím říct, že závidim Mondeu v umístění DvD mechaniky navigace v kufru, protože já mám Focuse. A u Focuse je DVD mechanika umístěna v kaslíku u spolujezdce. To znamená, že je přístup k ní je značně komplikovaný a jen vymontovat samotnou mechaniku dá zabrat... Ovšem :D, po vymontování na mne vypadl svazek kabelů různých barev + jeden samostný káblík, oboje připojene do DVD. Všechny kabely jsou dlouhé sotva na to, aby se zapojili do zdířky dvd, takže jakákoliv manipulace s nimi je mizerná :D. A to všechno stěžuje to, že absolutně netuším, jaké, z toho velkého svazku kabelů, mám přestříhnout :D. Vítám jakoukoliv radu a přidávám foto.
Přílohy
IMG_0695.JPG
IMG_0694.JPG
IMG_0691.JPG
IMG_0689.JPG
FORD Focus Ambiente sport, 1.6 TDCi , 80Kw, 2005

deflo1267
Nováček
Nováček

Příspěvek od deflo1267 » 08.05.2010 21:07

Zdravim Vas,
kto z VAs bydli v Praze? Potreboval bych se nekomu podivat jak to video vypada.
Dnes jsem to namontoval u sebe, taky jsem mel spatnej navod ale diky vlaknun jsem nasel to prave schema.
Video funguje ale mam dojem ze mam spatny prevodnik. Obraz je totiz nejak hooooodne kontrastnej.
I dkyz to stahnu na prevodniku na min. tak je to porad nejak prepalene v bile barve. Treba kdyz je neco napsano na bilem podkladu a neni
to tucne tak to vubec neni videt. Jake mate zkusenosti? Zapojeni mam asi ok, pretoze neavigace jede pekne a vubec neni bila prepalana.
Takze z toho usuzuji, ze rgb in, out musi byt dobre. ROvnez sync in out. Jinak by navi nesla vubec dobre.
Zkousel jsem do av in 1 poslat jine zdroje video signalu ale u kazdeho zarizeni stejne blbe. Zkousel jsem i Pal a to jede mizerne samozrejme.
Bandito nejsi prazak? Ja bych to jenom chtel videt jestli prevodnik muzu reklamovat nebo je to ok.

Dale bych potreboval najit audio na konektoru DVD. Mne aux nejak nejede a to me jeste predtym nez jsem to rozebral sel:-( Netusim co se stalo.
Zkousel jsem projit pojistky, i konektor mam n kasliku dobre zasunutej a nic. Takze bych to vyvedl jestli je to mozne odjinud.
Dekuji moc a diky za toto skvele vlakno.

Casem mozna zkusim i kameru na zpatecku.

PS: Nevite nezlobili nekomu parkovaci sondy? Nejak se me vypinaji a pipaji u startu:-(

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 09.05.2010 08:31

Nejprve si nastav podpis,ať víme co máš vlastně za auto... :idea:
Jinak s videem bohužel zkušenost nemám,tak nedokážu poradit.Ale pokud máš problém s parkovacím asistentem,tak si pročti vlákno k tomu vytvořené,snad tam nějakou vhodnou radu najdeš,případný dotaz vznes tam :idea: :wink:
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 39&start=0
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

mondysek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mondysek » 08.07.2010 21:11

Ahoj klucí,
jsem tak trochu zoufalý... mám také MIUNI-03 od Rojky, 9-ti pin jsem vletoval dozadu k navigaci, protože ho chci mít vzadu. Jsem na 100% přesvědčený, že jsem všechno zapojil dobře ALE NECHODÍ MI VIDEO.... ANI NA JEDNOM VIDEOVSTUPU, MONITOR JE POŘÁD ČERNÝ, když přepínačem přepnu, objeví se normální obrazovka, třeba navigace, když modrý kroucený drát připnu na +, tedy jakoby na couvací kamerku, monitor se přepne, ale je černý.... NEUMÍTE PORADIT??? Navíc si nevím rady se zapojením zeleného krouceného drátu v návodu jako na RUČNÍ BRZDU... Proč má zelený kroucený drát u sebe ještě bílý a ten modrý na couvačku také?? kam s nimi??? Prosím poraďte....Tom

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 09.07.2010 06:42

Ahoj vem to od strany 13,14 a třeba najdeš odpověď já měl ten samej rébus. :idea: :wink:

mondysek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mondysek » 09.07.2010 09:04

Díky Bobane, zatím jsem dostal odpověď od pana Rojky:
Bílé párové vodiče nezapojovat
Zelený kroucený drát dát na kostru....
Můžu tě požádat o tvé řešení třeba na mail ftj@ftj-video.cz

díky Tom

mondysek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mondysek » 09.07.2010 11:31

Bobane a ty jsi stejně jako já viděl třeba navigaci a video ne?? nebo jsi neviděl vůbec nic.... protože ono to vypadá, že jsem měl smůlu a je v háji ten převodník, který nekonvertuje z PALu na RGB.... :|

Odpovědět

Zpět na „Denso navigace“